Vajdaság
A Régiók Bizottságának elnökével tárgyalt Pásztor István Brüsszelben

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma Karl-Heinz Lambertzcel, a Régiók Bizottságának (CoR) elnökével tárgyalt Brüsszelben.

A találkozón szó esett azokról a kapcsolatokról, amelyeket Vajdaság Autonóm Tartomány más régiókkal épít, a régióközi együttműködésnek a Szerbia európai integrációs folyamatának felgyorsításában való szerepéről, valamint Vajdaság brüsszeli irodájának a folyamathoz való hozzájárulásáról.

Pásztor István hangsúlyozta, az elmúlt pár évben a tartomány eddigi tevékenységei miatt nő az európai és egyéb régiók érdeke a Vajdasággal való együttműködés iránt, de amiatt is, hogy jobb Szerbiai európai jövőjének megítélése.

A találkozón részt vett Nebojša Drakulić, a regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati segédtitkár, valamint Srđan Mačkić, Vajdaság brüsszeli irodájának igazgatója.

A vajdasági küldöttség a régiók és városok európai hete alkalmából tartózkodik Brüsszelben, a mai nap folyamán pedig részt vesz az esemény ünnepélyes megnyitóján.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Muzslya: Pásztornap - tizenötödször - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 19:40 ]
Holttestet találtak a Fruška gorán - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 16:52 ]
A közeli biztonsági kamera rögzítette a szerda délelőtti szabadkai bankrablás pillanatait. A felvételen az látszik, hogy amikor a pénzszállítók az épületből kilépnek a bank elé, a közelben parkoló fekete gépkocsiból kiugrik egy álarcos férfi, gázspray-vel a pénzszállítóra és a bank biztonsági embereire fúj,...
2019. OKTÓBER 18.
[ 15:55 ]
Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsokkal gazdagodhattak a fiatalok az elmúlt napokban a zentai BeeHome Közösségi Házban, ahol szerdán a szabadkai, csütörtökön pedig a zentai középiskolások számára tartottak összejövetelt a nagysikerű Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A szerdai esemény...
2019. OKTÓBER 18.
[ 11:48 ]
Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Beolvasás folyamatban