Vajdaság
Topolya: Hadzsy János kilépett a Szerb Haladó Párt frakciójából
Negyedszer ütemezték át a költségvetést

A topolyai községi képviselő-testületen belül az ellenzékiek egy új frakciót hoztak létre. A községi költségvetés újabb 31 millióval nőtt és immár 2 milliárd 184 millió dinárt tesz ki.

A topolyai községi képviselő-testület ülése előtt a községi közigazgatás udvarán megtartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Hadzsy János kilépett a Szerb Haladó Párt frakciójából és csatlakozott az újonnan megalakult Topolya a mi községünk elnevezésű képviselői csoporthoz. Dr. Cservenák Péter, a képviselői csoport elnöke elmondta, hogy a szétforgácsolódott ellenzékiek úgy döntöttek, közös frakciót alakítanak a jövőbeni hatékonyabb fellépés érdekében. A hatalmi koalíció irányában így reményeik szerint a jövőben jobban kifejezésre tudják majd juttatni észrevételeiket, kritikáikat. Az öttagú csoport tagja mostantól Hadzsy János és Aleksandar Karabasil független képviselők, Sörfőző Andor a Vajdasági Magyar Demokratikus Közösség tagja, valamint dr. Cservenák és Mengyán P. Ildikó, a Magyar Mozgalom képviselői. Ahogyan a frakcióvezető fogalmazott, a hatalmi koalíciót alkotó VMSZ-VMDP és a Szerb Haladó Párt frakciói után ez lett most a harmadik legnagyobb képviselői csoport a 41 tagot számláló testületben. Karabasil és Sörfőző korábban úgy döntött, hogy bojkottálják a képviselő-testület üléseit, ezért az ülésen most sem voltak jelen és jelezték, hogy a továbbiakban is távol maradnak, viszont csatlakoztak a frakcióhoz.

Hadzsy János a kilépésről elmondta, nem volt az SNS tagja, de a képviselő csoportnak igen. Kilépését magánéleti okokkal indokolta, illetve elmondta, hogy komolyabb vitáik ugyan nem voltak, de nem tudott mindenben egyetérteni azzal, amit a korábbi frakciója képviselt.

A topolyai községi képviselő-testület ülésén ezt követően elfogadták a folyó évi községi költségvetés módosítására vonatkozó határozati javaslatot. A büdzsé újraelosztásáról már negyedszer döntöttek. Most 2 milliárd 184 milliót tesz ki a költségvetés bruttóban, ami 31 millióval több, mint az előző keret volt. A költségvetési tételeket részletesen indokolta az ülésen Fekete Ildikó, a pénzügyi és költségvetésügyi osztály vezetője. Elmondása szerint meg tudták növelni a kiadási tételeket, mivel az adóbevételek is növekedtek.

A Szabadka melletti Békova település mellett a Regionális Hulladéktároló megkezdte a próbaüzemet és a képviselő testület ülésén elfogadták a vállalat új munkatervét is. Góli Csilla, a Regionális Hulladéktároló igazgatója elmondta, hogy 65 munkavállalóval megkezdték a munkát, az alközpontok és átrakó-állomások is megkezdték a működést. Egyelőre próbaüzemről van és sok minden ki kell még tapasztalni, mivel nincs az országban más hasonló létesítmény, így hiányoznak a tapasztalatok. A hatékonyságot rontja, hogy nem működik még a szelektív hulladékgyűjtés, a jövőben szerinte ezen is dolgozni kell majd.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Az idén tizenegy millió dinárral támogatja a kisebbségi hivatalos írás- és nyelvhasználatot a tartományi nemzeti közösségi titkárság. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Huszonegy vajdasági önkormányzat nyolcvanegy közigazgatási szerve és intézménye részesült támogatásban. Az odaítélt összeget a...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:32 ]
Két teljesen új és két felújított autóbuszmegállóval bővült Magyarkanizsa község, valamint hamarosan elkezdik kiépíteni a Kispiacot Szabadkával összekötő vízpumpa-állomást és a hozzá tartozó vívezeték-hálózatot. Az autóbusz megállókat és a vízpumpa-állomás helyét ma megtekintették az önkormánzat képviselői...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:59 ]
Beolvasás folyamatban