Vajdaság
Kókai Roland a Vajdaság Erdői új igazgatója
Takács Márta 14 évig vezette a vállalatot

A nyilvános pályázat után a tartományi kormány Kókai Roland közgazdászt nevezte ki a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat új igazgatójává, ezzel pedig távozott az intézmény éléről Takács Márta, aki 14 évig vezette a vállalatot.

A jelölésről szóló egyetlen mondaton kívül a tartományi kormány közleménye nem tér ki az új igazgatóra, így az életrajzából és munkatapasztalatáról semmi más nem ismert.

Takács Márta eddigi igazgató távozásával véget ér az egyik leghosszabb időszak, amit közvállalati igazgatói tisztségben töltött be egy személy, de valószínű, hogy pártpolitikai szempontból nem lesz változás, mivel a feltételezések szerint Takács utódja is közel áll a Vajdasági Magyar Szövetséghez, ahhoz a párthoz, amely még a Demokrata Párttal kötött koalíciós megállapodás értelmében jelölte Takács Mártát a Vajdaság Erdői élére 2005-ben.

A 14 év alatt az igazgatónő nem túl gyakran szerepelt a nyilvánosság előtt, főként az idegenforgalmi kiállításokon és néhány nemzetközi projekt népszerűsítésén vett részt.

Takács irányítását néhány megoldatlan kellemetlen eset jellemezte, mint amilyen a vezetőségnek és a foglalkoztatottak egy részének folyósított magas bérek, illetve a magas reprezentációs költségek kérdések.

2011-ben az ellenzékből politizáló Szerb Haladó Párt azzal vádolta meg Takács Mártát, hogy gyanús körülmények között vásárolt lakást, de szó volt arról is, hogy a szerb kormány engedélye nélkül sajátítottak ki erdőt. A legnagyobb port a 2014 végén és 2015 elején történt eset kavarta, amikor Takácsot leváltották, mert a bíróság megállapította, hogy nem tett eleget a törvény által előírt feltételeknek, amikor 2013-ban ismét pályázott az igazgatói posztra. Akkor vita alakult ki a koalíciós partnerek között, vagyis a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a Demokrata Párt (DS) között azzal, hogy főként a Liga szorgalmazta a leváltását. Rövid ideig megbízott igazgatóként tevékenykedett, de miután a tartományban is hatalomra került a Szerb Haladó Párt (SNS), ismét őt nevezték ki. Ezt a közvállalatot meghagyták a Vajdasági Magyar Szövetségnek, de most a pályázat lejárta után mégis leváltották Takácsot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődött a tanév, megteltek az iskolák élettel, s a hittantermek is már nyitva állnak a diákok előtt. Az óbecsei belvárosi templomban a vasárnapi szentmisén kérte Ft. Fuderer László atya - és vele a hívek - a Szentlélek segítségét ahhoz, hogy az új tanévben a diákok sikeresek legyenek, növekedjenek hitben, szeretetben...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 20:00 ]
A rendőrség négy törökkanizsai fiatalt, köztük két kiskorút, tartóztatott le, mert a gyanú szerint megölték a 17 éves Barna Martint, tájékoztatott a belügyminisztérium. A gyanú szerint olyan súlyosan megverték a 17 éves fiút, hogy belehalt sérüléseibe. Holttestét szeptember 18-án találták meg a törökkanizsai...
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 15:31 ]
Még augusztusban porig égett az óbecsei rendőr, a 44 éves Ilija Tančić háza. A tüzet a villanyvezeték meghibásodása okozta. Ilija Tančić egyedül neveli két kiskorú fiát, felesége, a gyerekek édesanyja tíz évvel ezelőtt hunyt el közlekedési balesetben. Házukban a tűz kitörésekor csak a 13 éves fiú tartózkodott....
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 8:26 ]
Beolvasás folyamatban