Vajdaság
Szabadka: Feldúlják a peremvárosi hétvégi házakat

Szívesen húzzák meg magukat a hideg elől a migránsok a hétvégi házakban Szabadkán és környékén, de sajnos közülük nem egyet teljesen tönkre tettek. A Subotica.com portál fényképes tudósításában arról ír, hogy habár a menekülteknek lehetőségük lenne, hogy a szabadkai befogadó központban kérjenek szállást, szívesebben költöznek a víkendházakba Kelebia, Mérges, Csikéria, Királyhalom területén.

A portál tudósítása szerint pénteken a migránsok tűzet okoztak a kelebiai főúton, a határátkelő közelében álló egykori étteremben. A lángok szinte az egész épületet megsemmisítették a padlótól a tetőig.

A helyiek beszámolója szerint általában két-három személyt lehetett látni, akik élelemért és vízért mentek, a többiek az alkalmi lakhelyen maradtak. Valószínűleg melegedni akartak, de a lángok elszabadultak, s ez okozta a tüzet.

Kelebia környékén sok a hétvégi ház is, amelyek ilyenkor rendszerint üresen állnak. Ezeket előszeretettel törik fel a migránsok és költöznek be.

A portálnak nyilatkozó egyik személy azt mondta, hogy minden nap találkoznak bevándorlókkal. Eddig nem volt semmi probléma, de nemrégen megtámadtak egy helybeli fiatalembert.

Szabadka belvárosában is sok a migráns. Legtöbbet a vasúti pályaudvar és az autóbusz-állomás környékén látni. A Subotica.com portál hozzáteszi, hogy akinek nincs pénze, hogy az emberkereskedők szolgáltatásait igénybe vegye, az autóbusszal utazik Horgosra, hogy ott megpróbáljon Magyarországra szökni. A portál szerint a migránsok körében nagyon gyakori a különböző etnikumok közötti összetűzés.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. FEBRUÁR 1. [ 10:11 ]

Az ember sok év után is visszasírja a "pipiket"


Hajcsunk jános
2020. JANUÁR 30. [ 20:15 ]

Az álam fök aproblémák. Mega rendörség nemakarják látni öket hogy mitcsinálnak.


Szabadka város külön számlát nyitott, amelyre az önkéntes adományokat várják a koronavírus elleni harchoz. A rendkívüli helyzetek városi törzskara indítványára az illetékes pénzügyi igazgatóság megnyitotta a külön számlát, amelyre mind a magán-, mind a jogi személyek befizethetik adományaikat. Dinárszámla:...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Módosítani fogják Kishegyes Község képviselő-testületének ügyrendi szabályzatát és ezzel lehetővé teszik az ülések elektronikus formában történő megtartását. Minden más intézményhez és szervhez hasonlóan a testületnek is igazodnia kell a jelenlegi helyzethez – tette közzé a közösségi oldalon Sárközi István, a...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 13:50 ]
Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében. Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban