Vajdaság
Hittantábor a keresztény értékek megtartásáért

Hat napos hittantábort szervezett a Magyarkanizsa községbeli és környékbeli gyerekek számára a Jó Pásztor Keresztény Ifjúsági Szervezet. A tizedik alkalommal megtartott Veled vagyok – számíthatsz rám! nevet viselő táborban az idei évben 50 általános és középiskolás gyerek vett részt.

Az idei tábor témája Az út az, ami boldoggá tesz, hogy együtt megyünk - nevet viselte, és a hitoktatás, a kirándulások, a foglalkozások és játékok mind erre a témára épültek fel.

A hat napos tábor célja a keresztény értékek átadása a gyerekeknek, ezáltal a hagyományok őrzése, a hit keretein belül a közösség és a magyarság megtartására való törekvés.

Raffael testvér, a tábor vezetője kiemelte, szeretnék, ha az idősebb gyerekek megtanulnának elsősorban gondot viselni a kisebbekre.

- Most egy összevont tábor van. Általános iskola első osztályától a középiskola első, második osztályáig. Úgy gondoltuk, hogy most legyen ez egy ilyen közös táborozás, mert az egyik célunk a közösség építés és a kapcsolatteremtés egymás között, a gyerekek között, és itt legalább meg is láttuk, hogy nagyon szépen dolgoznak a régiek a kicsikkel. Voltunk Szabadkán templomokat nézni, és nagyon szép volt látni, hogy a nagyok kézen fogva vezetik a kicsiket, az újakat főleg és úgy néz ki, van ennek gyümölcse, mert a nagyobbak már tudják, mit kell tenni, mi az, hogy közösség, mi az, hogy csapatépítés – mesélte a tábor vezetője.

A tábornak az idei évben is a horgosi Domus Pacis adott otthont, és annak létrejöttét Magyarország Kormánya és Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt egy topolyai fiatalember - illusztráció
2019. DECEMBER 14.
[ 19:43 ]
A 2000-es évek elején indult, s mára jelentős versennyé nőtte ki magát a Tantárgyháló rendezvény, ami számos tudományágban ad lehetőséget az általános- és középiskolás diákoknak, hogy bemutassák tudásukat. Rendszerint két selejtezőt tartanak, majd a legjobbak versenyeznek a döntőben. Az idei döntőt pénteken...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:44 ]
A régészeti örökségvédelem tudatosításának előmozdítása címmel tartott pénteken előadást a szabadkai Raichle palotában a Szerb Archeológiai Társaság és a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. A projektumot a Szerbiai Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta. A rendezvénysorozat célja, hogy...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:42 ]
Csaknem 80 általános iskolás felsős diák vett részt Oromhegyesen az első Modern Folking műhelymunkán, ahol a gyerekek hangszerbemutatón és énektanításon vettek részt. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekekkel ilyen módon szerettesék meg a zenét, a népi kultúrát és a hangszereket. A nem mindennapi zeneórán a gyerekek...
2019. DECEMBER 13.
[ 13:33 ]
Beolvasás folyamatban