Vajdaság
Hétfőtől hosszabb nyitva tartás a Horgos 2 és királyhalmi határátkelőn
Hétvégi forgalmi előrejelzés

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala.

Arról is tájékoztatják az utazókat, hogy a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség internetes oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A honlapon közzétették a hétvégi várható forgalomra vonatkozó előrejelzést is.

A Röszke autópálya határátkelőhelyen péntektől vasárnapig a kilépő és belépő irányban a buszok, valamint a személygépjárművek tekintetében 60-120 perces várakozás kialakulásával számolnak.

A tehergépjárművek esetében akár 30-180 perc várakozás is kialakulhat a ki- és belépő irányban szombaton estig.

Tiszasziget, Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken péntek – szombat – vasárnap 30-60 perc, a határátkelőhely zárását megelőzően akár 90-120 perc várakozással is lehet számolni a személyforgalomban.

Emlékeztetnek a magyar illetékesek arra is, hogy a hétvégén szombat 15 óra és vasárnap 22 óra között kamionstop lesz. Emiatt hétfő hajnaltól erőteljes tehergépjármű forgalommal kell számolni.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt egy topolyai fiatalember - illusztráció
2019. DECEMBER 14.
[ 19:43 ]
A 2000-es évek elején indult, s mára jelentős versennyé nőtte ki magát a Tantárgyháló rendezvény, ami számos tudományágban ad lehetőséget az általános- és középiskolás diákoknak, hogy bemutassák tudásukat. Rendszerint két selejtezőt tartanak, majd a legjobbak versenyeznek a döntőben. Az idei döntőt pénteken...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:44 ]
A régészeti örökségvédelem tudatosításának előmozdítása címmel tartott pénteken előadást a szabadkai Raichle palotában a Szerb Archeológiai Társaság és a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. A projektumot a Szerbiai Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta. A rendezvénysorozat célja, hogy...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:42 ]
Csaknem 80 általános iskolás felsős diák vett részt Oromhegyesen az első Modern Folking műhelymunkán, ahol a gyerekek hangszerbemutatón és énektanításon vettek részt. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekekkel ilyen módon szerettesék meg a zenét, a népi kultúrát és a hangszereket. A nem mindennapi zeneórán a gyerekek...
2019. DECEMBER 13.
[ 13:33 ]
Beolvasás folyamatban