Vajdaság
Hittantábor a keresztény értékek megtartásáért

Hat napos hittantábort szervezett a Magyarkanizsa községbeli és környékbeli gyerekek számára a Jó Pásztor Keresztény Ifjúsági Szervezet. A tizedik alkalommal megtartott Veled vagyok – számíthatsz rám! nevet viselő táborban az idei évben 50 általános és középiskolás gyerek vett részt.

Az idei tábor témája Az út az, ami boldoggá tesz, hogy együtt megyünk - nevet viselte, és a hitoktatás, a kirándulások, a foglalkozások és játékok mind erre a témára épültek fel.

A hat napos tábor célja a keresztény értékek átadása a gyerekeknek, ezáltal a hagyományok őrzése, a hit keretein belül a közösség és a magyarság megtartására való törekvés.

Raffael testvér, a tábor vezetője kiemelte, szeretnék, ha az idősebb gyerekek megtanulnának elsősorban gondot viselni a kisebbekre.

- Most egy összevont tábor van. Általános iskola első osztályától a középiskola első, második osztályáig. Úgy gondoltuk, hogy most legyen ez egy ilyen közös táborozás, mert az egyik célunk a közösség építés és a kapcsolatteremtés egymás között, a gyerekek között, és itt legalább meg is láttuk, hogy nagyon szépen dolgoznak a régiek a kicsikkel. Voltunk Szabadkán templomokat nézni, és nagyon szép volt látni, hogy a nagyok kézen fogva vezetik a kicsiket, az újakat főleg és úgy néz ki, van ennek gyümölcse, mert a nagyobbak már tudják, mit kell tenni, mi az, hogy közösség, mi az, hogy csapatépítés – mesélte a tábor vezetője.

A tábornak az idei évben is a horgosi Domus Pacis adott otthont, és annak létrejöttét Magyarország Kormánya és Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Temerin: Szent Istvánra emlékeztek - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
Szent István-napi ünnepség Muzslyán - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
A Magyar Nemzeti Tanács Újvidéken, az M Stúdióban szervezett ünnepségen emlékezett a magyar államalapítás ünnepére, Szent István királyra, az államalapítóra. Ünnepi beszédet Igor Mirović a Tartományi Kormány elnöke, valamint Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke mondott. Az ökumenikus kenyérszentelést ünnepi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 21:35 ]
Augusztus 20-án, Szent István napján a zentai Kertek Helyi Közösség épületében hagyományápoló csoportok adtak alkalmi műsort, majd a Lisieux-i Kis Szent Teréz millenniumi emléktemplomban megszentelték a Kárpát-medence kenyerét. Nemzeti ünnepünk alkalmából Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere köszöntőbeszédében...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:54 ]
A rendőrség a közlekedés veszélyeztetése miatt állított elő három verbászi fiatalt, a 21 éves M. R.-t és M. D.-t, illetve a 20 éves L. N.-t. A gyanú szerint a fiatalok hajnali két óra körül a Belgrád-Szabadka autópálya Verbásznál lévő vasúti felüljárójáról kukoricaszárat és betonblokkokat dobáltak az útra,...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:51 ]
Beolvasás folyamatban