Vajdaság
Szabadka: Feldúlják a peremvárosi hétvégi házakat

Szívesen húzzák meg magukat a hideg elől a migránsok a hétvégi házakban Szabadkán és környékén, de sajnos közülük nem egyet teljesen tönkre tettek. A Subotica.com portál fényképes tudósításában arról ír, hogy habár a menekülteknek lehetőségük lenne, hogy a szabadkai befogadó központban kérjenek szállást, szívesebben költöznek a víkendházakba Kelebia, Mérges, Csikéria, Királyhalom területén.

A portál tudósítása szerint pénteken a migránsok tűzet okoztak a kelebiai főúton, a határátkelő közelében álló egykori étteremben. A lángok szinte az egész épületet megsemmisítették a padlótól a tetőig.

A helyiek beszámolója szerint általában két-három személyt lehetett látni, akik élelemért és vízért mentek, a többiek az alkalmi lakhelyen maradtak. Valószínűleg melegedni akartak, de a lángok elszabadultak, s ez okozta a tüzet.

Kelebia környékén sok a hétvégi ház is, amelyek ilyenkor rendszerint üresen állnak. Ezeket előszeretettel törik fel a migránsok és költöznek be.

A portálnak nyilatkozó egyik személy azt mondta, hogy minden nap találkoznak bevándorlókkal. Eddig nem volt semmi probléma, de nemrégen megtámadtak egy helybeli fiatalembert.

Szabadka belvárosában is sok a migráns. Legtöbbet a vasúti pályaudvar és az autóbusz-állomás környékén látni. A Subotica.com portál hozzáteszi, hogy akinek nincs pénze, hogy az emberkereskedők szolgáltatásait igénybe vegye, az autóbusszal utazik Horgosra, hogy ott megpróbáljon Magyarországra szökni. A portál szerint a migránsok körében nagyon gyakori a különböző etnikumok közötti összetűzés.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. FEBRUÁR 1. [ 10:11 ]

Az ember sok év után is visszasírja a "pipiket"


Hajcsunk jános
2020. JANUÁR 30. [ 20:15 ]

Az álam fök aproblémák. Mega rendörség nemakarják látni öket hogy mitcsinálnak.


Szombaton délután a magyarkanizsai városháza dísztermében szép számban gyűltek össze a helyi polgárok és a község képviselői, hogy a lakossági fórumon keresztül informálódjanak és tegyék fel kérdéseiket, osszák meg aggodalmukat a vezetőséggel a három hónapja tartó migránsválsággal kapcsolatban. A polgárok...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 10:20 ]
Az óbecsei Községi Képviselő-testület dísztermében szombaton ünnepélyes keretek között osztották ki az idei ösztöndíjakra vonatkozó szerződéseket. A pályázatot 60 állami felsőoktatási intézményben tanuló kiemelkedő eredményeket felmutató egyetemista részére írták ki. Követve a régi gyakorlatot, az...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 9:04 ]
A muzslyai Emmausz Fiúkollégium és a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium az idén is közösen szervezte meg a végzős diákok szalagavató ünnepségét. A búcsúzó leányok 15-en vannak, a fiúknál kettővel kevesebb, 13 végzős röppen majd ki a tanév végén ebből az intézményből. Az ünnepi műsort egy...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 19:33 ]
Beolvasás folyamatban