Vajdaság
Vince-napi borverseny Temerinben

A sorrendben immár 23. temerini Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót január 25-én szervezi meg a helyi Kertbarátkör a sportcsarnokban, amit megelőz a versenyborok bírálata.

A fesztivál programja az évek óta bejáródott, megszokott módon zajlik: mintaátvétel január 15-én és 16-án (szerdán és csütörtökön) 8-18 óráig, valamint 17-én (pénteken) a külföldi kiállítóktól az Ifjúsági Otthonban (Újvidéki u. 403.). Borbírálat: január 18-án (szombaton) 11 órai kezdettel ugyanott.

A borkóstolóra és díjkiosztásra a vendégek fogadása 10-11 óráig a sportcsarnokban történik, majd 11 órától szakmai értékelés, sajtótájékoztató, 13 órától kulturális-szórakoztató műsor, 14 órakor eredményhirdetés és díjkiosztás.

A borversenyen való részvétel feltételei: minden mintából három 0,75 literes palackot kell átadni. Minden üvegen fel kell tüntetni a termelő nevét, lakhelyét, a bor fajtáját és évjáratát. A házasított boroknál is kérik a fajta megjelölését. A bírálat szervezéséhez mintánként a hozzájárulás 500 dinár. A termelőnek vagy átadónak személyi igazolvánnyal kell igazolnia magát.

A szervezők mintegy száztagú bíráló bizottságra számítanak, az előző évekhez hasonlóan magyarországi, horvátországi, romániai és szerbiai neves és elismert borbírákat hívtak meg, akik már számos borversenyen bizonyítottak, másrészt sikeres borászatokat vezetnek. A temerini borászok a 2019-es évjáratot nagyban hasonlónak tekintik a két évvel ezelőttihez. A tavaszi időszakban jónak mutatkozott a szőlőtermés, de a forró nyári hónapok kedvezőtlenül hatottak a termésre, ennek tulajdoníthatóan nem volt nagyon jó a szőlőtermés, de gondos odafigyeléssel, ügyességgel meg lehetett menteni a terméseket, és finom borok készültek.

A versenyre a részvételi szándék és a borminták bejelentése telefonon Barna Mihálynál +381 (0)63 8657-866 és Lahos Imrénél +381 (0)63 8530-724, illetve a kertbaratkor@parabolanet. com, Facebook: Temerini Kertbarátkör e-mail címen lehetséges.

G. B.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lektor Katalin
2020. JANUÁR 13. [ 20:53 ]

Miért írják azt, hogy: Sorrendben 23. ? Hogyan lehet még a 23. – ha nem sorrendben? Van, ugye tőszámnév, sorszámnév...ötödik osztályos általános iskolai tananyag. Más az, ha azt mondom, ugyebár, hogy ő a 23. a sorban.


A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban