Vajdaság
Gyorsforgalmi út fogja összekötni Bácskát és Bánátot
Zomborból Nagykikindára kevesebb mint egy óra lesz az út

Bácskát és Bánátot gyorsforgalmi úttal kellene összekötni, ideértve Szerbia magyarországi és romániai határátkelőit is. Olyan állami útról van szó, amely a legrövidebb utazási időt biztosítaná Zombor és Nagykikinda között, és áthaladna a nyugat-bácskai, dél-bácskai, közép-bánáti és észak-bánáti körzeten, írja a Novosti.

Emellett a terv mellett foglaltak állást Kúla, Hódság, Apatin, Verbász és Zombor képviselői is, akik nemrég Kúlán tanácskoztak ennek az útvonalnak az ideális projektjéről. A találkozón jelen volt Dušan Marijan, a nyugat-bácskai körzet vezetője és Svetlana Kilibarda, a tartományi városrendezési titkár helyettese.

Ennek az útnak a kiépítését június 29-ei látogatása alkalmával Aleksandar Vučić államfő is említette, aki szerint az útnak Béregtől (Bački Breg) kellene indulnia Zomboron, Kúlán és Verbászon át Szenttamás, Óbecse és Törökbecse felé, egészen Nagykikindáig és a román határig.

„Ez, a valamivel drágább lehetőség 420-430 millió euróba kerülne. Létezik egy olcsóbb lehetőség is, mégpedig a meglévő Verbász-Kúla-Zombor útvonal felújítása, a gyorsforgalmi utat pedig Topolyától építenénk ki Nagykikindáig. Ez olcsóbb és rövidebb lenne, de kevesebb települést is kötne össze. E közül a két lehetőség közül fogjuk kiválasztani azt, amely leginkább szolgálja a polgárok érdekeit‟, közölte Vučić.

Marijan elmondta, hogy az első lehetőség kiválasztása sokkal kedvezőbb lenne, mert több helyi önkormányzatot és ipari zónát kötne össze, ami a beruházók érdeke is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődött a tanév, megteltek az iskolák élettel, s a hittantermek is már nyitva állnak a diákok előtt. Az óbecsei belvárosi templomban a vasárnapi szentmisén kérte Ft. Fuderer László atya - és vele a hívek - a Szentlélek segítségét ahhoz, hogy az új tanévben a diákok sikeresek legyenek, növekedjenek hitben, szeretetben...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 20:00 ]
A rendőrség négy törökkanizsai fiatalt, köztük két kiskorút, tartóztatott le, mert a gyanú szerint megölték a 17 éves Barna Martint, tájékoztatott a belügyminisztérium. A gyanú szerint olyan súlyosan megverték a 17 éves fiút, hogy belehalt sérüléseibe. Holttestét szeptember 18-án találták meg a törökkanizsai...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 15:31 ]
Még augusztusban porig égett az óbecsei rendőr, a 44 éves Ilija Tančić háza. A tüzet a villanyvezeték meghibásodása okozta. Ilija Tančić egyedül neveli két kiskorú fiát, felesége, a gyerekek édesanyja tíz évvel ezelőtt hunyt el közlekedési balesetben. Házukban a tűz kitörésekor csak a 13 éves fiú tartózkodott....
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 8:26 ]
Beolvasás folyamatban