Vajdaság
Szabadka: Szír menekült támadt helybeli fiatalokra

Egy 20 éves szíriai menekültet vett őrizetbe a szabadkai rendőrség, miután megtámadott néhány helybeli fiatalt, közülük egyet a földre tepert.

Az eset vasárnap 18 óra körül történt a városközpontban, a korcsolyapálya közelében. Hat 15 év körüli fiú tartott a vasúti híd irányából a korcsolyapálya felé, amikor a 20 éves migráns rájuk támadt. A fiúk futni kezdtek, a közeli korcsolyapályánál próbáltak menedéket keresni, s mivel zárva volt a kapu, öten átugrották a kerítést. A hatodik fiúnak azonban ez nem sikerült, közben odaért a szír férfi, aki lerántotta a földre, s a mobiltelefonját követelte tőle. Szerencsére pont itt van a börtön és az egyik rendőrállomás is, két fiú átszaladt segítséget kérni. A rendőrök még a közelben elfogták a támadót, aki ellen 24 órás vizsgálati fogságot rendeltek el, majd a későbbiekben szabálysértési feljelentést tesznek ellene. A megtámadott fiút a mentők látták el, a keze sérült meg könnyebben.

A gyerek apja a Subotica.com portálnak nyilatkozva elmondta, hogy az ilyen esetekre számítva elmagyarázták a fiúnak, hogy nagy ívben kerülje el a menekülteket, ha utcára megy, mindig a barátaival tartson, próbáljon kivilágított utcákon haladni, 18 óra után pedig csakis taxival utazzon.

A portál megjegyzi, hogy nagyon sok szülő vélekedik így. Az utóbbi időben egyre több a menekült Szabadkán, főleg a vasútállomás, a Majsai híd, a Jovan Mikić út és a Lidl környékén.

A polgárok a világhálón rendőrségi akciókat sürgetnek az eset kapcsán.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lale
2020. FEBRUÁR 12. [ 9:29 ]

Azt toleráljuk kedves hogy nem csak a gyerekeink nincsenek biztonságban de magunk is szorongással találkozunk a migránsok csoportjával?Kicsit keverni tetszik a dolgokat.Alényeg az hogy ne jőjjönek hozzánk tömegesen.Tegyük tisztába hogy ez álszolidaritás,olyan mint amikor karambol után a mentős azzal foglalkozik aki a nyomában lohol és jajgat,azzal viszont aki hallgat és szenved nem törődik.Olajjal oltanak tüzet!Milyen könnyű szólamokkal félrevezetni sokakat!


istván
2020. FEBRUÁR 12. [ 8:32 ]

ema merei,... nincs szükség toleranciára az erőszakos cselekmények elkövetőivel szemben! Ez vonatkozik úgy a migránsra, mint a velünk élőkre, nemi, bőrszín vagy nemzeti hovatartozástól függetlenül. Ez nem idegengyűlölet. Attól, hogy a nagy többség "rendes", sőt akad példamutatóbb nálunk, ahogy ön fogalmaz, nem lehetünk toleránsak olyan embertömeggel szemben, ami megváltoztatja életünk, és valljuk be, nem jó irányba. Mindemellett a biztonsági kockázatot növeli, ami nem lehet senki érdeke.


ema merei
2020. FEBRUÁR 12. [ 6:24 ]

Egy kicsit több tolerancia kerettetik a hozzaszoloktol ! Legyünk objektivek es vegyük figyelembe, mennyi rendes, közel-keletröl hozzank erkezett menekült viselkedik peldasabban tölünk is ! Nem szabad kiragadni egy esetet es azt altalanositani ! Idegengyülöletböl elsö helyen allunk Europaban, s ez a valodi szegyen valamennyiünk reszere !


Lale
2020. FEBRUÁR 11. [ 19:06 ]

Elsőre én is Lazioval értettem volna egyet, de ismerve a helyzetet ,így szerencsésebb.Ha elbánnak a migránssal mindjárt jönnének a jogvédők és harsognák hogy dúl az idegengyőlöletT


Lazio
2020. FEBRUÁR 11. [ 14:43 ]

Azért 6 kamaszfiú már virslit kellett volna, hogy csináljon egy csenevész arab fickóból... nem pedig elfutni és az egyik társukat hátrahagyni.


Romm Elek
2020. FEBRUÁR 11. [ 14:10 ]

A főtér közepén kellene fellógatni. Majd a többiek is meggondolnák, hogy gyerekre tamadjonak e legközelebb


újvidéki
2020. FEBRUÁR 11. [ 13:53 ]

Egy hat ellen, meg kellene a gyerekeket tanítani önvédelemre.Mi lesz ha nem lehet elfutni?


Pad
2020. FEBRUÁR 10. [ 23:02 ]

Anti-Anrifa feltételezem, hogy csak ironizált, utalván azon liberálisokra, akik valóban összemossák a kettőt...


Etc
2020. FEBRUÁR 10. [ 20:45 ]

Azért összemosni a kettőt aggodalomra adó ok....


istván
2020. FEBRUÁR 10. [ 17:15 ]

Anti-Anrifa, ... az osztrákoknak már akkor is volt mobil telefonjuk, ...(?)


München
2020. FEBRUÁR 10. [ 16:52 ]

Anti-Anrifa. Az 56-os menekültek is elvették az osztrák gyerekek mobiltelefonját?


Anti-Anrifa
2020. FEBRUÁR 10. [ 16:13 ]

Az 56-os magyar MENEKÜLTEK is pont ezt csinálták Ausztriában.


Nagybecskerek lélegezni szeretne! - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 19:28 ]
A kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ egy képzőművészeti pályázatot írt ki a begaszentgyörgyi, a magyarcsernyei és a nagykikindai község általános iskolás diákjai részére, akiktől azt kérik, hogy bármilyen technikával alkossák meg Szent István királyt, és azt lefotózva küldjék el...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 18:49 ]
A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán elmarad a búcsú, illetve az ünnepi szertartásokra nem tudják fogadni a zarándokokat. A Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus járvány miatt nem engedélyezi a töröktopolyai búcsú megtartását, és a hivatalos rendelkezések értelmében csak 10...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 17:22 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 181 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, közülük 9 személy lélegezetőgépen van – áll az intézmény által kiadott közleményben. Hozzáteszik, a Katonakórházban ápolt páciensek száma 14. Az egészségügyi intézmény illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy továbbra...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 16:48 ]
Beolvasás folyamatban