Vajdaság
Nagybecskerek: A jövő hónap közepére ígérik az egészséges ivóvizet

A nagybecskereki vízgyár illetékesei legújabban azt nyilatkozták, hogy július 15-e és 20-a között megoldódhat az ivóvízellátás a Bega menti városban.

Már többször is üzemeltették a víztisztítót, de legutóbb áprilisban kapcsolták le a hálózatról, mert a szűrökön meghibásodás történt, illetve a nagy mennyiségű iszap kárt okozott a berendezésben. A víztisztító üzemeltetéséhez szükséges alkatrészek, amelyek cseréjét el kellett végezniük, külföldről érkeznek, így kissé tolódik az egészséges ivóvízellátás.

A próbaüzemeltetésre szánt hat hónapnyi idő lassan lejár, a polgárok türelme pedig már régen elfogyott, hiszen már 15 éve várják a ivóvízhelyzet megoldását, és már két éve elkészült a víztisztító berendezés is.

Holnap éppen az ivóvízgondok miatt látogat el Nagybecskerekre Ana Brnabić kormányfő, aki a vízgyárban tesz látogatást, majd megbeszélést folytat a város vezetőivel, illetve a víztisztító üzemeltetőivel.

A minap hallatták hangjukat a PUF, az egyesült fantomok mozgalmának képviselői is, akik, emlékeztettek arra, mit is ígért Nagybecskerek polgármestere. Azt ígérte két hónapja, hogy június derekán megoldódik az ivóvízellátás, viszont a két aktivista június végéig adott határidőt, mondván, ha addig nem oldják meg a helyzetet, illetve nem helyeznek vízzel ellátott lajtos kocsikat Nagybecskerek több pontján, akkor a városháza elé 100 sátrat állítanak fel tiltakozásuk jeléül.

A nagybecskerekieknek nem marad más hátra, minthogy továbbra is palackozott vizet fogyasszanak, vagy az ökokutaknál szerezzék be nap, mint nap a szükséges ivóvízmennyiséget.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem zárják be a muzslyai iskolát - illusztráció
2019. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
A víz legutóbbi elemzése szerint hatásosak a szenttamási csatorna szennyezésének következményeit enyhíteni hivatott intézkedések, tájékoztatott a Vajdaság Vizei (Vode Vojvodine) közvállalat. A jelentések szerint a víz minősége javult a folyás irányában Verbásztól, az Óbecse–Gombos csatornán, mégpedig az áramlás...
2019. NOVEMBER 11.
[ 10:52 ]
Négy migráns eltűnt a Dunában Apatinnál, amikor illegálisan akarták átlépni a horvát határt, tudta meg nem hivatalosan az RTV. A polgároktól kapott meg nem erősített információk szerint az eset a Vagoni üdülőhelytől nem messze történt, ahol tíz migráns elvett egy csónakot, s a délutáni órákban azzal próbáltak meg...
2019. NOVEMBER 11.
[ 9:56 ]
Mementó 2019 címmel emlékeztek meg szombaton este az 1944 őszén elkövetett magyarellenes kegyetlenkedések halálos áldozatairól. A szomorú megemlékezés alkalmával a megjelentek először gyászmisén vettek részt a Szent István-templomban, majd mécsesekkel a kezükben sétáltak át a Tisza-hídnál felállított kopjafához. A...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:53 ]
Beolvasás folyamatban