Vajdaság
Vajdaság 34 középiskolájába juttat el tankönyveket az MNT

Új segédtankönyveket biztosított a szerb, mint nem anyanyelv tantárgy tanításához a Magyar Nemzeti Tanács Vajdaság 34 középiskolájának, adta hírül a Pannon RTV.

Az új kiadványok nemcsak a diákok igényeihez igazodnak, hanem az államilag előlátott új tantervhez is. A kötetet ma az Adai Műszaki Iskola diákjai is megkapták.

A tavaly elkészült, idén pedig a tavalyi sikerből fakadóan újranyomtatott segédtankönyveket szerdán délelőtt osztották szét az Adai Műszaki Iskolában.

A kötet, amely idén is térítésmentesen jut el a középiskolásokhoz, a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg. Szerzői pedig hat olyan középiskolai szerbtanár, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek.

A segédtankönyv a 2018/2019-es tanévben került először a vajdasági magyar diákokhoz. A Magyar Nemzeti Tanács célja a kötettel, hogy a középiskolások hasznos szerb tudással rendelkezzenek négy év után, így pedig könnyebben válasszanak itteni egyetemet, főiskolát – mondta Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, hogy mivel a tavalyi évben is minden elsős középiskolás, aki magyar nyelven tanul, megkapta ezt a könyvet ajándékba, és nagyon jónak bizonyult, igény mutatkozott arra, hogy ebben az évben is újranyomtassuk ezt a segédtankönyvet. Mintegy 1400 példányban fogjuk kiosztani a héten, illetve a jövő héten. Ebben az évben is minden magyar ajkú középiskolás meg fogja kapni, valamint az őket tanító tanárok.

A segédtankönyv a kommunikációra, beszédkészségre helyezi a hangsúlyt. Nem titkoltan az is célja, hogy a diákok ne csak az első osztályban, hanem másodikban, harmadikban is forgassák, hiszen bő tudást nyújt, s egy tanév után is van még feldolgozandó témakör.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Összetartozunk” – mondta Ft. Fuderer László atya a június 4-én megtartott ünnepi szentmisén az 1830-ban épült óbecsei Nagyboldogasszony templomban a nemzeti összetartás ünnepén. A víz szalad, a kő marad, idézte Wass Albert Üzenet haza című versében közzétett gondolatait. Imára szólította fel a híveket a...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:40 ]
Míg az első világháború többi vesztesét csak megbüntetni akarták az európai hatalmak, a történelmi Magyarországot meg akarták ölni, és ez a nemzet szétdarabolásában látszik leginkább - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke csütörtökön Királyhalmon a nemzeti összetartozás napján,...
2020. JÚNIUS 4.
[ 18:04 ]
A péterváradi Mass Green House magán idősek otthonában a járványügyi szakemberek 24 órával ezelőtt fedeztek fel egy koronavírusos esetet, és további 49 személyen, az otthon felhasználóin és dolgozóin végezték el a gyorstesztet. A tesztek elemzése után kiderült, hogy 28 lett pozitív, ebből 22 felhasználó és 6...
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:58 ]
Beolvasás folyamatban