Vajdaság
Zenta: Megkezdődött a decemberi ünnepek programsorozata

Advent első vasárnapján gyertyagyújtással kezdődtek meg az karácsonyi ünnepek előkészületei. A következő hetekben sokszínű programok várják a zentaiakat és a városba látogatókat.

Vasárnap este az adventi koszorú körül, a városháza oszlopcsarnokában gyűltek össze a látogatók. Rövid műsor kíséretében a város polgármestere, Czegledi Rudolf gyújtotta meg az első gyertyát.

Az első láng a hitet jelképezi – ismertette Juhász Lassú Kornélia, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ munkatársa, aki hozzátette, hogy a katolikus szimbolika szerint ez gyertya az első emberpárra, Ádámra és Évára utal, s a családfőnek kell lángra lobbantania.

Az első közös gyertyagyújtás műsorában fellépett Ágó György szavaló, Nagy Rózsa énekes, Musica Sacra kórus (művészeti vezető: Edelényi Magdolna). A megjelentek ezen kívül megtekinthették a Thurzó Lajos Általános Iskola alsós tanulóinak képzőművészeti kiállítását. A IV. Karácsonyváró adventi programsorozat szereplői a városháza oszlopcsarnokában és az épület előtti téren lépnek majd fel a következő vasárnapokon is. Az énekegyüttesek, a hagyományápolók, a versmondók és további gyermekrajzok teszik meghittebbé a várakozás időszakát.

A programok részeként idén is megrendezik a Karácsonyi Kavalkádot, kézműves árusokkal.

Aranyvasárnapon, december 22-én a negyedik gyertyát már a Fő téren gyújtják meg, és feldíszítik a város karácsonyfáját, a szavalatok és kórusmuzsika mellett betlehemes előadások is várják az ünnepre készülődőket.

A rendezvény létrehozásában közreműködött Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hello Kanizsa néven indított idegenforgalmi programot Magyarkanizsa, amely gasztronómiai érdekességekkel és legendákkal várja a szerbiai és magyarországi turistákat. Az MTI-hez eljuttatott pénteki közlemény szerint a kisváros szeretné megismertetni történelmi és természeti kincsekben gazdag vidékét, és a turisztikai...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:36 ]
Egy nővért és két ápolót fertőzött meg a koronavírus az elmúlt egy hétben a Szabadkai Közkórházban. Mindannyian kórházi ápolásra szorulnak, de az állapotuk stabil. Az egészségügyi intézmény közleménye szerint folyamatosan betartják az előírt megelőző intézkedéseket, hogy a járvány terjedését meggátolják. A...
2020. JÚNIUS 5.
[ 17:27 ]
A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Egyelőre...
2020. JÚNIUS 5.
[ 15:39 ]
Beolvasás folyamatban