Vajdaság
A tartományi költségvetés átütemezésével 900 millió dinár jut újabb beruházásokra

A tartományi kormány mai ülésén megállapította Vajdaság 2019-es évre vonatkozó költségvetésének átütemezési javaslatát, így a tartományi büdzsé teljes kerete 74,9 milliárd dinár lett.

Amellett, hogy a javasolt költségvetés 467,8 millió dinárral lett nagyobb az idei évre tervezett költségvetéstől, jelentős változást is eszközöltek a tartományi pénzeszközök összetételében, így 900 millió dinárt fordítanak az új közpolitika kidolgozására.

Az átütemezéssel mintegy 500 millió dinárt fordítanak a szociális védelemre, ezen belül is a szociális védelemmel foglalkozó intézmények beruházásaira és arra a projektre, amelynek keretében a fiatal párok vásárolhatnak kedvező feltételek mellett falusi házat, továbbá támogatják a kultúrát, az oktatást és az ifjúságpolitikát is.

A tőkekiadások értéke 19,7 milliárd dinár, ami 402,4 millióval több az idei évre tervezett kezdő költségvetésnél.

A tartományi költségvetés átütemezése két olyan intézkedést is tartalmaz, amelyek szükségesek a tartományi korrupcióellenes terv megvalósításához.

A tervezett átütemezés szerint a deficit 5,04 milliárd dinár, ez pedig 7,35 százaléka a tervezett bevételeknek, így a deficit a törvény által megszabott 10 százalékos határon belül maradt. (RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Temerin: Szent Istvánra emlékeztek - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
Szent István-napi ünnepség Muzslyán - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
A Magyar Nemzeti Tanács Újvidéken, az M Stúdióban szervezett ünnepségen emlékezett a magyar államalapítás ünnepére, Szent István királyra, az államalapítóra. Ünnepi beszédet Igor Mirović a Tartományi Kormány elnöke, valamint Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke mondott. Az ökumenikus kenyérszentelést ünnepi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 21:35 ]
Augusztus 20-án, Szent István napján a zentai Kertek Helyi Közösség épületében hagyományápoló csoportok adtak alkalmi műsort, majd a Lisieux-i Kis Szent Teréz millenniumi emléktemplomban megszentelték a Kárpát-medence kenyerét. Nemzeti ünnepünk alkalmából Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere köszöntőbeszédében...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:54 ]
A rendőrség a közlekedés veszélyeztetése miatt állított elő három verbászi fiatalt, a 21 éves M. R.-t és M. D.-t, illetve a 20 éves L. N.-t. A gyanú szerint a fiatalok hajnali két óra körül a Belgrád-Szabadka autópálya Verbásznál lévő vasúti felüljárójáról kukoricaszárat és betonblokkokat dobáltak az útra,...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:51 ]
Beolvasás folyamatban