Vajdaság
A tartományi költségvetés átütemezésével 900 millió dinár jut újabb beruházásokra

A tartományi kormány mai ülésén megállapította Vajdaság 2019-es évre vonatkozó költségvetésének átütemezési javaslatát, így a tartományi büdzsé teljes kerete 74,9 milliárd dinár lett.

Amellett, hogy a javasolt költségvetés 467,8 millió dinárral lett nagyobb az idei évre tervezett költségvetéstől, jelentős változást is eszközöltek a tartományi pénzeszközök összetételében, így 900 millió dinárt fordítanak az új közpolitika kidolgozására.

Az átütemezéssel mintegy 500 millió dinárt fordítanak a szociális védelemre, ezen belül is a szociális védelemmel foglalkozó intézmények beruházásaira és arra a projektre, amelynek keretében a fiatal párok vásárolhatnak kedvező feltételek mellett falusi házat, továbbá támogatják a kultúrát, az oktatást és az ifjúságpolitikát is.

A tőkekiadások értéke 19,7 milliárd dinár, ami 402,4 millióval több az idei évre tervezett kezdő költségvetésnél.

A tartományi költségvetés átütemezése két olyan intézkedést is tartalmaz, amelyek szükségesek a tartományi korrupcióellenes terv megvalósításához.

A tervezett átütemezés szerint a deficit 5,04 milliárd dinár, ez pedig 7,35 százaléka a tervezett bevételeknek, így a deficit a törvény által megszabott 10 százalékos határon belül maradt. (RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

“Összesen 2772 polgár vett részt a Polgárok szerinti költségvetés – a te véleményed is számít akcióban, amelyet az Óbecsei Ifjúsági Szervezet az önkormányzattal és az Ifjúsági Irodával együttműködve valósított meg azzal a céllal, hogy a polgárok aktívan részt vegyenek a 2020-as évre vonatkozó költségvetés...
2019. DECEMBER 8.
[ 19:53 ]
A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) szervezésében, "Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte fiát, aki asszonytól született" címmel ft. dr. Orcsik Károly adorjáni plébános tartott elmélkedéssorozatot december 7-én a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. Az előadó két részre osztott...
2019. DECEMBER 8.
[ 18:56 ]
A Topolyai-tavon december elején megkezdték a busák lehalászását. A szükséges engedélyek beszerzését követően a műveletet szakemberek végzik, a halak eladásából származó bevételt pedig a jövőben a tervek szerint halasításra fordítják, elsősorban pontyivadék vásárlására. A topolyai Tó Környezetvédő és...
2019. DECEMBER 8.
[ 18:45 ]
Beolvasás folyamatban