Vajdaság
Közös adventi gyertyagyújtás volt a nagybecskereki székesegyházban

Nagybecskereken hagyományosan az egyházmegye hittanosaival szokták meggyújtani a Nepomuki Szent János székesegyház adventi koszorúján az első gyertyát, erre szervezetten ma került sor. A fiatalok mellett ezúttal a központi esperesi kerület idős személyeit is meghívták, és mindannyian kaptak egy-egy mécsest, így szimbolikusan mindenki részesedett az advent első hetében a gyertya meggyújtásában.

A hittanos gyerekek, de ugyanakkor a plébániákon tevékenykedő idősebbek csoportjai is készültek egy-egy műsorszámmal, és az adventi időszakhoz illő, karácsonyváró tartalmakkal mutatkoztak be. Szavalat, jelenet, dal - mind az ünnepek közeledtéről szólt.

A gyerekek saját kezűleg képeslapokat is készítettek, ezt szétosztották a jelenlevők között. Ezzel a hitoktatók a jótékonyságra szerették volna nevelni a gyerekeket, hadd tudják meg, mi is a figyelmesség, és hogy érezzék meg a jótékonykodásból eredő örömet.

Az idősek süteményeket készítettek, és azzal lepték meg a fiatalokat, a rendezvény utána a gyermekek között szétosztották.

Az adventi koszorún az első gyertyát Pastyik Róbert, nagybecskereki plébános gyújtotta meg, utána pedig egymásnak adták át a lángot, a fényt. A rendezvényen Csiszér László és csapata adott zenei szolgálatot, akik alkalomhoz illő dalokkal kedveskedtek.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar határkerítés miatt a bácskai oldalon egyre nehezebb az illegális határátlépés, a migránsok jelentős része emiatt átkel a Tiszán, s a bánsági oldalon próbálkozik, a hármashatárnál megkerülve a kerítést. Majdányon és Rábén az ott élők szerint tarthatatlanná vált a helyzet. Domonkos Szilvia községi...
2020. JANUÁR 28.
[ 20:22 ]
Fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható a keddi nap folyamán Horgoson, miután hajnalban mintegy 70 fős migráns csoport megpróbálta áttörni a határkaput Röszke 2-n, hogy bejusson az EU területére. A sikertelen akció után a bevándorlók Horgos különböző pontjain kezdtek csoportosulni, ami aggodalommal töltötte el a...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:17 ]
Szerbiában népessége már évtizedek óta csökken. A fő ok az elvándorlás és a negatív népszaporulat. Ugyanezek a tényezők játszanak szerepet abban is, hogy Vajdaság tartomány lakossága évente 10 ezer fővel csökken. Szerbia lakossága évente 37 ezer fővel csökken, mára már kevesebb, mint 7 millió fő él...
2020. JANUÁR 28.
[ 15:04 ]
Beolvasás folyamatban