Vajdaság
Kókai Roland a Vajdaság Erdői új igazgatója
Takács Márta 14 évig vezette a vállalatot

A nyilvános pályázat után a tartományi kormány Kókai Roland közgazdászt nevezte ki a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat új igazgatójává, ezzel pedig távozott az intézmény éléről Takács Márta, aki 14 évig vezette a vállalatot.

A jelölésről szóló egyetlen mondaton kívül a tartományi kormány közleménye nem tér ki az új igazgatóra, így az életrajzából és munkatapasztalatáról semmi más nem ismert.

Takács Márta eddigi igazgató távozásával véget ér az egyik leghosszabb időszak, amit közvállalati igazgatói tisztségben töltött be egy személy, de valószínű, hogy pártpolitikai szempontból nem lesz változás, mivel a feltételezések szerint Takács utódja is közel áll a Vajdasági Magyar Szövetséghez, ahhoz a párthoz, amely még a Demokrata Párttal kötött koalíciós megállapodás értelmében jelölte Takács Mártát a Vajdaság Erdői élére 2005-ben.

A 14 év alatt az igazgatónő nem túl gyakran szerepelt a nyilvánosság előtt, főként az idegenforgalmi kiállításokon és néhány nemzetközi projekt népszerűsítésén vett részt.

Takács irányítását néhány megoldatlan kellemetlen eset jellemezte, mint amilyen a vezetőségnek és a foglalkoztatottak egy részének folyósított magas bérek, illetve a magas reprezentációs költségek kérdések.

2011-ben az ellenzékből politizáló Szerb Haladó Párt azzal vádolta meg Takács Mártát, hogy gyanús körülmények között vásárolt lakást, de szó volt arról is, hogy a szerb kormány engedélye nélkül sajátítottak ki erdőt. A legnagyobb port a 2014 végén és 2015 elején történt eset kavarta, amikor Takácsot leváltották, mert a bíróság megállapította, hogy nem tett eleget a törvény által előírt feltételeknek, amikor 2013-ban ismét pályázott az igazgatói posztra. Akkor vita alakult ki a koalíciós partnerek között, vagyis a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a Demokrata Párt (DS) között azzal, hogy főként a Liga szorgalmazta a leváltását. Rövid ideig megbízott igazgatóként tevékenykedett, de miután a tartományban is hatalomra került a Szerb Haladó Párt (SNS), ismét őt nevezték ki. Ezt a közvállalatot meghagyták a Vajdasági Magyar Szövetségnek, de most a pályázat lejárta után mégis leváltották Takácsot. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban