Vajdaság
Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke meglátogatta a Majoroš hármas ikreket

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, tegnap, szeptember 16-án Radanovác településen meglátogatta a Majoroš családot, a szülőket Željkat és Denist és három gyermeküket – Lukast, Miát és Mateját, akik 2019. május 22-én születtek Újvidéken, a Genesis nőgyógyászati szakkórházban. Bunford, a Városi Képviselő-testület nevében és a saját nevében is jókívánságait fejezte ki a szülőknek a gyermekek születése alkalmából, és mindannyiuknak jó egészséget és sok boldogságot kívánt, majd átadta a virágcsokrot és az ajándékot - az elkövetkező hat hónapban elegendő 62 csomag pelenkát.

A továbbiakban Bunford Tivadar, a boldog szülőkkel folytatott szívélyes beszélgetés folyamán elmondta, hogy Szabadka város követi és támogatja a népességpolitikát, eszközöket biztosítva a költségvetésben a mesterséges megtermékenyítésre, egyszeri anyagi segélyt biztosítva a várandós kismamáknak, szülői pótlékot folyósítva az első gyermek után, az óvodai költségek támogatását a harmadik és negyedik gyermeknek, teszik mindezt a családbővítés serkentése céljából.

Tekintettel, hogy a szabadkai Közkórházban, 2019. szeptember 15-ével bezárólag, az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva kevesebb gyermek született, Bunford kiemelte, reméli, hogy ez a folyamat nem folytatódik, köszönve az állam, a tartomány és az önkormányzat népességpolitikát támogató intézkedéseinek.

Željka Majoroš elmondta, hogy a férjével hét évet vártak gyermekáldásra, a gyermekek iránti kötelezettségeket most ajándékként élik meg.

– Jó szervezéssel minden megoldható. Boldogok vagyunk, a babák szépen fejlődnek, elmúltak a görcseik és várjuk az első fogacskákat. Gyermekvállalási próbálkozásaink folyamán számtalan fájdalmas beavatkozáson estem keresztül, a férjem felajánlotta, hogy hagyjunk fel a próbálkozásokkal és mi ketten maradjunk örökre együtt gyermek nélkül. A mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttem. A várandóság kezdetén közölték velünk, hogy ikreink lesznek, ugyanakkor amikor elmentünk Újvidékre és meghallottuk a harmadik gyermek szívverését nagyon elcsodálkoztunk. Az orvos közölte Denisszel, hogy vásároljon több pelenkát, tápot, ruhácskákat és nagyobb autót, mert érkeznek a hármasikrek. Alig tudtunk magunkhoz térni, ugyanakkor határtalan boldogság árasztott el bennünket – mondta Željka Majoroš.

Köszönjük Szabadkának, hogy ajándékokkal is segíti első napjainkat, annál is inkább, mert a pelenkák és a tápok a legnagyobb kiadás, mondta Željka, majd hozzáfűzte, hogy gyermekruhácskákból több mint elegendő van a kicsinyeknek.

– Egyes dolgokat nem is érkeztem rájuk adni, mert kinőtték, de mindezt dobozolom és készítem egy tavankúti családnak, akik szintén hármasikreket várnak– tudtuk meg Željka Majoroštól. (subotica.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. SZEPTEMBER 18. [ 16:52 ]

Kevés a három gyerek, mert a negyedik személynek egy sem jutott. Gratulálunk a boldog édesanyának.


A dél-bánáti Sándoregyházán október 20-án ünnepelték a templombúcsút. A templom védőszentje Szent Vendel Apát, a jószágtartó gazdák és a pásztorok patrónusa, akinek életéről hallhattunk a prédikációban a szentmisén. Sándoregyháza, ez az aprócska falu, csendes szigetként helyezkedik el a Duna bal partján. A...
2019. OKTÓBER 21.
[ 12:28 ]
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeznek október 22-én, kedden Zentán, ahol a Városháza oszlopcsarnokában 17.30-tól In memoriam dr. Rajki Márton címmel tartanak koszorúzást és alkalmi megemlékezést dr. Rajki Márton zentai mártír emléktáblájánál az 1956-os forradalom és szabadságharc 63....
2019. OKTÓBER 21.
[ 8:52 ]
Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly. A 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén rendezték, ahol Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges...
2019. OKTÓBER 20.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban