Vajdaság
A montenegrói bűnözők újvidéki és belgrádi lakások vásárlásával mossák a pénzüket

A montenegróiak azt a több száz millió eurót, amelyet bűnözéssel szereztek meg, újvidéki és belgrádi ingatlanokon keresztül mosták tisztára.

A montenegrói média szerint a kutatások rámutattak arra, hogy a szomszédos állam bűnözői Belgrád központi községében, Vračarban vásároltak ingatlanokat. A források szerint Belgrád mellett Újvidéken, a Zlatiboron és a Kopaonikon is megpróbálnak pénzt mosni lakásvásárlással.

„Ezeken a helyeken is kizárólag drága ingatlanokat vásárolnak, exkluzívnak számító lokációkon. A büntetett előéletű személyek nem ritkán olyan ismerősüket kérik meg ezeknek az ügyleteknek a lebonyolítására, akik tiszták, vagyis büntetlen előéletűek, így próbálják ellehetetleníteni, hogy a nyomukra bukkanjanak”, magyarázta az említett forrás, amely szerint gyakran szerbiai állampolgársággal rendelkező személyek a vásárlók.

„A nyomozók a montenegrói maffia piszkos pénzének nyomára bukkantak, amellyel földeket vásároltak, üzlet- és lakókomplexumokat építettek. A podgoricai, kotori, bari és budvai bűnözők ellen rendőrségi eljárás indult azzal a gyanúval, hogy ingatalanvásárlással, hotelek és más vendéglátóipari egységek megnyitásával próbálják meg tisztára mosni azt a pénzt, amelynek gyanús az eredete”, írja a montenegrói média.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy az ingatlanokba fektetett pénzt drogkereskedelemmel, azon belül is kokain eladásával szerezték a bűnözők.

„Olyan személyekről van szó, akik a montenegrói rendőrség nyilvántartásában úgy vannak nyilvántartva, mint bűnözői csoportok tagjai. Az ingatlanokba, és a Belgrád központjában lévő egyik luxus épület teljes szintjének megvásárlása, drog- és fegyvercsempészésből származik”, állítja a rendőrségi forrásokhoz közel álló személyek.

A média szerint nem csak lakások vásárlásával próbálják meg tisztára mosni pénzüket a bűnözők, hanem jó helyeken lévő földterületek törvényes megvásárlásával és építőipari vállalatok létrehozásával. Ezeken a vállalatokon keresztül pedig lakásokat, házakat és üzleti helyiségeket építenek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorúbb intézkedések Verbászon - illusztráció
2020. JÚLIUS 5.
[ 16:04 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 139 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában a Vajdasági Klinikai Központ 31 olyan pácienst vett fel, akiknél kimutatták a koronavírus jelenlétét. Az intézmény emlékeztet, hogy a vírus terjedésének megfékezése és a...
2020. JÚLIUS 5.
[ 11:36 ]
Vajdaság minden tájáról, sőt az anyaországból is érkezett csapat a muzslyai határban megtartott, 37. aratóünnepségre. Az aratócsapatok a falu központjában, a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, ahol egy alkalmi művelődési műsorral kedveskedtek a műkedvelők, bemutatkozott a Harmatcsöpp és a Százszorszép...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:08 ]
A budapesti Katolikus Karitász Orvosmissziójának tagjai immár harmadik alkalommal érkeztek Muzslyára, a különféle szűrővizsgálatoknak az Emmausz Fiúkollégium adott helyet. Az anyaországi Katolikus Karitász Orvosmissziója 2017-ben kezdte meg munkáját Kárpátalján, azóta Vajdaságba is több alkalommal ellátogattak,...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban