Vajdaság
A VMDK bojkottálja a jövőre megtartandó választásokat
A jobb választási feltételekért küzdve!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének Tanácsa, 2019. szeptember 16-án Óbecsén megtartott ülésén áttekintette az aktuális politikai helyzetet és a következő álláspontokat fogadta el:

A politikai szervezetek közül elsőként a VMDK állapította meg, még 2018. október 10-én, az MNT- választások alkalmával, hogy Szerbiában nincsenek meg a legalapvetőbb politikai feltételek sem a szabad és demokratikus választások megtartásához.

Az önmagát „haladónak” nevező rezsim és csatlósai által teremtett feltételek és viszonyok közepette még álmodnunk sem lehet a demokráciáról, a demokratikus módon működő társadalmi intézményrendszerről!

Ilyen körülmények között a VMDK Tanácsa egyhangúlag a jövő évben esedékes választások bojkottálása mellett döntött.

A VMDK – a Szövetség Szerbiáért elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként – a továbbiakban is azon szerbiai politikai erőkkel szeretne együttműködni, amelyek a demokrácia és a jogállamiság helyreállítását tartják legfontosabb feladatnak térségünkben.

Ettől függetlenül, a közösségünkön belüli párbeszéd újjászületése esetében, készek vagyunk egyenrangú partnerként tárgyalni minden olyan politikai és civil szerveződéssel, amely a kisebbségi érdekvédelem és érdekérvényesítés terén őszinte szándékkal és nyílt sisakkal óhajt politizálni - olvasható a pártnak a ma kiadott közleményében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistván
2019. SZEPTEMBER 18. [ 17:23 ]

Ne menjünk már át a csüfolódásba.


Alfonz
2019. SZEPTEMBER 18. [ 12:55 ]

Kár, kár, kár, mondja a varjú is. Irány a süllyesztő. Ott még van hely bőven.


Óbecsei
2019. SZEPTEMBER 18. [ 12:23 ]

Nyugodtan bojkottálhatja a VMDK a választásokat, nem sok vizet zavarnak. Meghalt Pál Sándor, már csak haszonlesők maradtak. Éhen fognak pusztulni.


Turi István
2019. SZEPTEMBER 17. [ 17:04 ]

A VMDK ha akarna önállóan indulni a választásokon ugyanolyan fiaskó lenne mint mikor az MNT választási aláírást gyűjtötték.Nem jönne össze ezért pótcselekvésnek betársultak egy olyan szerb politikai tömbbe, ahol a fasiszta ideológiát követő Dveri is tag.Kár hogy a VMDK mai vezetői semmibe veszik a valamikori VMDK politikai irányvonalát.Ezek után járgányuk sem marad amit később meg szeretnének javítani .....


Lazio
2019. SZEPTEMBER 17. [ 17:02 ]

Eddig se sok vizet zavartak...


Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Óbecsére látogatott Dejan Masliković, a kulturális örökség és a kortárs művészet digitalizálásával megbízott segédminiszter, aki aggasztónak ítélte az óbecsei Városi Múzeum épületét, valamint az intézményben dolgozók munkafeltételeit. Az 1953-ban alapított óbecsei Városi Múzeumnak a 19. század nyolcvanas...
2019. OKTÓBER 17.
[ 20:44 ]
Ismét megváltozott a közlekedési rend a Kishegyes és Topolya közötti útszakaszon. A nemrég kihelyezett tiltótáblák eltűntek, helyükre ajánlott sebességről tájékoztató közlekedési táblák kerültek. Az úton időközben javítási, felújítási munkálatok nem történtek, de most az illetékesek mégis úgy döntöttek,...
2019. OKTÓBER 17.
[ 16:22 ]
Beolvasás folyamatban