Vajdaság
Megalakították az Újvidék-Nagybecskerek és a Nagybecskerek-Belgrád autópályával foglalkozó munkacsoportot

A szerb kormány döntést hozott a Belgrád és Nagybecskerek, valamint Nagybecskerek és Újvidék közötti autópálya kiépítésével foglalkozó munkacsoport megalakításáról, a tervet a Shandong Hi-Speed Group kínai vállalat realizálja.

A munkacsoport feladata, hogy együttműködjön a projektet realizáló kínai vállalattal, és „külön figyelmet fordítanak az autópálya kiépítésének elfogadható pénzelési formájára”, áll a kormány határozatában, amelyet a Nova ekonomija portál közölt.

A munkacsoport vezetője Zorana Mihajlović közlekedési miniszter, a tagok pedig Zoran Drobnjak, a Szerbiai Utak közvállalat megbízott igazgatója, Nenad Tomić, a közúti intézet igazgatója, valamint az építésügyi, pénzügyi és gazdasági minisztérium képviselői.

A Shandong kínai állami vállalat már dolgozott Szerbiában a Miloš fejedelem autópálya kiépítésén, amelyet kínai hitelből pénzeltek.

A korábbi bejelentések szerint a Belgrád és Nagybecskerek közötti autópálya kiépítését 2020-ban kezdik meg, a projekt értéke pedig 300-350 millió euró. A munkálatok tervezett ideje három év.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szentmihályi családi advent - illusztráció
2019. DECEMBER 7.
[ 22:25 ]
Közel 15 millió dináros keretből folyósít vissza nem térítendő támogatásokat a topolyai önkormányzat a mezőgazdasági termelőknek. Családi gazdaságok pályázhattak és idén rekordszámú, 730 igénylés érkezett és kivétel nélkül meg is felelnek a pályázati kiírásnak. Az első 200 termelő már alá is írta a...
2019. DECEMBER 6.
[ 20:37 ]
Az elmúlt napokban nagy felháborodást keltett Szabadkán a Radić fivérek utcában több régi épület lebontása, a zöld Zsolnay szökőkút tervezett lerombolása, illetve sokak szerint a sétálóövezetben a városképet csúfító hirdetőtáblák kihelyezése. A szabadkai Természet és Társadalom polgári kezdeményezés...
2019. DECEMBER 6.
[ 16:22 ]
Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a...
2019. DECEMBER 6.
[ 15:23 ]
Beolvasás folyamatban