Vajdaság
Zenta: Megkezdődött a decemberi ünnepek programsorozata

Advent első vasárnapján gyertyagyújtással kezdődtek meg az karácsonyi ünnepek előkészületei. A következő hetekben sokszínű programok várják a zentaiakat és a városba látogatókat.

Vasárnap este az adventi koszorú körül, a városháza oszlopcsarnokában gyűltek össze a látogatók. Rövid műsor kíséretében a város polgármestere, Czegledi Rudolf gyújtotta meg az első gyertyát.

Az első láng a hitet jelképezi – ismertette Juhász Lassú Kornélia, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ munkatársa, aki hozzátette, hogy a katolikus szimbolika szerint ez gyertya az első emberpárra, Ádámra és Évára utal, s a családfőnek kell lángra lobbantania.

Az első közös gyertyagyújtás műsorában fellépett Ágó György szavaló, Nagy Rózsa énekes, Musica Sacra kórus (művészeti vezető: Edelényi Magdolna). A megjelentek ezen kívül megtekinthették a Thurzó Lajos Általános Iskola alsós tanulóinak képzőművészeti kiállítását. A IV. Karácsonyváró adventi programsorozat szereplői a városháza oszlopcsarnokában és az épület előtti téren lépnek majd fel a következő vasárnapokon is. Az énekegyüttesek, a hagyományápolók, a versmondók és további gyermekrajzok teszik meghittebbé a várakozás időszakát.

A programok részeként idén is megrendezik a Karácsonyi Kavalkádot, kézműves árusokkal.

Aranyvasárnapon, december 22-én a negyedik gyertyát már a Fő téren gyújtják meg, és feldíszítik a város karácsonyfáját, a szavalatok és kórusmuzsika mellett betlehemes előadások is várják az ünnepre készülődőket.

A rendezvény létrehozásában közreműködött Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újvidéken a Liman városrészben élő egyik polgár több alkalommal jelentette az illetékeseknek a Ratko Mladić hágai elítélt, a Szerb Köztársaság Hadseregének egykori vezetőjét éltető falfirkákat, de hiába. Végül a saját kezébe vette az ügyet és „kijavította” az egyiket, fölé írta, hogy "háborús...
2019. DECEMBER 10.
[ 12:09 ]
Topolya község jövő évre tervezett költségvetési kerete 2 milliárd és 81 millió dinárt tesz ki. Ez mintegy négy százalékkal kevesebb, mint az idei évi költségvetési keret, de a tavaly ilyenkor tervezettnél nagyobb. A tervezet december 20-án szerepel majd napirenden a képviselő-testület ülésén. A 2020-as évi...
2019. DECEMBER 9.
[ 20:29 ]
„Az év végéig be akarjuk fejezni a több évtizedes építkezést, s amióta a minisztérium átvette a projektet belátható időn belül erre sor is kerülhet az Y-ág átadására” – nyilatkozta hétfőn Zorana Mihajlović építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter, miután a Koridor Srbije és a Vojput illetékeseivel...
2019. DECEMBER 9.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban