Vajdaság
Közös adventi gyertyagyújtás volt a nagybecskereki székesegyházban

Nagybecskereken hagyományosan az egyházmegye hittanosaival szokták meggyújtani a Nepomuki Szent János székesegyház adventi koszorúján az első gyertyát, erre szervezetten ma került sor. A fiatalok mellett ezúttal a központi esperesi kerület idős személyeit is meghívták, és mindannyian kaptak egy-egy mécsest, így szimbolikusan mindenki részesedett az advent első hetében a gyertya meggyújtásában.

A hittanos gyerekek, de ugyanakkor a plébániákon tevékenykedő idősebbek csoportjai is készültek egy-egy műsorszámmal, és az adventi időszakhoz illő, karácsonyváró tartalmakkal mutatkoztak be. Szavalat, jelenet, dal - mind az ünnepek közeledtéről szólt.

A gyerekek saját kezűleg képeslapokat is készítettek, ezt szétosztották a jelenlevők között. Ezzel a hitoktatók a jótékonyságra szerették volna nevelni a gyerekeket, hadd tudják meg, mi is a figyelmesség, és hogy érezzék meg a jótékonykodásból eredő örömet.

Az idősek süteményeket készítettek, és azzal lepték meg a fiatalokat, a rendezvény utána a gyermekek között szétosztották.

Az adventi koszorún az első gyertyát Pastyik Róbert, nagybecskereki plébános gyújtotta meg, utána pedig egymásnak adták át a lángot, a fényt. A rendezvényen Csiszér László és csapata adott zenei szolgálatot, akik alkalomhoz illő dalokkal kedveskedtek.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban