Vajdaság
A tartományi kormány azt ajánlotta a helyi önkormányzatoknak, hogy tiltsák be a műanyag zacskókat

A tartományi kormány mai ülésén elfogadta azt a javaslatot, amellyel azt ajánlja a helyi önkormányzatoknak, hogy a saját környezetvédelmi tervükbe és programjukba iktassák be azokat az intézkedéseket, amelyekkel lehetővé teszik, hogy 2020 végéig teljesen tiltsák be a műanyag zacskók használatát.

A javaslatokat a vajdasági környezetvédelmi deklaráció foglalja magában.

A javaslat szerint a községeknek is feltételhez kell kötniük a műanyag zacskók használatát az üzletekben, de meg kell határozniuk azt is, hogy milyen anyagból készülhetnek a zacskók, valamint meg kell határozni a kereskedők jogait és kötelezettségeit a zacskók használatával kapcsolatban.

A községeknek azt tanácsolták, hogy támogassák az alternatív és a környezetre nem ártalmas innovatív mechanizmusok és módszerek kidolgozását.

A tartományi környezetvédelmi deklarációt május végén fogadta el a vajdasági képviselőház. Ezzel a tartomány arra kötelezte magát, hogy jobb környezetvédelmi rendszert alakít ki. A parlamenti vita során az ellenzéki képviselők nem támogatták a deklaráció elfogadását, mert úgy vélik, hogy az csupán papírra vetetett betű, amelyet sosem fog megvalósulni a gyakorlatban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. SZEPTEMBER 11. [ 14:38 ]

Ez csak játék. Ha komolyan gondolnák, akkor nem az önkormányzatokra tolnák a felelősséget, hanem kormányszinten vezetnének be tilalmakat és alternatív megoldásokat.


Csütörtökön kezdődik a ZrBizNet, amelyet immár harmadik éve rendeznek meg a Medison Sportcsarnokban, illetve a mellette levő parkban. Ezúttal is háromnapos lesz a rendezvény - számos tartalommal. A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Saša Santovac, alpolgármester kiemelte, hogy az ország egyik legjelentősebb...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 7:13 ]
Kristi Karelsohnnal, Észtország budapesti nagykövetével tárgyalt Újvidéken Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke. A találkozó központi témája az volt, hogy hogyan fűzhetnék szorosabbra az észt régiók és Vajdaság kapcsolatát. Észtországnak nincs nagykövetsége Szerbiában, ezért a magyarországi...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 16:23 ]
Az idén a pacsériak vendégszeretetét élvezhették a Kárpát- medencei testvérgyülekezetek találkozójának résztvevői, amelyen a házigazdák mellett ott voltak a kisújszállási (Magyarország), négyfalusi (Erdély), felsőrási és alsófalusi (Felvidék), valamint a salánki (Kárpátalja) gyülekezetek vezetői és tagjai. A...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban