Vajdaság
Megalakították az Újvidék-Nagybecskerek és a Nagybecskerek-Belgrád autópályával foglalkozó munkacsoportot

A szerb kormány döntést hozott a Belgrád és Nagybecskerek, valamint Nagybecskerek és Újvidék közötti autópálya kiépítésével foglalkozó munkacsoport megalakításáról, a tervet a Shandong Hi-Speed Group kínai vállalat realizálja.

A munkacsoport feladata, hogy együttműködjön a projektet realizáló kínai vállalattal, és „külön figyelmet fordítanak az autópálya kiépítésének elfogadható pénzelési formájára”, áll a kormány határozatában, amelyet a Nova ekonomija portál közölt.

A munkacsoport vezetője Zorana Mihajlović közlekedési miniszter, a tagok pedig Zoran Drobnjak, a Szerbiai Utak közvállalat megbízott igazgatója, Nenad Tomić, a közúti intézet igazgatója, valamint az építésügyi, pénzügyi és gazdasági minisztérium képviselői.

A Shandong kínai állami vállalat már dolgozott Szerbiában a Miloš fejedelem autópálya kiépítésén, amelyet kínai hitelből pénzeltek.

A korábbi bejelentések szerint a Belgrád és Nagybecskerek közötti autópálya kiépítését 2020-ban kezdik meg, a projekt értéke pedig 300-350 millió euró. A munkálatok tervezett ideje három év.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban