Vajdaság
A montenegrói bűnözők újvidéki és belgrádi lakások vásárlásával mossák a pénzüket

A montenegróiak azt a több száz millió eurót, amelyet bűnözéssel szereztek meg, újvidéki és belgrádi ingatlanokon keresztül mosták tisztára.

A montenegrói média szerint a kutatások rámutattak arra, hogy a szomszédos állam bűnözői Belgrád központi községében, Vračarban vásároltak ingatlanokat. A források szerint Belgrád mellett Újvidéken, a Zlatiboron és a Kopaonikon is megpróbálnak pénzt mosni lakásvásárlással.

„Ezeken a helyeken is kizárólag drága ingatlanokat vásárolnak, exkluzívnak számító lokációkon. A büntetett előéletű személyek nem ritkán olyan ismerősüket kérik meg ezeknek az ügyleteknek a lebonyolítására, akik tiszták, vagyis büntetlen előéletűek, így próbálják ellehetetleníteni, hogy a nyomukra bukkanjanak”, magyarázta az említett forrás, amely szerint gyakran szerbiai állampolgársággal rendelkező személyek a vásárlók.

„A nyomozók a montenegrói maffia piszkos pénzének nyomára bukkantak, amellyel földeket vásároltak, üzlet- és lakókomplexumokat építettek. A podgoricai, kotori, bari és budvai bűnözők ellen rendőrségi eljárás indult azzal a gyanúval, hogy ingatalanvásárlással, hotelek és más vendéglátóipari egységek megnyitásával próbálják meg tisztára mosni azt a pénzt, amelynek gyanús az eredete”, írja a montenegrói média.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy az ingatlanokba fektetett pénzt drogkereskedelemmel, azon belül is kokain eladásával szerezték a bűnözők.

„Olyan személyekről van szó, akik a montenegrói rendőrség nyilvántartásában úgy vannak nyilvántartva, mint bűnözői csoportok tagjai. Az ingatlanokba, és a Belgrád központjában lévő egyik luxus épület teljes szintjének megvásárlása, drog- és fegyvercsempészésből származik”, állítja a rendőrségi forrásokhoz közel álló személyek.

A média szerint nem csak lakások vásárlásával próbálják meg tisztára mosni pénzüket a bűnözők, hanem jó helyeken lévő földterületek törvényes megvásárlásával és építőipari vállalatok létrehozásával. Ezeken a vállalatokon keresztül pedig lakásokat, házakat és üzleti helyiségeket építenek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa községben az idei évben sokkal többen vették fel az influenza elleni védőoltást, mint a tavalyi évben ugyanekkor. Itt az éves szinten beadott oltások 95 %-át idősek, az egészségügyi dolgozók és a krónikus betegségben szenvedők kapták meg. A most beadható úgynevezett VaxigripTetra egy újonnan kifejlesztett...
2019. DECEMBER 11.
[ 13:24 ]
A magyar kormány 79 millió forintból végeztet vizsgálatokat, hogy megállítsák a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyház süllyedését - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten. Schanda Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: a vizsgálatok elvégzésére az...
2019. DECEMBER 11.
[ 10:38 ]
Habár az utóbbi időszakban Szerbiában pici előrelépés történt a rokkantak jogainak biztosítása tekintetében, további erőfeszítések szükségesek ezen a téren. Ezzel a céllal rendezett a polgári jogvédő iroda az emberi jogok világnapja alkalmából kerekasztal-beszélgetést kedden, Szabadkán a testi vagy értelmi sérült...
2019. DECEMBER 10.
[ 23:35 ]
Beolvasás folyamatban