Vajdaság
Óbecse: Példátlan összefogással újítják fel a rendőrök társuk leégett házát

Még augusztusban porig égett az óbecsei rendőr, a 44 éves Ilija Tančić háza. A tüzet a villanyvezeték meghibásodása okozta.

Ilija Tančić egyedül neveli két kiskorú fiát, felesége, a gyerekek édesanyja tíz évvel ezelőtt hunyt el közlekedési balesetben. Házukban a tűz kitörésekor csak a 13 éves fiú tartózkodott. Amikor észrevette, hogy az egyik kapcsoló lángol, azonnal hívta az édesapját. A tűzoltók gyors kiérkezése ellenére az épület a tűz martaléka lett, illetve csak a tető és a puszta, fekete falak maradtak meg. Egy élet munkája veszett oda.

Aztán az élet megmutatta nekik a szép arcát. Hihetetlen összefogás alakult ki Tančić munkatársai, barátai, ismerősei, a fiúk barátai, ismerősei között. Az udvarukban Ilija szinte minden munkatársa megjelent a parancsnoktól az éppen csak munkába állt gyakornok lányig Óbecséről, Csikériapusztáról, Bácsföldvárról, Péterrévéről segítséget kínálva és nyújtva.

“Szinte másnap megjelentek a kollégáim és segítettek kihordani a használhatatlanná vált bútorokat, háztartási gépeket, az elégett holmijainkat. Csak a puszta falak maradtak. Aztán le kellett szedeni a tűzben megrepedezett vakolatot és újra vakolni a falakat, kicserélni az elégett ajtókat, ablakokat”, meséli Ilija.

És azóta is, minden nap rendre megjelennek és segítenek, amiben csak tudnak. Segítenek a helyi vállalkozók is és az összefogás eredményeként már elkészült az új villany- és vízvezeték a mintegy 100 négyzetméteres házban, s a fürdőszobába is új csempe került. “Ilyen a bajba jutott barát megsegítése”, mondják. A számok nyelvére fordítva, az eddigi segítség értéke mintegy 5000 euró. De ez nem lesz elég, a házat be is kell rendezni, hiszen minden bútor, háztartási gép odaveszett. Ezért a rendőrállomáson gyűjtés indult. Mindenki a lehetősége szerint adományoz.

“Nagyon megrendít, amit ezekben a napokban élek át. Amikor mindenünk elégett, nem láttam kiutat a helyzetből. Nem számítottam arra, hogy a semmiből újjáteremtik az otthonunkat a barátok, ismerősök, de a segíteni akaró jószándékú ismeretlenek is. Manapság ritkán fordul ilyesmi elő. Kimondhatatlanul hálás vagyok mindenkinek, aki segített és segít a mai napig nekem és családomnak. Az emberi összefogás eredményeként ismét lesz otthonunk”, mondta elérzékenyülten Ilija Tančić.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zorana Mihajlović közlekedési miniszter azt mondta, hogy az Újvidék és Belgrád közötti gyorsvasúton zajló munkálatokat 2021 őszéig befejezik, így akkor a két város közötti távot fél óra alatt lehet majd megtenni vonattal. Mihajlović a Belgrád-Budapest gyorsvasút építési munkálatait tekintette meg a Belgrád...
2019. OKTÓBER 16.
[ 19:34 ]
A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából a szabadkai Vöröskereszt az önkormányzat segítségének köszönhetően élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot osztott ki a rászorulóknak. Több mint kétezer csomagot állítottak össze. Ezek az étolaj, kristálycukor, liszt, száraztészta mellett...
2019. OKTÓBER 16.
[ 16:47 ]
Mint már hírt adtunk róla, szerda délelőtt, 9 óra körül kirabolták a Szabadka szűk központjában lévő Postatakarékbankot. A nyomozást segítheti, hogy több fotó is készült az elkövetőkről. Az egyik álarcos tettes a Dimitrije Tucović utcai épület előtt várta meg a bank munkatársát, pisztollyal a levegőbe lőtt,...
2019. OKTÓBER 16.
[ 16:39 ]
Beolvasás folyamatban