Vajdaság
Nagybecskerek: A jövő hónap közepére ígérik az egészséges ivóvizet

A nagybecskereki vízgyár illetékesei legújabban azt nyilatkozták, hogy július 15-e és 20-a között megoldódhat az ivóvízellátás a Bega menti városban.

Már többször is üzemeltették a víztisztítót, de legutóbb áprilisban kapcsolták le a hálózatról, mert a szűrökön meghibásodás történt, illetve a nagy mennyiségű iszap kárt okozott a berendezésben. A víztisztító üzemeltetéséhez szükséges alkatrészek, amelyek cseréjét el kellett végezniük, külföldről érkeznek, így kissé tolódik az egészséges ivóvízellátás.

A próbaüzemeltetésre szánt hat hónapnyi idő lassan lejár, a polgárok türelme pedig már régen elfogyott, hiszen már 15 éve várják a ivóvízhelyzet megoldását, és már két éve elkészült a víztisztító berendezés is.

Holnap éppen az ivóvízgondok miatt látogat el Nagybecskerekre Ana Brnabić kormányfő, aki a vízgyárban tesz látogatást, majd megbeszélést folytat a város vezetőivel, illetve a víztisztító üzemeltetőivel.

A minap hallatták hangjukat a PUF, az egyesült fantomok mozgalmának képviselői is, akik, emlékeztettek arra, mit is ígért Nagybecskerek polgármestere. Azt ígérte két hónapja, hogy június derekán megoldódik az ivóvízellátás, viszont a két aktivista június végéig adott határidőt, mondván, ha addig nem oldják meg a helyzetet, illetve nem helyeznek vízzel ellátott lajtos kocsikat Nagybecskerek több pontján, akkor a városháza elé 100 sátrat állítanak fel tiltakozásuk jeléül.

A nagybecskerekieknek nem marad más hátra, minthogy továbbra is palackozott vizet fogyasszanak, vagy az ökokutaknál szerezzék be nap, mint nap a szükséges ivóvízmennyiséget.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban