Vajdaság
Nagy erőkkel keresik Lajkó Félix ellopott hegedűjét
A rendőrség az ügyészséggel együttműködve intenzíven dolgozik az elkövető felkutatásán, áll a rendőrségi közleményben

Lajkó Félix hegedűvirtuóz hegedűjének ellopásával kapcsolatos megkeresésünkre az újvidéki rendőrkapitányság november 7-én hivatalos választ adott, ám a közlemény - feltehetőleg a nyomozás érdekében - semmilyen újat nem tartalmaz sem az esettel, sem a nyomozással kapcsolatban, legfeljebb annyit, hogy a tetteseket nagy erőkkel keresik.

A közlemény megismétli, hogy november 1-jén, pénteken, 13 óra tájban Péterrévén egy záratlan autóból hegedűt loptak. A károsult nevét nem említik, de mivel a kérdés Lajkó Félixre vonatkozott, feltehetőleg a válasz is.

A rendőrség az ügyészséggel együttműködve intenzíven dolgozik az elkövető felkutatásán, és azon, hogy feltárja a minősített lopás összes körülményét - áll a rendőrség szűkszavú visszafogott válaszában.

Mint már megírtuk, ellopták Lajkó Félix hegedűművész nagy értékű hegedűjét, és az ismeretlen tettes(ek) után kutat a rendőrség. Mivel Péterrévén megsokasodtak a lopások, és mert a hegedűművészt a településen jól ismerik és tisztelik, a közösségi portálokon nagy felháborodást váltott ki az esemény, és megkezdődtek az ilyenkor megszokott találgatások. A további találgatások elkerülése érdekében kértük a hivatalos rendőrségi közlemény kiadását.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. NOVEMBER 11. [ 12:55 ]

Nem mondanám, hogy kárörvendő vagyok, de az értékeinkre vigyázni kell. A rendőrségnek nem az dolga, hogy érték becsüléssel foglalkozzon, hanem bűncselekményekkel. Itt van egy bűncselekmény, a hegedűt elvitték. Elvitték, mert nem vigyáztak rá kellőképpen. Akkor most mi is van: nincs hegedűjük. Vesznek másikat.


istván
2019. NOVEMBER 11. [ 10:56 ]

... hogy mit nem mond, ... kedves "olvasó"! Azt tudja-e, hogy a kommentár a szerzőjét minősíti ?


olvasó
2019. NOVEMBER 9. [ 12:18 ]

Én abban is kételkedem, hogy a rendőrség meg tudja különböztetni a hegedűt a brácsától.


A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség vajdasági partnerszervezetével, a Magyar Nemzeti Tanáccsal minden évben az első osztályba iratkozott tanulók részére 10.000 forint értékű iskolakezdési ösztöndíjat adományoz. A 2019–2020-as tanévtől kezdve már nemcsak a szórványban élő magyar elsősök részesülnek...
2019. NOVEMBER 20.
[ 22:06 ]
Egyre több illegális bevándorló van Szerbiában a magyar határ közelében, évek óta nem volt annyi migráns a határ mellett fekvő Magyarkanizsán, mint az utóbbi hetekben - közölték az illetékesek. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a szabadkai Pannon RTV-nek nyilatkzva elmondta, hogy válságstábot...
2019. NOVEMBER 20.
[ 10:08 ]
Pancsován az elmúlt két hónapban intenzíven dolgoznak a a város területén található kisebb illegális szemétlerakók problémájának megoldásán. A település több pontján már évek óta léteznek kisebb, illegális szemétlerakók. Annak ellenére, hogy ezekről a helyekről folyamatosan eltakarítják a szemetet, néhány nap...
2019. NOVEMBER 19.
[ 15:54 ]
Beolvasás folyamatban