Vajdaság
Topolya: Új befektetők az ipari parkban

Topolyán a jó időnek köszönhetően több helyen is jó ütemben zajlanak az építkezési munkálatok. Az ipari parkban elkészült egy új útszakasz, két üzem hamarosan megkezdi a termelést és új befektetők is érkeznek.

Topolyán, a város területén, az ipari parkban, illetve az egész község területén, több helyen is építkezések zajlanak. Kislinder Gábor polgármester munkatársai kíséretében tekintette meg a három méter széles, már szignalizációval is ellátott új, 365 méteres útszakaszt az Újvidék utcában. Elmondta, hogy forgalmi adóval együtt 6,3 millió dinárba került a kiépítése. Elkészültével most a Pannónia Print nyomdától, illetve az egykori Inomag épülete előtti parkolók irányából könnyebben megközelíthető az ipari park területe.

A polgármester elmondta, hogy a környék polgárai, elsősorban az Újvidék utcában lakók szempontjából is fontos volt ennek a szakasznak a megépítése. Szükség esetén sürgősségi járművek is könnyebben megközelíthetik a városrészt. Azt is elmondta, hogy a már meglévő tervek szerint két vasúti aluljáró épül majd ki, ahol a gépjárműforgalom számára zavartalan lesz a közlekedés, illetve egy gyalogosok és kerékpárosok számára tervezett aluljáró megépítése is tervben van. A Zentai út és a Becsei út tehát a jövőben majd aluljárón keresztül „metszi” a vasút vonalát. Az iparin parkba, illetve a nyomdába gyalogosan vagy kerékpárral érkezők számára is lesz majd aluljáró. Azt is elmondta, hogy a gépjárműforgalom, elsősorban a mezőgépek számára a Dózsa György Kft. mezőgazdasági vállalat telephelyénél és a Zobnatica birtok magasságában viszont felüljárót építenek. Mindez illeszkedik a Belgrád–Budapest gyorsvasút kiépítéséhez.

Kislinder azt is elmondta, hogy az ipari park területén és folyamatosan zajlanak a fejlesztések. Egy 180 méteres hosszúságú, hat méter széles útszakasz kiépítése éppen a befejezéséhez közeledik. A beruházás értéke forgalmi adóval együtt 9,4 millió dinár. A kivitelező temerini Lukács Putevi cég képviselője, Detki Dániel építésvezető-mérnök elmondta, hogy az út valójában már elkészült. Még az aszfaltra az úgynevezett felső „koptatóréteg” kialakítása maradt hátra. Most éppen az út mellett a vízelvezető árok kialakítása van folyamatban. Az útszakasz megépítése a jövő héten be is fejeződik. Azt is elmondta, hogy az aszfaltréteget egy 50 centiméter mély kőréteggel megalapozott részre húzták rá, alkalmazkodva az elváráshoz, hogy nagy súlyú járművek nyomását is jól bírja.

Kislinder azt is elmondta, hogy az ipari park területén a Midmas cég új üzeme, valamint a tejgyár és elkészült és hamarosan megkezdi működését mindkettő. Elmondta még, hogy új befektetők is érdeklődnek a lehetőségek iránt. Jelen pillanatban három céggel folynak a tárgyalások. Közülük kettőnek a tevékenysége az agráriumhoz köthető, míg egy cég a fémipar területén tervez beruházni egy mikroöntöde építésével. Az ipari parkban már működik a Kite Kft. logisztikai központja, azzal egy időben kezdte meg működését a Gebi Kft. telephelye is.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szeghegyre látogatott Šešelj - illusztráció
2020. JÚNIUS 2.
[ 18:24 ]
Beiktatták az új temerini plébánost, miután a Püspöki Hatóság május 22-én kinevezte ft. dr. Szöllősi Tibort a temerini Szent Rozália és a hozzátartozó filiák plébánosává. Az új plébános beiktatása pünkösdvasárnap, a 10 órai nagymisén meg is történt. A beiktatási szertartást dr. Pénzes János szabadkai...
2020. JÚNIUS 1.
[ 9:04 ]
Az egyedüli komoly ellenzéki erőt jelentheti Szabadkán a soron következő önkormányzati választásokon a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma Polgári Csoport elnevezésű lista, amelyet a Magyar Mozgalom, a Metla 2020 polgári mozgalom és Szabadka Polgári Mozgalma indít közösen, hangzott el a lista hivatalos átadásán,...
2020. MÁJUS 31.
[ 21:59 ]
Egy 66 éves szabadkai férfi halt meg szombat éjszaka, amikor rosszul lett a volán mögött, s egy parkoló járműnek csapódott. Az eset valamivel éjfél után történt a Sugárúton, az Erdő utca kereszteződésében. A környék lakói először fékcsikorgást hallottak, majd az ütközés hangjait. Nem hivatalos információk...
2020. MÁJUS 31.
[ 11:24 ]
Beolvasás folyamatban