Vajdaság
Idén is több ezren látogattak el a doroszlói Szentkúthoz

Idén ismét több ezer zarándok látogatott el a Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhelyre, tudósít a Pannon RTV. A zarándokok testi-lelki feltöltődésért érkeznek Doroszlóra a Szentkúthoz Kisboldogasszony napján. Sokan megmossák fájó testrészeiket a Szentkútnál, isznak a vizéből és haza is visznek belőle.

A búcsú erősíti nemzeti identitásunkat, kulturális hagyományt, értéket képvisel - emelte ki Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök, aki szentmisét celebrált. Kisboldogasszony napja Szűz Mária születésének ünnepnapja. Az ünnep a hívők számára erőt ad a mindennapi küzdelmekhez, megerősödést a Krisztussal való kapcsolatban, a keresztényi élet hivatásában.

„A keresztény közösségben minden ünnep forrása Jézus halála és föltámadása az Eucharistia ünneplése, ez az, ami igazából erőt ad mindenkinek, az ő kegyelme adott erőt Máriának is, hogy példaértékűen, hősiesen keresse Isten akaratát és így találja meg a boldogságát, nekünk ez a példa és ez a követendő” - mondta el Kiss-Rigó László.

Az ünnepi szentmisén a vallási-, politikai- és közélet képviselői is részt vettek, többek között Hajnal Jenő az MNT elnöke, Kovács Elvira a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője és Pásztor István a VMSZ elnöke is. Az elmúlt közel tíz év óta hatalmas fejlődésen ment keresztül a Szentkút, a közös cél, hogy egy egész éves vonzerővel, szálláslehetőséggel, a folyamatos lelki épülés lehetőségével rendelkezzen a kegyhely - hangsúlyozta Pásztor István. A VMSZ elnöke hozzátette: „Mind többen vagyunk, azt látom, hogy nagyon sok fiatal is eljön, ami mindenféleképpen újdonságot jelent, vagy legalábbis különbözik ebben a tekintetben is az utóbbi éveknek a doroszlói Szentkúti búcsúja a 10-15 évvel ezelőttiekhez viszonyítva. Azt látjuk, hogy küllemében is megújult, alkalmazkodott az igényekhez a kegyhely környéke, maga a szentmise az idén is nagyon-nagyon felemelő volt, egy igazi közösségi rendezvény is volt.”

Az ünnepség témája az Eucharisztia az úton levő embernek szóló ajándék, ennek a gondolatnak szellemiségében vitték körmenettel az Oltáriszentséget a mise után a Szentkúthoz. (Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csütörtökön kezdődik a ZrBizNet, amelyet immár harmadik éve rendeznek meg a Medison Sportcsarnokban, illetve a mellette levő parkban. Ezúttal is háromnapos lesz a rendezvény - számos tartalommal. A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Saša Santovac, alpolgármester kiemelte, hogy az ország egyik legjelentősebb...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 7:13 ]
Kristi Karelsohnnal, Észtország budapesti nagykövetével tárgyalt Újvidéken Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke. A találkozó központi témája az volt, hogy hogyan fűzhetnék szorosabbra az észt régiók és Vajdaság kapcsolatát. Észtországnak nincs nagykövetsége Szerbiában, ezért a magyarországi...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 16:23 ]
Az idén a pacsériak vendégszeretetét élvezhették a Kárpát- medencei testvérgyülekezetek találkozójának résztvevői, amelyen a házigazdák mellett ott voltak a kisújszállási (Magyarország), négyfalusi (Erdély), felsőrási és alsófalusi (Felvidék), valamint a salánki (Kárpátalja) gyülekezetek vezetői és tagjai. A...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban