Vajdaság
Verbász: Sétány, játszótér, kerékpárút épül a csatorna partján

A verbásziak hamarosan ismét sétálhatnak a Bácskai Nagycsatorna immár rendezett és megtisztított partján, ahol játszóterek, sportpályák és kerékpárút várja a kikapcsolódni vágyókat.

Miután tavaly a csatornából mintegy 155 ezer köbméter iszapot távolítottak el, s miután befejeződtek a Verbászt és Kúlát ellátó szennyvíztisztító építési munkálatai, most a csatornapart mintegy 600 méteres szakaszának rendezése van soron.

A terveket készítő Svetlana Mojić Džakula újvidéki építész szerint a projektum befejezését követően a verbásziak kellemes órákat tölthetnek a nemrég még Európa egyik legszennyezettebb csatornájaként emlegetett víz partján.

A röplabda- és kosárlabdapálya mellett korszerű játszótér, szabadtéri edzőpálya, modern sétány és bicikliút is épül. A víz fölé nyúló stégek a horgászoknak és a napozóknak kedveznek, de a sétány teljes hosszán padokat, fából készült nyugágyakat helyeznek el a pihenni vágyóknak.

A Duna-Tisza-Duna csatornának ez a most rendezett szakasza a 929 kilométer hosszú csatornahálózatnak csak egy kis része. Az egész csatornarendszer felújítása hosszadalmas és drága munka, noha a szakemberek szerint jelentősen növelné Vajdaság turisztikai lehetőségeit, írja a Gradnja portál.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A dél-bánáti Sándoregyházán október 20-án ünnepelték a templombúcsút. A templom védőszentje Szent Vendel Apát, a jószágtartó gazdák és a pásztorok patrónusa, akinek életéről hallhattunk a prédikációban a szentmisén. Sándoregyháza, ez az aprócska falu, csendes szigetként helyezkedik el a Duna bal partján. A...
2019. OKTÓBER 21.
[ 12:28 ]
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeznek október 22-én, kedden Zentán, ahol a Városháza oszlopcsarnokában 17.30-tól In memoriam dr. Rajki Márton címmel tartanak koszorúzást és alkalmi megemlékezést dr. Rajki Márton zentai mártír emléktáblájánál az 1956-os forradalom és szabadságharc 63....
2019. OKTÓBER 21.
[ 8:52 ]
Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly. A 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén rendezték, ahol Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges...
2019. OKTÓBER 20.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban