Vajdaság
Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke meglátogatta a Majoroš hármas ikreket

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, tegnap, szeptember 16-án Radanovác településen meglátogatta a Majoroš családot, a szülőket Željkat és Denist és három gyermeküket – Lukast, Miát és Mateját, akik 2019. május 22-én születtek Újvidéken, a Genesis nőgyógyászati szakkórházban. Bunford, a Városi Képviselő-testület nevében és a saját nevében is jókívánságait fejezte ki a szülőknek a gyermekek születése alkalmából, és mindannyiuknak jó egészséget és sok boldogságot kívánt, majd átadta a virágcsokrot és az ajándékot - az elkövetkező hat hónapban elegendő 62 csomag pelenkát.

A továbbiakban Bunford Tivadar, a boldog szülőkkel folytatott szívélyes beszélgetés folyamán elmondta, hogy Szabadka város követi és támogatja a népességpolitikát, eszközöket biztosítva a költségvetésben a mesterséges megtermékenyítésre, egyszeri anyagi segélyt biztosítva a várandós kismamáknak, szülői pótlékot folyósítva az első gyermek után, az óvodai költségek támogatását a harmadik és negyedik gyermeknek, teszik mindezt a családbővítés serkentése céljából.

Tekintettel, hogy a szabadkai Közkórházban, 2019. szeptember 15-ével bezárólag, az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva kevesebb gyermek született, Bunford kiemelte, reméli, hogy ez a folyamat nem folytatódik, köszönve az állam, a tartomány és az önkormányzat népességpolitikát támogató intézkedéseinek.

Željka Majoroš elmondta, hogy a férjével hét évet vártak gyermekáldásra, a gyermekek iránti kötelezettségeket most ajándékként élik meg.

– Jó szervezéssel minden megoldható. Boldogok vagyunk, a babák szépen fejlődnek, elmúltak a görcseik és várjuk az első fogacskákat. Gyermekvállalási próbálkozásaink folyamán számtalan fájdalmas beavatkozáson estem keresztül, a férjem felajánlotta, hogy hagyjunk fel a próbálkozásokkal és mi ketten maradjunk örökre együtt gyermek nélkül. A mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttem. A várandóság kezdetén közölték velünk, hogy ikreink lesznek, ugyanakkor amikor elmentünk Újvidékre és meghallottuk a harmadik gyermek szívverését nagyon elcsodálkoztunk. Az orvos közölte Denisszel, hogy vásároljon több pelenkát, tápot, ruhácskákat és nagyobb autót, mert érkeznek a hármasikrek. Alig tudtunk magunkhoz térni, ugyanakkor határtalan boldogság árasztott el bennünket – mondta Željka Majoroš.

Köszönjük Szabadkának, hogy ajándékokkal is segíti első napjainkat, annál is inkább, mert a pelenkák és a tápok a legnagyobb kiadás, mondta Željka, majd hozzáfűzte, hogy gyermekruhácskákból több mint elegendő van a kicsinyeknek.

– Egyes dolgokat nem is érkeztem rájuk adni, mert kinőtték, de mindezt dobozolom és készítem egy tavankúti családnak, akik szintén hármasikreket várnak– tudtuk meg Željka Majoroštól. (subotica.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. SZEPTEMBER 18. [ 16:52 ]

Kevés a három gyerek, mert a negyedik személynek egy sem jutott. Gratulálunk a boldog édesanyának.


Egy 66 éves szabadkai férfi halt meg szombat éjszaka, amikor rosszul lett a volán mögött, s egy parkoló járműnek csapódott. Az eset valamivel éjfél után történt a Sugárúton, az Erdő utca kereszteződésében. A környék lakói először fékcsikorgást hallottak, majd az ütközés hangjait. Nem hivatalos információk...
2020. MÁJUS 31.
[ 11:24 ]
A szerbiai városok és községek működésének átláthatósága 2020-ban valamelyest javult az előző évihez képest, de az átlag továbbra is elgondolkodtató. Óbecse, Novi Pazar és Zombor a legátláthatóbban működő helyi önkormányzat, derül ki az önkormányzati átláthatósági index (LTI 2020) felmérése alapján, amelyet a...
2020. MÁJUS 30.
[ 20:07 ]
Egy karlócai hétvégi házban bukkantak ma a déli órákban az 66 éves Gordana és a 77 éves Ljubodrag holttestére, tudta meg a 021. A helyszínre érkező mentők csak a halál tényét tudták megállapítani mindkettőjük esetében. A mentőket és a rendőrséget a szomszédok értesítették. A rendőrség hamarosan őrizetbe vette...
2020. MÁJUS 30.
[ 17:08 ]
Beolvasás folyamatban