Vajdaság
Pásztor fogadta az Egyesült Államok szerbiai nagykövetét

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma fogadta Anthony Godfreyt, az Amerikai Egyesült Államok szerbiai nagykövetét, aki kinevezése óta először tett hivatalos látogatást a tartományi parlamentben.

Pásztor megismertette az amerikai nagykövetet a tartományi képviselőház munkájával, valamint Vajdaság sajátosságaival, mint amilyen a multikulturalizmus, a többnemzetiség és -nyelvűség, amelyek szélesebb körben is egyedivé teszik a tartományt.

„Ezen a területen rendszerszerű törvényes megoldásokkal rendeztük a többség és a kisebbség közötti kapcsolat kérdését, ezeknek a megoldásoknak a gyakorlatban történő alkalmazása olyan eredményeket hozott, amelyek szerint Szerbia elöljáró példaként szolgálhat ebben a tekintetben számos európai ország számára‟, emelte ki Pásztor.

Godfrey nagykövet elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Vajdaságban a nemzeti közösségek között magas szintű az egymás közötti tisztelet.

Pásztor és Godfrey egyetértett abban, hogy az amerikai nagykövetnek a jelenlegi csupán az első a látogatások sorában, valamint hogy tovább fogják ápolni a jó kapcsolatokat és partneri együttműködés a tartományi parlament és a nagykövetsége között.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban