Vajdaság
Idén is több ezren látogattak el a doroszlói Szentkúthoz

Idén ismét több ezer zarándok látogatott el a Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhelyre, tudósít a Pannon RTV. A zarándokok testi-lelki feltöltődésért érkeznek Doroszlóra a Szentkúthoz Kisboldogasszony napján. Sokan megmossák fájó testrészeiket a Szentkútnál, isznak a vizéből és haza is visznek belőle.

A búcsú erősíti nemzeti identitásunkat, kulturális hagyományt, értéket képvisel - emelte ki Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök, aki szentmisét celebrált. Kisboldogasszony napja Szűz Mária születésének ünnepnapja. Az ünnep a hívők számára erőt ad a mindennapi küzdelmekhez, megerősödést a Krisztussal való kapcsolatban, a keresztényi élet hivatásában.

„A keresztény közösségben minden ünnep forrása Jézus halála és föltámadása az Eucharistia ünneplése, ez az, ami igazából erőt ad mindenkinek, az ő kegyelme adott erőt Máriának is, hogy példaértékűen, hősiesen keresse Isten akaratát és így találja meg a boldogságát, nekünk ez a példa és ez a követendő” - mondta el Kiss-Rigó László.

Az ünnepi szentmisén a vallási-, politikai- és közélet képviselői is részt vettek, többek között Hajnal Jenő az MNT elnöke, Kovács Elvira a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője és Pásztor István a VMSZ elnöke is. Az elmúlt közel tíz év óta hatalmas fejlődésen ment keresztül a Szentkút, a közös cél, hogy egy egész éves vonzerővel, szálláslehetőséggel, a folyamatos lelki épülés lehetőségével rendelkezzen a kegyhely - hangsúlyozta Pásztor István. A VMSZ elnöke hozzátette: „Mind többen vagyunk, azt látom, hogy nagyon sok fiatal is eljön, ami mindenféleképpen újdonságot jelent, vagy legalábbis különbözik ebben a tekintetben is az utóbbi éveknek a doroszlói Szentkúti búcsúja a 10-15 évvel ezelőttiekhez viszonyítva. Azt látjuk, hogy küllemében is megújult, alkalmazkodott az igényekhez a kegyhely környéke, maga a szentmise az idén is nagyon-nagyon felemelő volt, egy igazi közösségi rendezvény is volt.”

Az ünnepség témája az Eucharisztia az úton levő embernek szóló ajándék, ennek a gondolatnak szellemiségében vitték körmenettel az Oltáriszentséget a mise után a Szentkúthoz. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Vajdaság Turizmus Summit 2020” elnevezéssel mintegy 100 hazai és külföldi résztvevő jelenlétében turisztikai konferenciát rendezett hétfőn Palicson a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Olyan magyarországi cégeknek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, amelyek a turisztikai...
2020. JANUÁR 20.
[ 17:55 ]
A Topolya község területén működő polgári egyesületek programjainak és projektjeinek finanszírozására és társfinanszírozására igényelhetnek költségvetési támogatást. A pályázat ebben a hónapban jelent meg és a polgári egyesületek 25,8 millió dináros, míg a sportegyesületek 15 milliós keretből igényelhetnek...
2020. JANUÁR 20.
[ 17:55 ]
Példás összefogás alakult ki a 17 éves horgosi Szalma Márk megsegítése érdekében. A leukémiás fiút Újvidéken gyógykezelik, s a család pénteken kért segítséget, mert a gyógyszerek megvásárlása, s az utazás költségei kimerítették a tartalékaikat. Nagyon sokan próbálnak segíteni lehetőségeik szerint. Szerveztek...
2020. JANUÁR 20.
[ 13:18 ]
Beolvasás folyamatban