Vajdaság
Pásztor fogadta az Egyesült Államok szerbiai nagykövetét

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Anthony Godfreyt, az Amerikai Egyesült Államok szerbiai nagykövetét, aki kinevezése óta először tett hivatalos látogatást a tartományi parlamentben.

Pásztor megismertette az amerikai nagykövetet a tartományi képviselőház munkájával, valamint Vajdaság sajátosságaival, mint amilyen a multikulturalizmus, a többnemzetiség és -nyelvűség, amelyek szélesebb körben is egyedivé teszik a tartományt.

„Ezen a területen rendszerszerű törvényes megoldásokkal rendeztük a többség és a kisebbség közötti kapcsolat kérdését, ezeknek a megoldásoknak a gyakorlatban történő alkalmazása olyan eredményeket hozott, amelyek szerint Szerbia elöljáró példaként szolgálhat ebben a tekintetben számos európai ország számára‟, emelte ki Pásztor.

Godfrey nagykövet elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Vajdaságban a nemzeti közösségek között magas szintű az egymás közötti tisztelet.

Pásztor és Godfrey egyetértett abban, hogy az amerikai nagykövetnek a jelenlegi csupán az első a látogatások sorában, valamint hogy tovább fogják ápolni a jó kapcsolatokat és partneri együttműködés a tartományi parlament és a nagykövetsége között.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szentmihályi családi advent - illusztráció
2019. DECEMBER 7.
[ 22:25 ]
Közel 15 millió dináros keretből folyósít vissza nem térítendő támogatásokat a topolyai önkormányzat a mezőgazdasági termelőknek. Családi gazdaságok pályázhattak és idén rekordszámú, 730 igénylés érkezett és kivétel nélkül meg is felelnek a pályázati kiírásnak. Az első 200 termelő már alá is írta a...
2019. DECEMBER 6.
[ 20:37 ]
Az elmúlt napokban nagy felháborodást keltett Szabadkán a Radić fivérek utcában több régi épület lebontása, a zöld Zsolnay szökőkút tervezett lerombolása, illetve sokak szerint a sétálóövezetben a városképet csúfító hirdetőtáblák kihelyezése. A szabadkai Természet és Társadalom polgári kezdeményezés...
2019. DECEMBER 6.
[ 16:22 ]
Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a...
2019. DECEMBER 6.
[ 15:23 ]
Beolvasás folyamatban