Vajdaság
Nagy erőkkel keresik Lajkó Félix ellopott hegedűjét
A rendőrség az ügyészséggel együttműködve intenzíven dolgozik az elkövető felkutatásán, áll a rendőrségi közleményben

Lajkó Félix hegedűvirtuóz hegedűjének ellopásával kapcsolatos megkeresésünkre az újvidéki rendőrkapitányság november 7-én hivatalos választ adott, ám a közlemény - feltehetőleg a nyomozás érdekében - semmilyen újat nem tartalmaz sem az esettel, sem a nyomozással kapcsolatban, legfeljebb annyit, hogy a tetteseket nagy erőkkel keresik.

A közlemény megismétli, hogy november 1-jén, pénteken, 13 óra tájban Péterrévén egy záratlan autóból hegedűt loptak. A károsult nevét nem említik, de mivel a kérdés Lajkó Félixre vonatkozott, feltehetőleg a válasz is.

A rendőrség az ügyészséggel együttműködve intenzíven dolgozik az elkövető felkutatásán, és azon, hogy feltárja a minősített lopás összes körülményét - áll a rendőrség szűkszavú visszafogott válaszában.

Mint már megírtuk, ellopták Lajkó Félix hegedűművész nagy értékű hegedűjét, és az ismeretlen tettes(ek) után kutat a rendőrség. Mivel Péterrévén megsokasodtak a lopások, és mert a hegedűművészt a településen jól ismerik és tisztelik, a közösségi portálokon nagy felháborodást váltott ki az esemény, és megkezdődtek az ilyenkor megszokott találgatások. A további találgatások elkerülése érdekében kértük a hivatalos rendőrségi közlemény kiadását.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. NOVEMBER 11. [ 12:55 ]

Nem mondanám, hogy kárörvendő vagyok, de az értékeinkre vigyázni kell. A rendőrségnek nem az dolga, hogy érték becsüléssel foglalkozzon, hanem bűncselekményekkel. Itt van egy bűncselekmény, a hegedűt elvitték. Elvitték, mert nem vigyáztak rá kellőképpen. Akkor most mi is van: nincs hegedűjük. Vesznek másikat.


istván
2019. NOVEMBER 11. [ 10:56 ]

... hogy mit nem mond, ... kedves "olvasó"! Azt tudja-e, hogy a kommentár a szerzőjét minősíti ?


olvasó
2019. NOVEMBER 9. [ 12:18 ]

Én abban is kételkedem, hogy a rendőrség meg tudja különböztetni a hegedűt a brácsától.


Horgos: Három kilogrammos heroinfogás - illusztráció
2020. FEBRUÁR 28.
[ 22:16 ]
A békovai Regionális Hulladéktárolóba naponta 150 tonna hulladék érkezik be, s ennek 5 százalékát válogatják szét. Egyelőre változó, hogy mekkora a kereslet a másodlagos nyersanyagra, de folyamatos az átállás az új hulladékgazdálkodási rendszerre, s az illetékesek remélik, hogy belátható időn belül fel tudják...
2020. FEBRUÁR 28.
[ 12:01 ]
Négy év után ismét kiegyenlítődik a szabadkai állami és magán temetkezési vállalatok piaci versenyhelyzete, az alkotmánybíróság ugyanis törvénytelennek minősítette a városi képviselő-testület korábbi határozatát, amely úgymond monopóliumot biztosított az állami cégnek a temetkezési ceremóniai szolgáltatások...
2020. FEBRUÁR 28.
[ 10:03 ]
Hatékonyabb munkát végezhet a jövőben a Tartományi Képviselőház – hangzott el ma Újvidéken azon a tanácskozáson, amelyen az e-parlament előnyeit ismertették. A konferencián elhangzott, az új rendszer kifejlesztését 2018-ban kezdték meg, és 90 millió dinárt fordítottak e célra. Pásztor István, a Tartományi...
2020. FEBRUÁR 27.
[ 17:16 ]
Beolvasás folyamatban