Vajdaság
Vajdaság 34 középiskolájába juttat el tankönyveket az MNT

Új segédtankönyveket biztosított a szerb, mint nem anyanyelv tantárgy tanításához a Magyar Nemzeti Tanács Vajdaság 34 középiskolájának, adta hírül a Pannon RTV.

Az új kiadványok nemcsak a diákok igényeihez igazodnak, hanem az államilag előlátott új tantervhez is. A kötetet ma az Adai Műszaki Iskola diákjai is megkapták.

A tavaly elkészült, idén pedig a tavalyi sikerből fakadóan újranyomtatott segédtankönyveket szerdán délelőtt osztották szét az Adai Műszaki Iskolában.

A kötet, amely idén is térítésmentesen jut el a középiskolásokhoz, a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg. Szerzői pedig hat olyan középiskolai szerbtanár, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek.

A segédtankönyv a 2018/2019-es tanévben került először a vajdasági magyar diákokhoz. A Magyar Nemzeti Tanács célja a kötettel, hogy a középiskolások hasznos szerb tudással rendelkezzenek négy év után, így pedig könnyebben válasszanak itteni egyetemet, főiskolát – mondta Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, hogy mivel a tavalyi évben is minden elsős középiskolás, aki magyar nyelven tanul, megkapta ezt a könyvet ajándékba, és nagyon jónak bizonyult, igény mutatkozott arra, hogy ebben az évben is újranyomtassuk ezt a segédtankönyvet. Mintegy 1400 példányban fogjuk kiosztani a héten, illetve a jövő héten. Ebben az évben is minden magyar ajkú középiskolás meg fogja kapni, valamint az őket tanító tanárok.

A segédtankönyv a kommunikációra, beszédkészségre helyezi a hangsúlyt. Nem titkoltan az is célja, hogy a diákok ne csak az első osztályban, hanem másodikban, harmadikban is forgassák, hiszen bő tudást nyújt, s egy tanév után is van még feldolgozandó témakör.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Muzslya: Pásztornap - tizenötödször - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 19:40 ]
Holttestet találtak a Fruška gorán - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 16:52 ]
A közeli biztonsági kamera rögzítette a szerda délelőtti szabadkai bankrablás pillanatait. A felvételen az látszik, hogy amikor a pénzszállítók az épületből kilépnek a bank elé, a közelben parkoló fekete gépkocsiból kiugrik egy álarcos férfi, gázspray-vel a pénzszállítóra és a bank biztonsági embereire fúj,...
2019. OKTÓBER 18.
[ 15:55 ]
Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsokkal gazdagodhattak a fiatalok az elmúlt napokban a zentai BeeHome Közösségi Házban, ahol szerdán a szabadkai, csütörtökön pedig a zentai középiskolások számára tartottak összejövetelt a nagysikerű Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A szerdai esemény...
2019. OKTÓBER 18.
[ 11:48 ]
Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Beolvasás folyamatban