Vajdaság
Prosperitati: Erzsébetlakon (is) ismertették az újabb pályázati lehetőségeket

A Prosperitati Alapítvány Erzsébetlakon szervezett lakossági fórumot kedden este. A művelődési otthon nagyterme ezúttal kicsinek bizonyult, nagy érdeklődés övezte a második fejlesztési ciklus hetedik pályázati körének ismertetőjét.

A közép-bánáti régióból érkeztek az érdeklődők, voltak sokan, akik már megtapasztalták a pályázatok adta lehetőségeket, és újra szeretnének élni a támogatások sokaságával, előrehaladni az anyaország segítségével.

Az egybegyűlteket a házigazdák nevében Sztojkó József, a VMSZ városi szervezetének elnöke köszöntötte, aki kifejtette, hogy a helybeliek nagy örömére éppen a falusi turizmust helyezték előtérbe ezen a tájékoztatón, hiszen a legtöbb erzsébetlaki család éppen ebben látja megmaradását, boldogulását a szülőfalujában.

Nagy Miklós, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottsági tagja is szólt az egybegyűltekhez, aki a vajdasági emberek, gazdák támogatásának sikertörténetéről mondott összefoglalót, valamint idézte Pásztor Istvánt, aki a múlt heti tájékoztatón kimondta, hogy ez alkalom az ünneplésre, és a szép számú jelenlévő láttán annak a reményének is hangot adott, hogy többségük bizonyára az újabb pályázati kiírásnak az aktív szereplője is kíván lenni.

Ifj. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy Magyarország lehetőséget nyújt, a VMSZ pedig lehetőséget teremt a fejlesztési programmal. Közép-Bánátban, öt községet beleérte, összesen 935 sikeres pályázatról lehet beszélni, ami annyit jelent, hogy több mint egy milliárd dinárnyi támogatás érkezett ebbe a régióba. A Vajdasági viszonylatban is ismertette a számadatokat, amely szerint a 10 és fél ezer sikeres pályázat pénzben mintegy 250 millió eurónyi beruházást jelent.

A Prosperitati Alapítvány munkatársai a hetedik pályázati kiírási tudnivalókat a helyszínen ismertették, amely keretében ezúttal falusi házak vásárlására, földvásárlásra, zárt rendszerű, munkaintenzív növénytermesztésre, állattenyésztésre, többéves ültetvényekre, kisfeldolgozók kapacitásának fejlesztésére, eszközbeszerzésre és szabványok bevezetésére is lehet pályázni.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban