Vajdaság
Vince-napi borverseny Temerinben

A sorrendben immár 23. temerini Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót január 25-én szervezi meg a helyi Kertbarátkör a sportcsarnokban, amit megelőz a versenyborok bírálata.

A fesztivál programja az évek óta bejáródott, megszokott módon zajlik: mintaátvétel január 15-én és 16-án (szerdán és csütörtökön) 8-18 óráig, valamint 17-én (pénteken) a külföldi kiállítóktól az Ifjúsági Otthonban (Újvidéki u. 403.). Borbírálat: január 18-án (szombaton) 11 órai kezdettel ugyanott.

A borkóstolóra és díjkiosztásra a vendégek fogadása 10-11 óráig a sportcsarnokban történik, majd 11 órától szakmai értékelés, sajtótájékoztató, 13 órától kulturális-szórakoztató műsor, 14 órakor eredményhirdetés és díjkiosztás.

A borversenyen való részvétel feltételei: minden mintából három 0,75 literes palackot kell átadni. Minden üvegen fel kell tüntetni a termelő nevét, lakhelyét, a bor fajtáját és évjáratát. A házasított boroknál is kérik a fajta megjelölését. A bírálat szervezéséhez mintánként a hozzájárulás 500 dinár. A termelőnek vagy átadónak személyi igazolvánnyal kell igazolnia magát.

A szervezők mintegy száztagú bíráló bizottságra számítanak, az előző évekhez hasonlóan magyarországi, horvátországi, romániai és szerbiai neves és elismert borbírákat hívtak meg, akik már számos borversenyen bizonyítottak, másrészt sikeres borászatokat vezetnek. A temerini borászok a 2019-es évjáratot nagyban hasonlónak tekintik a két évvel ezelőttihez. A tavaszi időszakban jónak mutatkozott a szőlőtermés, de a forró nyári hónapok kedvezőtlenül hatottak a termésre, ennek tulajdoníthatóan nem volt nagyon jó a szőlőtermés, de gondos odafigyeléssel, ügyességgel meg lehetett menteni a terméseket, és finom borok készültek.

A versenyre a részvételi szándék és a borminták bejelentése telefonon Barna Mihálynál +381 (0)63 8657-866 és Lahos Imrénél +381 (0)63 8530-724, illetve a kertbaratkor@parabolanet. com, Facebook: Temerini Kertbarátkör e-mail címen lehetséges.

G. B.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lektor Katalin
2020. JANUÁR 13. [ 20:53 ]

Miért írják azt, hogy: Sorrendben 23. ? Hogyan lehet még a 23. – ha nem sorrendben? Van, ugye tőszámnév, sorszámnév...ötödik osztályos általános iskolai tananyag. Más az, ha azt mondom, ugyebár, hogy ő a 23. a sorban.


Eredményesen működik Szabadkán a Logiscool iskola, ahol gyermekek és fiatalok számára szerveznek informatikai foglalkozásokat. A résztvevők szó szerint játszva tanulhatják meg a programozást. A XXI. században, aki nem tudja kezelni a számítógépet, szinte analfabétának számít. Lassan eljön az idő, hogy az alapszintű...
2020. JANUÁR 24.
[ 17:26 ]
Csütörtökön késő este tűzeset történt Magyarcsernyén. A helyi tűzoltókat a szomszédok hívták ki, akiknek egy óra hosszáig tartott megfékezni a lángokat. A ház bútorzata, belső berendezése elégett, és a tetőszerkezet is megsérült. A lángok a szomszéd házakra nem terjedtek át, és a tulajdonosnak sem lett az...
2020. JANUÁR 24.
[ 17:12 ]
A Tartomány Energetikai, Építési és Közlekedési Titkárság végzése értelmében megszűnt a hódsági vasúti átjáró, az Újvidék–Hódság–Gombos regionális vasútvonalon. „Értesítjük a közúti közlekedés résztvevőit és az átjáró jobb oldalán (Újvidék felől nézve) lévő mezőgazdasági parcellák...
2020. JANUÁR 24.
[ 13:15 ]
Beolvasás folyamatban