Vajdaság
Kishegyes és Topolya között legfeljebb hatvannal

Kishegyes és Topolya között legfeljebb 60 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni, illetve ezen belül is vannak szakaszok, ahol a korlátozás még ennél is lassabb haladást ír elő. Korábban nagyobb sebességgel is szabályos volt a közlekedés, ezért sokan a napokban kirakott új közlekedési jeleket figyelmen kívül hagyják, illetve nem is vették még észre. Számos esetben ez pénzbüntetéssel járt már. A közösségi oldalakon többen is arról számoltak be, hogy a megengedett sebesség túllépése miatt bírságolták meg őket a napokban a közlekedési rendőrök, akik a forgalmat az utóbbi időben intenzíven ellenőrzik.

Az M-22-es út Topolya és Kishegyes közötti szakasza valóban nincs túl jó állapotban. Viszont, ennél sokkal rosszabb helyzettel is találkozhatunk országszerte. A Putevi Srbije – Szerbia Útjai Közvállalat hatáskörébe tartozik, és a közelmúltban az illetékes felügyeleti szervek megállapították, hogy az útszakasz jelenlegi állapota nem felel meg teljes egészében az előírásoknak, ezért vezettek be forgalomkorlátozást. Topolya déli és Kishegyes északi kijáratánál is tábla figyelmeztet erre, amit azonban sokan hagynak figyelmen kívül. Most az is újabb bonyodalmakat okoz, hogy néhányan betartják és lassan araszolnak, mások viszont gyorsabb tempóban megpróbálják kerülgetni a lassan haladó járműveket.

Érdekes még megjegyezni a szóban forgó útszakasszal kapcsolatban, hogy nem kevesebb, mint 90 évvel ezelőtt betonból épült. Ennek tükrében azt mondhatjuk, hogy a korához képest viszont kiváló az állapota. Főleg, ha megnézzük, hogy az ezredforduló után kiépített „új” útszakaszok is sok esetben már erre a szintre amortizálódtak.

Kilenc évtizeddel ezelőtt a Topolyát Kishegyessel összekötő rész a Budapestet Újvidékkel és Belgráddal összekötő nemzetközi út része volt. Annak idején betonlapokat öntöttek ki, melyek között a meghagyott néhány centiméteres rést szurokkal öntötték be. Régebben ezt a réteget rendszeresen meg is újították. A hőmérséklet ingadozása nyomán a betonlapok összehúzódnak és tágulnak. A közéjük öntött szurok ezt volt hivatott amortizálni. Ez a megoldás így utólag nézve nem tűnhet rossznak, hiszen az út, ha mára már nem is a régi, kibírta azt az intenzív forgalmat, mely abban az időben bonyolódott itt, amikor még nem épült meg a Horgost Belgráddal összekötő autópálya. A 70-es, 80-as években nyugat- és közép-európából itt haladt át a forgalom a balkáni országok, illetve a közel-kelet irányában és fordítva.

Most tehát 60 kilométeres óránkénti sebesség a maximum, mellyel haladni lehet a még mindig viszonylag forgalmas szakaszon. A vasúti síneket egy felüljáróval szelték át egykor ezen a részén. A felüljáró is nagyon rossz állapotban van. Évek óta téma, hogy újat építenek, állítólag már a terv is elkészült. A Budapest–Belgrád vasútvonal felújításának keretében remélhetőleg sor is kerül majd rá. A felüljárón egyébként 12 tonnánál nehezebb tengelynyomású járművek közlekedése tilos, a maximális sebesség pedig 40 km/h.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Óbecsére látogatott Dejan Masliković, a kulturális örökség és a kortárs művészet digitalizálásával megbízott segédminiszter, aki aggasztónak ítélte az óbecsei Városi Múzeum épületét, valamint az intézményben dolgozók munkafeltételeit. Az 1953-ban alapított óbecsei Városi Múzeumnak a 19. század nyolcvanas...
2019. OKTÓBER 17.
[ 20:44 ]
Ismét megváltozott a közlekedési rend a Kishegyes és Topolya közötti útszakaszon. A nemrég kihelyezett tiltótáblák eltűntek, helyükre ajánlott sebességről tájékoztató közlekedési táblák kerültek. Az úton időközben javítási, felújítási munkálatok nem történtek, de most az illetékesek mégis úgy döntöttek,...
2019. OKTÓBER 17.
[ 16:22 ]
Beolvasás folyamatban