Vajdaság
Rekordszámú borminta a temerini borfesztiválon

Kóstolóval zárult Temerinben a 23. Vince-napi Borverseny.

A temerini Kertbarátkör nemzetközi rendezvényére az idén 777 borminta érkezett, amelyet a múlt szombaton megtartott bírálaton tizenhat csoportban eminens hazai és külföldi szakemberek értékeltek.

354 fehér-, 226 vörös-, 124 rozé, 14 schiller, 15 csemege- és 44 gyümölcsbormintával neveztek be a versenyre, amelyen 20 nagy arany, 142 arany-, 289 ezüst- és 220 bronzérmet, valamint 106 elismerést osztottak ki.

A legtöbb pontszámot az idén a temerini Kabács János, a Kabács borház tulajdonosa kapta, így ő lett a fesztivál abszolút győztese.

A sportcsarnok ez alkalommal is megtelt a bor kedvelőivel, akik sorban ízlelgették a finom nedűt, legtöbben viszont nem hagyták ki az ízletes töpörtyűs pogácsát sem, amire mindig jól csúszik a borital. Az eredményhirdetést és kultúrműsort megelőzően szakmai értékelést tartottak a kisteremben, ahol Majoros Tibor sommelier, a bírálóbizottság főkoordinátora elemezte a múlt év szőlőtermését. Elhangzott, a tavalyi borok minőségét leginkább az határozta meg, hogy melyik tájegységen termett a gyümölcs. A vajdasági termelőknek a peronoszpóra elleni harc jelentette a legnagyobb kihívást, így sok esetben elkerülhetetlen volt a permetszer használta.

A szervezőktől megtudtuk, a fiatalításban látják a jövőt, így már az idén is nagyon sok fiatal helyi borász vett részt a tömeget megmozgató rendezvény megszervezésében. A temerini borverseny immár huszonhárom éve nyújt lehetőséget a kistermelők számára, hogy a nagyközönség előtt is bemutassák boraikat, valamint, hogy tapasztalatokat cseréljenek és kapcsolatokat alakítsanak ki.

A borfesztiválra látogatók az esti órákig kóstolhatták meg a borokat, pontosabban addig, amíg ki nem ürültek a borospalackok.

A borverseny eredményei a Kertbarátkör Facebook-oldalán tekinthetők meg.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban