Vajdaság
Szabadka: Tanteremből virtuális bank

Új tantermet kapott a szabadkai Bosa Miličević Közgazdasági Középiskola. Az Eurobank támogatásának köszönhetően az egyik tantermet virtuális bankfiókká alakították, ahol a tanulóknak alkalmuk lesz, hogy pénzügyeket intézzenek, teljesen úgy, mintha már munkahelyükön irányítanák a pénzforgalmat, írja a Subotica.com portál.

A tantermet a második félév kezdetén avatták fel, s a jövendőbeli banki alkalmazottak gyakorolhatják, hogy például hogyan kell számlát nyitni cégeknek és polgároknak, miként hagyhatnak jóvá banki hiteleket.

Zombori Imre iskolaigazgató szerint a virtuális tanteremnek köszönhetően összeköthetik az elméleti és a gyakorlati oktatást. Olyan tapasztalatokat szerezhetnek a tanulók, amivel azután már bátran vállalhatnak munkát bankokban, pénzintézetekben, biztosítóknál. Tanulmányaik befejezése után akár azonnal munkába állhatnak diákjaink, mondta az igazgató.

Az iskola, amit neked rajzoltak elnevezésű projektet az Eurobank indította 2018-ban, költségeit pedig a bank Nagy szív nevű hitelkártyája révén finanszírozzák. Minden alkalommal, amikor valaki ezzel a kártyával fizet vagy pénzt vesz fel, az Eurobank bevételeinek egy bizonyos részét egy alapba utalja, amiből azután a szerbiai középiskolák korszerűsítésére költenek. Eddig a belgrádi, szabácsi és szabadkai közgazdasági középiskola kapott virtuális tantermet a projektnek köszönhetően mintegy 3,6 millió dinár összértékben.

Slavica Pavlović, az Eurobank végrehajtó bizottságának képviselője elmondta, hogy amellett, hogy modern tantermeket kapnak az iskolák, két másik fontos haszna is van a projektnek. A bank lehetővé teszi a diákoknak, hogy a fiókjaiban töltsék a gyakorlati időt, a bank munkatársai pedig vendégelőadóként az iskolákban a nemzetközi bankvilág aktuális híreiről is beszámolnak.

A projektet támogatta az oktatási minisztérium is. Aleksandar Pajić, a miniszter tanácsadója elmondta, hogy figyelemmel kísérnek minden olyan kezdeményezést, amelynek célja az oktatási rendszer fejlesztése. Az elmúlt időszakban megreformálták a gimnáziumi és a szakirányú oktatást, s ennek remélhetőleg az lesz az eredménye, hogy a tanulmányaik befejezése után a diákok azonnal készen állnak majd arra, hogy munkába álljanak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy 40 éves sztapári ferfi vesztette életét tegnap a Sztapár Zombor felé vezető kijáratánál történt közelekdési balesetben, jelenti a Novosti. A férfi kerékpárjával haladt, amikor egy kamion elütötte. A járművet egy 25 éves valjevói férfi vezette. A szerencsétlenül járt kerékpáros a zombori kórházba...
2020. FEBRUÁR 23.
[ 10:36 ]
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség tegnap tartotta meg rendes évi közgyűlését Muzslyán, az Emmausz Fiúkollégiumban. A közgyűlést megelőzően - mint minden évben - a cserkészek Králik Lászlóra, "az első cserkészre" emlékeznek, és ezúttal is megkoszorúzták a piarista templomban elhelyezett emléktáblát....
2020. FEBRUÁR 23.
[ 10:18 ]
Időszerű kérdések az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban címmel tartottak jogászkonferenciát ma a zentai Városháza dísztermében a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az összejövetelen a résztvevők különféle szakterületek szempontjából megközelítve hallhattak hasznos információkat az...
2020. FEBRUÁR 22.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban