Vajdaság
A Régiók Bizottságának elnökével tárgyalt Pásztor István Brüsszelben

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma Karl-Heinz Lambertzcel, a Régiók Bizottságának (CoR) elnökével tárgyalt Brüsszelben.

A találkozón szó esett azokról a kapcsolatokról, amelyeket Vajdaság Autonóm Tartomány más régiókkal épít, a régióközi együttműködésnek a Szerbia európai integrációs folyamatának felgyorsításában való szerepéről, valamint Vajdaság brüsszeli irodájának a folyamathoz való hozzájárulásáról.

Pásztor István hangsúlyozta, az elmúlt pár évben a tartomány eddigi tevékenységei miatt nő az európai és egyéb régiók érdeke a Vajdasággal való együttműködés iránt, de amiatt is, hogy jobb Szerbiai európai jövőjének megítélése.

A találkozón részt vett Nebojša Drakulić, a regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati segédtitkár, valamint Srđan Mačkić, Vajdaság brüsszeli irodájának igazgatója.

A vajdasági küldöttség a régiók és városok európai hete alkalmából tartózkodik Brüsszelben, a mai nap folyamán pedig részt vesz az esemény ünnepélyes megnyitóján.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Összetartozunk” – mondta Ft. Fuderer László atya a június 4-én megtartott ünnepi szentmisén az 1830-ban épült óbecsei Nagyboldogasszony templomban a nemzeti összetartás ünnepén. A víz szalad, a kő marad, idézte Wass Albert Üzenet haza című versében közzétett gondolatait. Imára szólította fel a híveket a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:40 ]
Míg az első világháború többi vesztesét csak megbüntetni akarták az európai hatalmak, a történelmi Magyarországot meg akarták ölni, és ez a nemzet szétdarabolásában látszik leginkább - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke csütörtökön Királyhalmon a nemzeti összetartozás napján,...
2020. JÚNIUS 4.
[ 18:04 ]
A péterváradi Mass Green House magán idősek otthonában a járványügyi szakemberek 24 órával ezelőtt fedeztek fel egy koronavírusos esetet, és további 49 személyen, az otthon felhasználóin és dolgozóin végezték el a gyorstesztet. A tesztek elemzése után kiderült, hogy 28 lett pozitív, ebből 22 felhasználó és 6...
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:58 ]
Beolvasás folyamatban