Vajdaság
Topolya: Biotermesztők és sörkészítők az idei Expo mezőgazdasági kiállításon

Idén a biotermesztők, valamint az őket integrátorként összefogó cégek is jelen lesznek a topolyai Expón. A kézműves sörök kedvelői számára pedig ezúttal másodszor lesz a rendezvényen belül Expo Craft Beer Fest, egy „mini” kézműves sör fesztivál. Természetesen a legújabb technológiák és helyi termékek bemutatójára is sor kerül majd.

Szeptember 6-a és 8-e között szervezik meg a topolyai Expo 2019 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítást. Idén is három napon át színes programokkal várják a látogatókat a piactér csarnokában és annak környékén. Szakmai konferenciák, üzletember találkozók, biotermékek bemutatója, helyi termékek prezentációi és kóstolói, gyermek- és ifjúsági programok, kézműves sörök kóstolóval és sörkorcsolyával egybekötött bemutatója, pálinkafőzők versenye, gazdag tombola színesíti a programot.

A szervezők egy sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről. Slingár Irén, a Topolyai Termelők Egyesületének elnöke elmondta, hogy eddig már több mint 200 kiállító jelezte részvételét, de további érdeklődőkre is számítanak. Csehországból, Szlovákiából, valamint a szomszédos országokból is érkeznek kiállítók. Az Expó szeptember 6-án reggel 9 órakor megnyitja kaput, az ünnepélyes hivatalos megnyitóra pedig aznap 13 órakor kerül majd sor.

Két szakmai konferenciát is megszerveznek az Expo 2019 keretében. A nyitónapon 15 órától a Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői tartanak előadást Az Európai Vállalkozói Hálózat (EEN) kezdeményezéseinek bemutatása címmel. Szombaton, szeptember 7-én 10 órától Modern agrár- és feldolgozóipari technológiák a piacképes mezőgazdaságért 2019 címmel, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., a Szabadkai Regionális Képviselet és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében kerül sor egy szakmai konferenciára.

Slingár Irén azt is elmondta, hogy vasárnap 10 órakor veszi kezdetét a kiállítás területén a sorrendben második. Expo Craft Beer Fest, a kézműves sörök kóstolóval egybekötött fesztiválja. Több környékbeli sörfőzde készítményét kóstolhatják majd meg ezúttal is az érdeklődők. Aznap 13 órától a pálinkaverseny eredményhirdetésére is sort kerítenek.14 órakor lesz a tombolaszelvények kisorsolása, idén is értékes nyereményekre számíthatnak a kiállítás látogatói a támogatóknak köszönhetően. A rendezvény vasárnap 17 órakor zárja kapuit. A látogatóknak a belépés a kiállítás területére mindhárom napon ingyenes.

Az egész Kárpát-medencei régióból érkeznek kiállítók, vendégek, szakmai előadók. Kiállítóként elsősorban az agrárium területén működő cégeket, mezőgazdasági termelőket, valamint fém- illetve műanyag termékeket gyártó, famegmunkáló, vegyiparral, IT felszereléssel, építészettel, bőr-, textil- feldolgozó iparral, gépészettel, idegenforgalommal és vendéglátással, stb., foglalkozó vállalkozásokat várnak. Az Expo 2019 kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy egy helyen nagyszámú üzletember találkozhasson, ötleteiket és tapasztalataikat megosszák egymással, valamint új üzleti kapcsolatokat építsenek. Tizenhatodik alkalommal szervezik meg a rendezvényt idén, a városnapi rendezvénysorozat nyitóakkordjaként.

Kislinder Gábor községi elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a többéves hagyomány, valamint az egyre több hazai és külföldi kiállító bizonyítja a rendezvény létjogosultságát és jelentőségét. A szervezési munkálatok és előkészületek kiváló ütemben zajlanak. A gyerekektől kezdve a kistermelőkön és családokon keresztül az üzletemberekig mindenki megtalálhatja a számára érdekes tartalmakat. A tavalyi tapasztalatok alapján idén is több ezres látogatói közönséggel számolnak.

Vanyúr Gabriella, a Vállalkozók Általános Egyesületének titkára kiemelte, hogy a vállalkozók számára kiváló alkalom a kiállítás, egyrészt, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat bemutassák, másrészt a szakmai kapcsolatok kiépítése és az információszerzés szempontjából is jó lehetőség. Az egyesület tagjai termékeiket és szolgáltatásikat igény szerint a közös standon is bemutathatják.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. AUGUSZTUS 17. [ 11:25 ]

Tessék meglátogatni az Expo-t , többek között az "INNOVA" Alkotók és Újítók Társasága is jelen lesz számos újdonsággal, alkotással és kézműves termékekkel, bio-permetszerekkel, házi gabonamalmokkal stb.


Az idei évben is az Ittabéi Téli Találkozók keretében szervezték meg a IX. Kolbászfesztivált Magyarittabén. A rendezvény helyszíne a Kultúrotthon előtti tér, szervezője pedig a magyarittabéi Helyi Közösség. Az idei nagyon szép idő rengeteg látogatót, érdeklődőt csalt ki a kora délutáni órákban az eseményre. Egy...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 18:53 ]
A 33 éves szabadkai Igor M. csütörtökön délután London északi részén lezuhant egy épület hatodik emeletéről. A brit sajtó szerint nem baleset történt, gyilkosság vádjával letartóztatták a férfi 28 éves barátnőjét, írja a belgrádi Telegraf. A Daily Mail tudósítása szerint a nőt látták, hogy néhány perccel a...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 12:56 ]
Egy 47 éves férfi után kutatnak a Dunában Péterváradnál. Saša V. egy csónakból esett a vízbe, tudta meg a 021.rs. Nem hivatalos információk szerint a baleset a délelőtti órákban történt, amikor Péterváradon a Šaran étteremnél két férfi kiesett egy csónakból a Dunán. Egyiküknek sikerült feljönnie és...
2020. FEBRUÁR 14.
[ 18:32 ]
Beolvasás folyamatban