Vajdaság
Topolya: Hadzsy János kilépett a Szerb Haladó Párt frakciójából
Negyedszer ütemezték át a költségvetést

A topolyai községi képviselő-testületen belül az ellenzékiek egy új frakciót hoztak létre. A községi költségvetés újabb 31 millióval nőtt és immár 2 milliárd 184 millió dinárt tesz ki.

A topolyai községi képviselő-testület ülése előtt a községi közigazgatás udvarán megtartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Hadzsy János kilépett a Szerb Haladó Párt frakciójából és csatlakozott az újonnan megalakult Topolya a mi községünk elnevezésű képviselői csoporthoz. Dr. Cservenák Péter, a képviselői csoport elnöke elmondta, hogy a szétforgácsolódott ellenzékiek úgy döntöttek, közös frakciót alakítanak a jövőbeni hatékonyabb fellépés érdekében. A hatalmi koalíció irányában így reményeik szerint a jövőben jobban kifejezésre tudják majd juttatni észrevételeiket, kritikáikat. Az öttagú csoport tagja mostantól Hadzsy János és Aleksandar Karabasil független képviselők, Sörfőző Andor a Vajdasági Magyar Demokratikus Közösség tagja, valamint dr. Cservenák és Mengyán P. Ildikó, a Magyar Mozgalom képviselői. Ahogyan a frakcióvezető fogalmazott, a hatalmi koalíciót alkotó VMSZ-VMDP és a Szerb Haladó Párt frakciói után ez lett most a harmadik legnagyobb képviselői csoport a 41 tagot számláló testületben. Karabasil és Sörfőző korábban úgy döntött, hogy bojkottálják a képviselő-testület üléseit, ezért az ülésen most sem voltak jelen és jelezték, hogy a továbbiakban is távol maradnak, viszont csatlakoztak a frakcióhoz.

Hadzsy János a kilépésről elmondta, nem volt az SNS tagja, de a képviselő csoportnak igen. Kilépését magánéleti okokkal indokolta, illetve elmondta, hogy komolyabb vitáik ugyan nem voltak, de nem tudott mindenben egyetérteni azzal, amit a korábbi frakciója képviselt.

A topolyai községi képviselő-testület ülésén ezt követően elfogadták a folyó évi községi költségvetés módosítására vonatkozó határozati javaslatot. A büdzsé újraelosztásáról már negyedszer döntöttek. Most 2 milliárd 184 milliót tesz ki a költségvetés bruttóban, ami 31 millióval több, mint az előző keret volt. A költségvetési tételeket részletesen indokolta az ülésen Fekete Ildikó, a pénzügyi és költségvetésügyi osztály vezetője. Elmondása szerint meg tudták növelni a kiadási tételeket, mivel az adóbevételek is növekedtek.

A Szabadka melletti Békova település mellett a Regionális Hulladéktároló megkezdte a próbaüzemet és a képviselő testület ülésén elfogadták a vállalat új munkatervét is. Góli Csilla, a Regionális Hulladéktároló igazgatója elmondta, hogy 65 munkavállalóval megkezdték a munkát, az alközpontok és átrakó-állomások is megkezdték a működést. Egyelőre próbaüzemről van és sok minden ki kell még tapasztalni, mivel nincs az országban más hasonló létesítmény, így hiányoznak a tapasztalatok. A hatékonyságot rontja, hogy nem működik még a szelektív hulladékgyűjtés, a jövőben szerinte ezen is dolgozni kell majd.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem zárják be a muzslyai iskolát - illusztráció
2019. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
A víz legutóbbi elemzése szerint hatásosak a szenttamási csatorna szennyezésének következményeit enyhíteni hivatott intézkedések, tájékoztatott a Vajdaság Vizei (Vode Vojvodine) közvállalat. A jelentések szerint a víz minősége javult a folyás irányában Verbásztól, az Óbecse–Gombos csatornán, mégpedig az áramlás...
2019. NOVEMBER 11.
[ 10:52 ]
Négy migráns eltűnt a Dunában Apatinnál, amikor illegálisan akarták átlépni a horvát határt, tudta meg nem hivatalosan az RTV. A polgároktól kapott meg nem erősített információk szerint az eset a Vagoni üdülőhelytől nem messze történt, ahol tíz migráns elvett egy csónakot, s a délutáni órákban azzal próbáltak meg...
2019. NOVEMBER 11.
[ 9:56 ]
Mementó 2019 címmel emlékeztek meg szombaton este az 1944 őszén elkövetett magyarellenes kegyetlenkedések halálos áldozatairól. A szomorú megemlékezés alkalmával a megjelentek először gyászmisén vettek részt a Szent István-templomban, majd mécsesekkel a kezükben sétáltak át a Tisza-hídnál felállított kopjafához. A...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:53 ]
Beolvasás folyamatban