Vajdaság
Muzslya: Ajándékot hoztak kollégáiknak a szlovéniai önkéntes tűzoltók

A szlovéniai Ruše községből, Smolnik település önkéntes tűzoltói ma egy adománycsomaggal érkeztek Muzslyára, ahol a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület részére hoztak több hasznos kelléket, öltözéket.

Az adomány öt csákóból, hat csizmából és tűzoltóruhából áll, ami nagyon jól jön a tűzoltóknak, hiszen ha bevetésre mennek, mindenképpen hasznát veszik például a legújabb fajta sisakoknak, amelyek igen minőségesek, és az értékük miatt a muzslyai önkéntesek nem engedhetik meg maguknak az ilyen felszerelést.

A hat tűzoltóból álló vendégcsoportot körülvezették a laktanyában, bemutatták nekik a rohamkocsit, amely ebben az évben teljesen megújult, átfestették, új fényjelzést szereltek rá, és mondhatni, hogy teljes egészében kiváló állapotban van, ugyanakkor a felszereléseiket is láttatták, továbbá megmutatták a régi rohamkocsikat is, amelyekre nagyon büszkék, hiszen az ősök úgy mentették meg, hogy ne vigyék el a háború idején tőlük, hogy szétszedték és elásták a részeiket. A vendégeknek arról is beszámoltak, hogy egy régen dédelgetett álmuk van, hogy egyszer megnyíljon Muzslyán egy múzeumszerű helyiség, ahol a tűzoltóság eszközeit, dolgait tudnák átmenteni az utókornak.

A szlovén önkéntes tűzoltók elmondták, hogy ők hogyan működnek, mintegy 100 tagot számlál a testületük, ebből 22 tagja az operatív egységnek. Nagyon jónak tartják, hogy időnként ellátogathatnak bajtársaikhoz, és eszmecserét folytathatnak. Sokat tesznek a megelőzés érdekében, különféle tűzvédelmi előadásokat szerveznek, így talán ennek köszönhető, hogy ritkán van munkájuk.

A muzslyai ÖTT tagjai egyébként néhány évvel ezelőtt, az egyik helyi motoros találkozón, szolgálat közben ismerkedtek meg a szlovéniai motorosokkal, akik egyben tűzoltók is, és innen indult a kapcsolat elmélyítése.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt egy topolyai fiatalember - illusztráció
2019. DECEMBER 14.
[ 19:43 ]
A 2000-es évek elején indult, s mára jelentős versennyé nőtte ki magát a Tantárgyháló rendezvény, ami számos tudományágban ad lehetőséget az általános- és középiskolás diákoknak, hogy bemutassák tudásukat. Rendszerint két selejtezőt tartanak, majd a legjobbak versenyeznek a döntőben. Az idei döntőt pénteken...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:44 ]
A régészeti örökségvédelem tudatosításának előmozdítása címmel tartott pénteken előadást a szabadkai Raichle palotában a Szerb Archeológiai Társaság és a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. A projektumot a Szerbiai Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta. A rendezvénysorozat célja, hogy...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:42 ]
Csaknem 80 általános iskolás felsős diák vett részt Oromhegyesen az első Modern Folking műhelymunkán, ahol a gyerekek hangszerbemutatón és énektanításon vettek részt. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekekkel ilyen módon szerettesék meg a zenét, a népi kultúrát és a hangszereket. A nem mindennapi zeneórán a gyerekek...
2019. DECEMBER 13.
[ 13:33 ]
Beolvasás folyamatban