Vajdaság
Gyorsforgalmi út fogja összekötni Bácskát és Bánátot
Zomborból Nagykikindára kevesebb mint egy óra lesz az út

Bácskát és Bánátot gyorsforgalmi úttal kellene összekötni, ideértve Szerbia magyarországi és romániai határátkelőit is. Olyan állami útról van szó, amely a legrövidebb utazási időt biztosítaná Zombor és Nagykikinda között, és áthaladna a nyugat-bácskai, dél-bácskai, közép-bánáti és észak-bánáti körzeten, írja a Novosti.

Emellett a terv mellett foglaltak állást Kúla, Hódság, Apatin, Verbász és Zombor képviselői is, akik nemrég Kúlán tanácskoztak ennek az útvonalnak az ideális projektjéről. A találkozón jelen volt Dušan Marijan, a nyugat-bácskai körzet vezetője és Svetlana Kilibarda, a tartományi városrendezési titkár helyettese.

Ennek az útnak a kiépítését június 29-ei látogatása alkalmával Aleksandar Vučić államfő is említette, aki szerint az útnak Béregtől (Bački Breg) kellene indulnia Zomboron, Kúlán és Verbászon át Szenttamás, Óbecse és Törökbecse felé, egészen Nagykikindáig és a román határig.

„Ez, a valamivel drágább lehetőség 420-430 millió euróba kerülne. Létezik egy olcsóbb lehetőség is, mégpedig a meglévő Verbász-Kúla-Zombor útvonal felújítása, a gyorsforgalmi utat pedig Topolyától építenénk ki Nagykikindáig. Ez olcsóbb és rövidebb lenne, de kevesebb települést is kötne össze. E közül a két lehetőség közül fogjuk kiválasztani azt, amely leginkább szolgálja a polgárok érdekeit‟, közölte Vučić.

Marijan elmondta, hogy az első lehetőség kiválasztása sokkal kedvezőbb lenne, mert több helyi önkormányzatot és ipari zónát kötne össze, ami a beruházók érdeke is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban