Vajdaság
Óbecse: Példátlan összefogással újítják fel a rendőrök társuk leégett házát

Még augusztusban porig égett az óbecsei rendőr, a 44 éves Ilija Tančić háza. A tüzet a villanyvezeték meghibásodása okozta.

Ilija Tančić egyedül neveli két kiskorú fiát, felesége, a gyerekek édesanyja tíz évvel ezelőtt hunyt el közlekedési balesetben. Házukban a tűz kitörésekor csak a 13 éves fiú tartózkodott. Amikor észrevette, hogy az egyik kapcsoló lángol, azonnal hívta az édesapját. A tűzoltók gyors kiérkezése ellenére az épület a tűz martaléka lett, illetve csak a tető és a puszta, fekete falak maradtak meg. Egy élet munkája veszett oda.

Aztán az élet megmutatta nekik a szép arcát. Hihetetlen összefogás alakult ki Tančić munkatársai, barátai, ismerősei, a fiúk barátai, ismerősei között. Az udvarukban Ilija szinte minden munkatársa megjelent a parancsnoktól az éppen csak munkába állt gyakornok lányig Óbecséről, Csikériapusztáról, Bácsföldvárról, Péterrévéről segítséget kínálva és nyújtva.

“Szinte másnap megjelentek a kollégáim és segítettek kihordani a használhatatlanná vált bútorokat, háztartási gépeket, az elégett holmijainkat. Csak a puszta falak maradtak. Aztán le kellett szedeni a tűzben megrepedezett vakolatot és újra vakolni a falakat, kicserélni az elégett ajtókat, ablakokat”, meséli Ilija.

És azóta is, minden nap rendre megjelennek és segítenek, amiben csak tudnak. Segítenek a helyi vállalkozók is és az összefogás eredményeként már elkészült az új villany- és vízvezeték a mintegy 100 négyzetméteres házban, s a fürdőszobába is új csempe került. “Ilyen a bajba jutott barát megsegítése”, mondják. A számok nyelvére fordítva, az eddigi segítség értéke mintegy 5000 euró. De ez nem lesz elég, a házat be is kell rendezni, hiszen minden bútor, háztartási gép odaveszett. Ezért a rendőrállomáson gyűjtés indult. Mindenki a lehetősége szerint adományoz.

“Nagyon megrendít, amit ezekben a napokban élek át. Amikor mindenünk elégett, nem láttam kiutat a helyzetből. Nem számítottam arra, hogy a semmiből újjáteremtik az otthonunkat a barátok, ismerősök, de a segíteni akaró jószándékú ismeretlenek is. Manapság ritkán fordul ilyesmi elő. Kimondhatatlanul hálás vagyok mindenkinek, aki segített és segít a mai napig nekem és családomnak. Az emberi összefogás eredményeként ismét lesz otthonunk”, mondta elérzékenyülten Ilija Tančić.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hello Kanizsa néven indított idegenforgalmi programot Magyarkanizsa, amely gasztronómiai érdekességekkel és legendákkal várja a szerbiai és magyarországi turistákat. Az MTI-hez eljuttatott pénteki közlemény szerint a kisváros szeretné megismertetni történelmi és természeti kincsekben gazdag vidékét, és a turisztikai...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:36 ]
Egy nővért és két ápolót fertőzött meg a koronavírus az elmúlt egy hétben a Szabadkai Közkórházban. Mindannyian kórházi ápolásra szorulnak, de az állapotuk stabil. Az egészségügyi intézmény közleménye szerint folyamatosan betartják az előírt megelőző intézkedéseket, hogy a járvány terjedését meggátolják. A...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:27 ]
A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Beolvasás folyamatban