Vajdaság
Zenta: Mentorképzés indul Vajdaságban
Potápi: A vajdasági nemzetrész többször is mutatott már példát a magyarságnak helytállásból, célok kereséséből, tervek magvalósításából

Mentorképzést indít Vajdaságban a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete és a Prosperitati Alapítvány. A programban mintegy 30 nagyvállalkozó vesz részt. Az egyedi kezdeményezés révén a sikeres vállalkozók segítik majd a kezdő üzletemberek munkáját. A program bejelentése szerdán délelőtt zajlott Zentán.

Szerda délelőtt tartották meg a zentai Bee Home Közösségi Házban annak az új szakmai együttműködésnek a bemutatóját, amely egy újabb egyedülálló kezdeményezés Vajdaságban.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete és a Prosperitati Alapítvány, a magyarországi Design Terminallal szakmai együttműködésben nagyszabású mentorképző programot indít ebben a régióban.

A közelmúltban 30 nagyvállalkozó pályázott sikerrel a mentorképzési programban résztvevő a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium vajdasági gazdaságfejlesztési programja keretében. A jövő év elejéig tartó képzés végén a résztvevők mentori képesítést szereznek, így hatékonyan tudják majd segíteni a mikro- és kisvállalkozások fejlesztését, bővítését.

Az új kezdeményezés ünnepélyes bejelentője alkalmával köszöntő beszédek hangzottak el.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, hangsúlyozta, hogy Vajdaság területe, az itt élő nemzetrész többször is mutatott már példát a magyarságnak helytállásból, célok kereséséből, tervek magvalósításából. Így volt ez a kettős állampolgárság kérdésében is, hiszen szintén innen indult el ez a kezdeményezés, majd itt fogalmazták meg az első gazdaságfejlesztési célokat. Ezek a programot itt is indultak meg először, amivel példát tudtak mutatni más Kárpát-medencei térségeknek. Ma is így van ez, amikor a vállalkozók mentorképzését kezdik el. Remélik, hogy a későbbiekben majd más térségekben is beindulhat ez a program. Véleménye szerint a vajdasági közösség egy nagyon erős közösség, amely hidat képez a térség és Magyarország között.

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, felszólalásában nagyon fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások teremtése szempontjából egy újabb lehetőséget hoztak létre. Ez egy újabb eleme a gazdaságfejlesztési programnak. Abban bíznak, hogy a nagyvállalkozások ambíciói kiterjednek majd a mentorált kisebb vállalkozások fejlődésére, hogy minél gyorsabban nőjenek, és megközelítsék azokat a szinteket, amelyen ők vannak jelen pillanatban.

Jónás László Design Terminal üzletfejlesztési vezetőjétől hangsúlyozta, hogy ebben a programban a kezdő vállalkozók nemcsak kapnak, hanem adnak is, hiszen így adnak majd vissza annak a közösségnek, amelyből származnak. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője szintén felszólalt az ünnepségen. Ismertették a program céljait és egyes részleteit. Elképzelésük egy olyan régiós mentorhálózat kiépítése, amely hosszútávon hozzájárul a vajdasági magyar vállalkozók között üzleti kapcsolatok erősítéséhez és a vajdasági magyar gazdasági élet további erősítéséhez.

A mentorok és mentoráltak szakmai találkozóját kerekasztal beszélgetés, tájékoztatók és előadások várják két napon keresztül Zentán.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csütörtökön kezdődik a ZrBizNet, amelyet immár harmadik éve rendeznek meg a Medison Sportcsarnokban, illetve a mellette levő parkban. Ezúttal is háromnapos lesz a rendezvény - számos tartalommal. A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Saša Santovac, alpolgármester kiemelte, hogy az ország egyik legjelentősebb...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 7:13 ]
Kristi Karelsohnnal, Észtország budapesti nagykövetével tárgyalt Újvidéken Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke. A találkozó központi témája az volt, hogy hogyan fűzhetnék szorosabbra az észt régiók és Vajdaság kapcsolatát. Észtországnak nincs nagykövetsége Szerbiában, ezért a magyarországi...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 16:23 ]
Az idén a pacsériak vendégszeretetét élvezhették a Kárpát- medencei testvérgyülekezetek találkozójának résztvevői, amelyen a házigazdák mellett ott voltak a kisújszállási (Magyarország), négyfalusi (Erdély), felsőrási és alsófalusi (Felvidék), valamint a salánki (Kárpátalja) gyülekezetek vezetői és tagjai. A...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban