Vajdaság
Verbász: Sétány, játszótér, kerékpárút épül a csatorna partján

A verbásziak hamarosan ismét sétálhatnak a Bácskai Nagycsatorna immár rendezett és megtisztított partján, ahol játszóterek, sportpályák és kerékpárút várja a kikapcsolódni vágyókat.

Miután tavaly a csatornából mintegy 155 ezer köbméter iszapot távolítottak el, s miután befejeződtek a Verbászt és Kúlát ellátó szennyvíztisztító építési munkálatai, most a csatornapart mintegy 600 méteres szakaszának rendezése van soron.

A terveket készítő Svetlana Mojić Džakula újvidéki építész szerint a projektum befejezését követően a verbásziak kellemes órákat tölthetnek a nemrég még Európa egyik legszennyezettebb csatornájaként emlegetett víz partján.

A röplabda- és kosárlabdapálya mellett korszerű játszótér, szabadtéri edzőpálya, modern sétány és bicikliút is épül. A víz fölé nyúló stégek a horgászoknak és a napozóknak kedveznek, de a sétány teljes hosszán padokat, fából készült nyugágyakat helyeznek el a pihenni vágyóknak.

A Duna-Tisza-Duna csatornának ez a most rendezett szakasza a 929 kilométer hosszú csatornahálózatnak csak egy kis része. Az egész csatornarendszer felújítása hosszadalmas és drága munka, noha a szakemberek szerint jelentősen növelné Vajdaság turisztikai lehetőségeit, írja a Gradnja portál.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Három új szobrot kap Szabadka - illusztráció
2020. MÁJUS 28.
[ 15:57 ]
Az oktatás korszerűsítését és digitalizációját szolgáló interaktív táblák beszerzésére 70,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány. Az Okostábla minden iskolába! akciónak az a célja, hogy minden vajdasági iskolának, kihelyezett tagozatnak és diákotthonnak legyen egy-egy, vetítővel ellátott táblája –...
2020. MÁJUS 28.
[ 13:25 ]
A városi közlekedési vállalat elárusító helyein mától, május 27-étől kezdik a kedvezményes éves bérletek kiadását az arra jogosultak számára. A bérlet ára változatlanul 1650 dinár, míg a kártya kidolgozása 375 dinárba kerül. Arról, hogy kik jogosultak a kedvezményes bérletre, ITT olvasható bővebb...
2020. MÁJUS 27.
[ 10:15 ]
Az online zárókonferenciát követő sajtótájékoztatóval ért véget Pacséron a Helyi ízek – helyi értékek elnevezésű Iterreg – IPA CBC projektum, melynek kedvezményezettjei a magyarországi, Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft., és a szerbiai, helybeli Mezőgazdasági Termelők Egyesülete....
2020. MÁJUS 26.
[ 17:37 ]
Beolvasás folyamatban