Vajdaság
Muzslya: A Téli Egyetem keretében a testnevelés (is) fókuszban volt

Muzslyán is tartottak pedagógus-továbbképzést a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Ezen a helyszínen mintegy 20 osztálytanító vett részt a közép- és dél-bánáti régióból.

A képzés részvevőit elsőként a házigazdák nevében Molnár Attila, iskolaigazgató köszöntötte, aki nagy örömmel nyugtázta, hogy ehhez a hasznos összejövetelhez a muzslyai tanintézményt választották. A Szervó Mihály Általános Iskola azonos nevű utcai épületében került a képzésre sor, ahol ugyan nincs tornaterem, de viszont minden eszközt bebiztosítottak a gyakorlati bemutatókhoz is.

A pedagógusokat köszöntötte még Baráth Gábor, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke is, aki örömmel tolmácsolta, hogy minden helyszínen (Szabadkán és Magyarkanizsán is) nagy volt az érdeklődés, és mintegy 150 osztálytanító vállalta azt, hogy a szünidőben egy kis tanulásra is szakítson időt. A Magyar Nemzeti Tanács nagyon fontosnak tart minden olyan lehetőséget, amelyen anyanyelven hangzanak el az előadások, illetve történnek a képzések.

Dr. Halasi Szabolcs, egyetemi docens tartotta az előadást, illetve a gyakorlati képzést is Muzslyán, ahol A testnevelés oktatásának kihívásai az általános iskola alsó osztályaiban címmel dolgozták fel a tematikát.

Buzás Brigitta, a MTTK karrierépítő központjának munkatársa elmondta, hogy a Téli Egyetem nagy pedagógusközösséget mozgat meg, most is mintegy 150-en vettek részt a kilenc akkreditált képzésen, és fontos, hogy az összejövetel egyben a pedagógusok fóruma is, ahol találkoznak a különböző tanintézmények dolgozói, és megtudják osztani tapasztalataikat egymással.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Leégett egy ház Magyarcsernyén - illusztráció
2020. JANUÁR 24.
[ 17:12 ]
A Tartomány Energetikai, Építési és Közlekedési Titkárság végzése értelmében megszűnt a hódsági vasúti átjáró, az Újvidék–Hódság–Gombos regionális vasútvonalon. „Értesítjük a közúti közlekedés résztvevőit és az átjáró jobb oldalán (Újvidék felől nézve) lévő mezőgazdasági parcellák...
2020. JANUÁR 24.
[ 13:15 ]
Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész ma Újvidéken. Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített, mintegy fél millió euró értékű hegedűt Lajkó Félix autójából emelték ki Péterrévén még októberben. Lajkó Félix az M5 híradójában...
2020. JANUÁR 23.
[ 21:16 ]
A 78 évvel ezelőtt történtek mélyen beleágyazódtak az emlékezetbe, január 23-a arra tanít bennünket, hogy ezek a szörnyűségek soha sem ismétlődhetnek meg – hangsúlyozta Milos Vučević újvidéki polgármester az 1942-es razzia évfordulója alkalmából ma megtartott megemlékezésen. Az áldozatoknak emléket állító...
2020. JANUÁR 23.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban