Vajdaság
Magyarkanizsa: 4,5 millió dinár támogatás a szakközépiskolának a tartománytól

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes látogatott el a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont Tangazdaságába. A középiskola az elmúlt három évben több új, az oktatásban és a földműveléshez szükséges kapcsolható eszközzel bővült tartományi támogatásoknak köszönhetően.

Mintegy 120 mezőgazdasági és állategészségügyi szakon tanuló diák jár gyakorlati oktatásra a magyarkanizsai szakközépiskola Tangazdaságába. Ezért az intézmény kiemelt figyelmet fordít a megfelelő eszközök biztosítására. Sarnyai Zoltán, az iskola igazgatója elmondta, a támogatásokat elsősorban olyan gépekre és eszközökre kérik, amelyek a diákok oktatásában is nagy segítséget nyújtanak.

- Most egy konzultáció után valóban, olyan eszközöket tudtunk beszerezni, ami a fejlődést szolgálja, egyrészt az oktatást, másrészt a termelést. Mi az utóbbi három évben azokra a gépekre koncentráltunk, amelyek érettségi tételként is szerepelnek a tanulóinknál. Mindenekelőtt ezek a vetőgépek, a talaj-előkészítő gépek, a különféle tárcsák és hengerek, valamunt a permetezőgép – nyilatkozta az igazgató.

Az iskola működését és az eddigi tartományi támogatásokból szerzett mezőgépeket és kapcsolható eszközöket tekintette meg ma Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes. Elmondta, az iskola az elmúlt három évben 4,5 millió dináros támogatásban részesült a gyakorlati oktatás minőségének növelésére, és az idei évben 20 millió dinárt különítettek el a mezőgazdasági szakközépiskolák támogatására.

- Azért gondoljuk, hogy fontos a szakközépiskolákra odafigyelni, mert a gyakorlati oktatásban az idejáró diákoknak rendkívül fontos az, hogy naprakész, modern technikákat tudjanak alkalmazni, mert holnap ha kikerülnek az életbe, akkor fontos, hogy tudják ezeket használni és hogy ennek a tudásnak a birtokában legyenek – hangoztatta a tartományi titkárhelyettes.

A különböző támogatások mellett a magyarkanizsai önkormányzat is hozzájárul a középiskola zavartalan működéséhez, hiszen nem csak megfelelő gépekre, hanem megfelelő minőségű és mennyiségű termőföldre is szükségük van. Az önkormányzat ennek érdekében bérmentesen 95 hektárnyi földterületet ad ki részükre, amellyel évi 15 ezer eurós megtakarítást biztosítanak az iskolának.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Muzslya: Pásztornap - tizenötödször - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 19:40 ]
Holttestet találtak a Fruška gorán - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 16:52 ]
A közeli biztonsági kamera rögzítette a szerda délelőtti szabadkai bankrablás pillanatait. A felvételen az látszik, hogy amikor a pénzszállítók az épületből kilépnek a bank elé, a közelben parkoló fekete gépkocsiból kiugrik egy álarcos férfi, gázspray-vel a pénzszállítóra és a bank biztonsági embereire fúj,...
2019. OKTÓBER 18.
[ 15:55 ]
Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsokkal gazdagodhattak a fiatalok az elmúlt napokban a zentai BeeHome Közösségi Házban, ahol szerdán a szabadkai, csütörtökön pedig a zentai középiskolások számára tartottak összejövetelt a nagysikerű Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A szerdai esemény...
2019. OKTÓBER 18.
[ 11:48 ]
Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Beolvasás folyamatban