Vajdaság
Szent István-nap és Újkenyér-ünnep a hétvégén Magyarkanizsán

A hétvégén, augusztus 17-én és 18-án szervezik meg Magyarkanizsán a hagyományos Szent István-napot és Újkenyér-ünnepet a városháza előtti téren. Az önkormányzat szervezésében megvalósuló rendezvényre színes programokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal is várják a látogatókat.

A kétnapos esemény 17-én 19.00-kor, kiállításmegnyitóval veszi kezdetét a Dobó Tihamér Képtárban. Itt az érdeklődők Puskás Károly magyarkanizsai építészmérnök Régi korok képei címmel összeválogatott fotógyűjteményét tekinthetik meg. A rendezvény este 21.00-kor folytatódik a főtéren, ahol a fiatalokat is megszólító pécsi The Minds együttes lép fel.

Vasárnap, 18-án 8.30-kor hagyományosan a katolikus Szent Őrangyalok-templomban kenyérszentelő szentmisét tartanak, majd a pravoszláv Szent Mihály arkangyal-templomban szentelik meg az újkenyeret.

A rendezvény a szentmisék után délután a városháza előtti kisparkban folytatódik, ahol 16.00-tól már a gyerekeknek szervezett programok indulnak. A kézműves foglalkozások mellett az Iszkiri zenekar koncertezik majd a legkisebbeknek, valamint a meghirdetett, A játék, az gyönyörű című képzőművészeti verseny díjazottjait is kihirdetik. 17.00-tól Varga Imola kerekítő foglalkozást tart a gyerekeknek, emellett pedig művelődési műsorral is készülnek a szervezők.

18.00-tól Gájer Bálint jazz és musical stílusú dalokkal lép színpadra, majd 18.30-tól megejtik az ünnepélyes kenyérszegést és a polgármesteri ünnepi beszédet.

A legszebb kenyér verseny nyerteseinek kihirdetésére 18.50-kor kerül sor. A versenyezni vágyóknak az otthon kisütött kenyeret a helyszínen kell leadniuk, s bárki benevezhet 15.00 és 18.00 között. Három kategóriában lehet nevezni: versenyezhetnek magánszemélyek, civil szervezetek és művelődési egyesületek, valamint pékek az általuk sütött kenyerekkel.

A tavalyi év nagy sikerére való tekintettel az idei évben is a Brass on the road zenekar biztosítja a jókedvet este 19.00-tól, majd 20.00-kor sztárvendégként fellép Szulák Andrea, Kedvenc dolgaim című koncertjével.

Az est záróakkordjaként hagyományosan ünnepi tűzijátékkal ér véget a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep Magyarkanizsán.

A kétnapos rendezvény alkalmával útlezárásokra számíthatnak a közlekedők, vagyis 17-én reggel 9.00-tól várhatóan hétfő hajnali 5.00-ig le lesz zárva a városháza előtti útszakasz, valamint a Testvériség Egység utca a Zmaj Jovina utca csatlakozásáig.

A szervezők a programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

“Összesen 2772 polgár vett részt a Polgárok szerinti költségvetés – a te véleményed is számít akcióban, amelyet az Óbecsei Ifjúsági Szervezet az önkormányzattal és az Ifjúsági Irodával együttműködve valósított meg azzal a céllal, hogy a polgárok aktívan részt vegyenek a 2020-as évre vonatkozó költségvetés...
2019. DECEMBER 8.
[ 19:53 ]
A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) szervezésében, "Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte fiát, aki asszonytól született" címmel ft. dr. Orcsik Károly adorjáni plébános tartott elmélkedéssorozatot december 7-én a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. Az előadó két részre osztott...
2019. DECEMBER 8.
[ 18:56 ]
A Topolyai-tavon december elején megkezdték a busák lehalászását. A szükséges engedélyek beszerzését követően a műveletet szakemberek végzik, a halak eladásából származó bevételt pedig a jövőben a tervek szerint halasításra fordítják, elsősorban pontyivadék vásárlására. A topolyai Tó Környezetvédő és...
2019. DECEMBER 8.
[ 18:45 ]
Beolvasás folyamatban