Vajdaság
Muzslya: Ajándékot hoztak kollégáiknak a szlovéniai önkéntes tűzoltók

A szlovéniai Ruše községből, Smolnik település önkéntes tűzoltói ma egy adománycsomaggal érkeztek Muzslyára, ahol a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület részére hoztak több hasznos kelléket, öltözéket.

Az adomány öt csákóból, hat csizmából és tűzoltóruhából áll, ami nagyon jól jön a tűzoltóknak, hiszen ha bevetésre mennek, mindenképpen hasznát veszik például a legújabb fajta sisakoknak, amelyek igen minőségesek, és az értékük miatt a muzslyai önkéntesek nem engedhetik meg maguknak az ilyen felszerelést.

A hat tűzoltóból álló vendégcsoportot körülvezették a laktanyában, bemutatták nekik a rohamkocsit, amely ebben az évben teljesen megújult, átfestették, új fényjelzést szereltek rá, és mondhatni, hogy teljes egészében kiváló állapotban van, ugyanakkor a felszereléseiket is láttatták, továbbá megmutatták a régi rohamkocsikat is, amelyekre nagyon büszkék, hiszen az ősök úgy mentették meg, hogy ne vigyék el a háború idején tőlük, hogy szétszedték és elásták a részeiket. A vendégeknek arról is beszámoltak, hogy egy régen dédelgetett álmuk van, hogy egyszer megnyíljon Muzslyán egy múzeumszerű helyiség, ahol a tűzoltóság eszközeit, dolgait tudnák átmenteni az utókornak.

A szlovén önkéntes tűzoltók elmondták, hogy ők hogyan működnek, mintegy 100 tagot számlál a testületük, ebből 22 tagja az operatív egységnek. Nagyon jónak tartják, hogy időnként ellátogathatnak bajtársaikhoz, és eszmecserét folytathatnak. Sokat tesznek a megelőzés érdekében, különféle tűzvédelmi előadásokat szerveznek, így talán ennek köszönhető, hogy ritkán van munkájuk.

A muzslyai ÖTT tagjai egyébként néhány évvel ezelőtt, az egyik helyi motoros találkozón, szolgálat közben ismerkedtek meg a szlovéniai motorosokkal, akik egyben tűzoltók is, és innen indult a kapcsolat elmélyítése.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Temerin: Szent Istvánra emlékeztek - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
Szent István-napi ünnepség Muzslyán - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
A Magyar Nemzeti Tanács Újvidéken, az M Stúdióban szervezett ünnepségen emlékezett a magyar államalapítás ünnepére, Szent István királyra, az államalapítóra. Ünnepi beszédet Igor Mirović a Tartományi Kormány elnöke, valamint Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke mondott. Az ökumenikus kenyérszentelést ünnepi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 21:35 ]
Augusztus 20-án, Szent István napján a zentai Kertek Helyi Közösség épületében hagyományápoló csoportok adtak alkalmi műsort, majd a Lisieux-i Kis Szent Teréz millenniumi emléktemplomban megszentelték a Kárpát-medence kenyerét. Nemzeti ünnepünk alkalmából Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere köszöntőbeszédében...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:54 ]
A rendőrség a közlekedés veszélyeztetése miatt állított elő három verbászi fiatalt, a 21 éves M. R.-t és M. D.-t, illetve a 20 éves L. N.-t. A gyanú szerint a fiatalok hajnali két óra körül a Belgrád-Szabadka autópálya Verbásznál lévő vasúti felüljárójáról kukoricaszárat és betonblokkokat dobáltak az útra,...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:51 ]
Beolvasás folyamatban