Vajdaság
A VMDK bojkottálja a jövőre megtartandó választásokat
A jobb választási feltételekért küzdve!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének Tanácsa, 2019. szeptember 16-án Óbecsén megtartott ülésén áttekintette az aktuális politikai helyzetet és a következő álláspontokat fogadta el:

A politikai szervezetek közül elsőként a VMDK állapította meg, még 2018. október 10-én, az MNT- választások alkalmával, hogy Szerbiában nincsenek meg a legalapvetőbb politikai feltételek sem a szabad és demokratikus választások megtartásához.

Az önmagát „haladónak” nevező rezsim és csatlósai által teremtett feltételek és viszonyok közepette még álmodnunk sem lehet a demokráciáról, a demokratikus módon működő társadalmi intézményrendszerről!

Ilyen körülmények között a VMDK Tanácsa egyhangúlag a jövő évben esedékes választások bojkottálása mellett döntött.

A VMDK – a Szövetség Szerbiáért elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként – a továbbiakban is azon szerbiai politikai erőkkel szeretne együttműködni, amelyek a demokrácia és a jogállamiság helyreállítását tartják legfontosabb feladatnak térségünkben.

Ettől függetlenül, a közösségünkön belüli párbeszéd újjászületése esetében, készek vagyunk egyenrangú partnerként tárgyalni minden olyan politikai és civil szerveződéssel, amely a kisebbségi érdekvédelem és érdekérvényesítés terén őszinte szándékkal és nyílt sisakkal óhajt politizálni - olvasható a pártnak a ma kiadott közleményében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistván
2019. SZEPTEMBER 18. [ 17:23 ]

Ne menjünk már át a csüfolódásba.


Alfonz
2019. SZEPTEMBER 18. [ 12:55 ]

Kár, kár, kár, mondja a varjú is. Irány a süllyesztő. Ott még van hely bőven.


Óbecsei
2019. SZEPTEMBER 18. [ 12:23 ]

Nyugodtan bojkottálhatja a VMDK a választásokat, nem sok vizet zavarnak. Meghalt Pál Sándor, már csak haszonlesők maradtak. Éhen fognak pusztulni.


Turi István
2019. SZEPTEMBER 17. [ 17:04 ]

A VMDK ha akarna önállóan indulni a választásokon ugyanolyan fiaskó lenne mint mikor az MNT választási aláírást gyűjtötték.Nem jönne össze ezért pótcselekvésnek betársultak egy olyan szerb politikai tömbbe, ahol a fasiszta ideológiát követő Dveri is tag.Kár hogy a VMDK mai vezetői semmibe veszik a valamikori VMDK politikai irányvonalát.Ezek után járgányuk sem marad amit később meg szeretnének javítani .....


Lazio
2019. SZEPTEMBER 17. [ 17:02 ]

Eddig se sok vizet zavartak...


A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Az idén tizenegy millió dinárral támogatja a kisebbségi hivatalos írás- és nyelvhasználatot a tartományi nemzeti közösségi titkárság. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Huszonegy vajdasági önkormányzat nyolcvanegy közigazgatási szerve és intézménye részesült támogatásban. Az odaítélt összeget a...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:32 ]
Két teljesen új és két felújított autóbuszmegállóval bővült Magyarkanizsa község, valamint hamarosan elkezdik kiépíteni a Kispiacot Szabadkával összekötő vízpumpa-állomást és a hozzá tartozó vívezeték-hálózatot. Az autóbusz megállókat és a vízpumpa-állomás helyét ma megtekintették az önkormánzat képviselői...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:59 ]
Beolvasás folyamatban