Vajdaság
A tartományi kormány azt ajánlotta a helyi önkormányzatoknak, hogy tiltsák be a műanyag zacskókat

A tartományi kormány mai ülésén elfogadta azt a javaslatot, amellyel azt ajánlja a helyi önkormányzatoknak, hogy a saját környezetvédelmi tervükbe és programjukba iktassák be azokat az intézkedéseket, amelyekkel lehetővé teszik, hogy 2020 végéig teljesen tiltsák be a műanyag zacskók használatát.

A javaslatokat a vajdasági környezetvédelmi deklaráció foglalja magában.

A javaslat szerint a községeknek is feltételhez kell kötniük a műanyag zacskók használatát az üzletekben, de meg kell határozniuk azt is, hogy milyen anyagból készülhetnek a zacskók, valamint meg kell határozni a kereskedők jogait és kötelezettségeit a zacskók használatával kapcsolatban.

A községeknek azt tanácsolták, hogy támogassák az alternatív és a környezetre nem ártalmas innovatív mechanizmusok és módszerek kidolgozását.

A tartományi környezetvédelmi deklarációt május végén fogadta el a vajdasági képviselőház. Ezzel a tartomány arra kötelezte magát, hogy jobb környezetvédelmi rendszert alakít ki. A parlamenti vita során az ellenzéki képviselők nem támogatták a deklaráció elfogadását, mert úgy vélik, hogy az csupán papírra vetetett betű, amelyet sosem fog megvalósulni a gyakorlatban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. SZEPTEMBER 11. [ 14:38 ]

Ez csak játék. Ha komolyan gondolnák, akkor nem az önkormányzatokra tolnák a felelősséget, hanem kormányszinten vezetnének be tilalmakat és alternatív megoldásokat.


A tervek szerint a jelenlegi öt százalék helyett három is elég lenne, hogy egy párt bejusson a parlamentbe. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Pannon RTV-nek arról beszélt, hogyan befolyásolhatja ez a törvénymódosítás a kisebbségi pártok képviselőházba való bejutását. Pásztor István elmondta, a VMSZ támogatja a...
2020. JANUÁR 20.
[ 21:45 ]
„Vajdaság Turizmus Summit 2020” elnevezéssel mintegy 100 hazai és külföldi résztvevő jelenlétében turisztikai konferenciát rendezett hétfőn Palicson a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Olyan magyarországi cégeknek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, amelyek a turisztikai...
2020. JANUÁR 20.
[ 17:55 ]
A Topolya község területén működő polgári egyesületek programjainak és projektjeinek finanszírozására és társfinanszírozására igényelhetnek költségvetési támogatást. A pályázat ebben a hónapban jelent meg és a polgári egyesületek 25,8 millió dináros, míg a sportegyesületek 15 milliós keretből igényelhetnek...
2020. JANUÁR 20.
[ 17:55 ]
Beolvasás folyamatban