Vajdaság
Muzslya: A Téli Egyetem keretében a testnevelés (is) fókuszban volt

Muzslyán is tartottak pedagógus-továbbképzést a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Ezen a helyszínen mintegy 20 osztálytanító vett részt a közép- és dél-bánáti régióból.

A képzés részvevőit elsőként a házigazdák nevében Molnár Attila, iskolaigazgató köszöntötte, aki nagy örömmel nyugtázta, hogy ehhez a hasznos összejövetelhez a muzslyai tanintézményt választották. A Szervó Mihály Általános Iskola azonos nevű utcai épületében került a képzésre sor, ahol ugyan nincs tornaterem, de viszont minden eszközt bebiztosítottak a gyakorlati bemutatókhoz is.

A pedagógusokat köszöntötte még Baráth Gábor, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke is, aki örömmel tolmácsolta, hogy minden helyszínen (Szabadkán és Magyarkanizsán is) nagy volt az érdeklődés, és mintegy 150 osztálytanító vállalta azt, hogy a szünidőben egy kis tanulásra is szakítson időt. A Magyar Nemzeti Tanács nagyon fontosnak tart minden olyan lehetőséget, amelyen anyanyelven hangzanak el az előadások, illetve történnek a képzések.

Dr. Halasi Szabolcs, egyetemi docens tartotta az előadást, illetve a gyakorlati képzést is Muzslyán, ahol A testnevelés oktatásának kihívásai az általános iskola alsó osztályaiban címmel dolgozták fel a tematikát.

Buzás Brigitta, a MTTK karrierépítő központjának munkatársa elmondta, hogy a Téli Egyetem nagy pedagógusközösséget mozgat meg, most is mintegy 150-en vettek részt a kilenc akkreditált képzésen, és fontos, hogy az összejövetel egyben a pedagógusok fóruma is, ahol találkoznak a különböző tanintézmények dolgozói, és megtudják osztani tapasztalataikat egymással.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár reggel kijelentette, hogy Vajdaságban 700 alá csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma. Szerinte „ezzel a számmal elégedettek lehetünk, hosszabb idő után”. „Hosszabb idő után elégedettek lehetünk. A Klinikai Központban ma reggel 244 beteget kezeltek, ez kevesebb a...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 11:26 ]
Vajdaságban folyamatosan csökken a kórházi ellátásra szorulók száma, vagyis több személyt engednek ki a kórházból, mint amennyi bekerül, jelentette ki Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár. „Jelenleg az összes vajdasági kórházban megközelítőleg 720 személyt ápolnak. Azért fogalmaztam úgy, hogy...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 17:38 ]
A Szabadkai Közkórházban ismét halálesetet jegyeztek, elhunyt egy idős személy. A hivatalos közlemény szerint a 87 éves szabadkai férfi halálát a koronavírus okozta. A haláleset ellenére az adatokból az a következtetés vonható le, hogy Szabadkán fokozatosan csökken a járvány terjedése. Az elmúlt 24 órában a kórház...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 17:37 ]
Beolvasás folyamatban