Vajdaság
Gyorsforgalmi út fogja összekötni Bácskát és Bánátot
Zomborból Nagykikindára kevesebb mint egy óra lesz az út

Bácskát és Bánátot gyorsforgalmi úttal kellene összekötni, ideértve Szerbia magyarországi és romániai határátkelőit is. Olyan állami útról van szó, amely a legrövidebb utazási időt biztosítaná Zombor és Nagykikinda között, és áthaladna a nyugat-bácskai, dél-bácskai, közép-bánáti és észak-bánáti körzeten, írja a Novosti.

Emellett a terv mellett foglaltak állást Kúla, Hódság, Apatin, Verbász és Zombor képviselői is, akik nemrég Kúlán tanácskoztak ennek az útvonalnak az ideális projektjéről. A találkozón jelen volt Dušan Marijan, a nyugat-bácskai körzet vezetője és Svetlana Kilibarda, a tartományi városrendezési titkár helyettese.

Ennek az útnak a kiépítését június 29-ei látogatása alkalmával Aleksandar Vučić államfő is említette, aki szerint az útnak Béregtől (Bački Breg) kellene indulnia Zomboron, Kúlán és Verbászon át Szenttamás, Óbecse és Törökbecse felé, egészen Nagykikindáig és a román határig.

„Ez, a valamivel drágább lehetőség 420-430 millió euróba kerülne. Létezik egy olcsóbb lehetőség is, mégpedig a meglévő Verbász-Kúla-Zombor útvonal felújítása, a gyorsforgalmi utat pedig Topolyától építenénk ki Nagykikindáig. Ez olcsóbb és rövidebb lenne, de kevesebb települést is kötne össze. E közül a két lehetőség közül fogjuk kiválasztani azt, amely leginkább szolgálja a polgárok érdekeit‟, közölte Vučić.

Marijan elmondta, hogy az első lehetőség kiválasztása sokkal kedvezőbb lenne, mert több helyi önkormányzatot és ipari zónát kötne össze, ami a beruházók érdeke is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban