Vajdaság
Migránsválság: Szerb-magyar belügyminiszteri egyeztetés Palicson

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter csütörtökön Palicson megbeszéléseket folytatott Pintér Sándor magyar hivatali kollégájával. A központi téma a migráció okozta problémák voltak. Társaságukban volt Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója is, írja a Subotica.com portál.

Nebojša Stefanović elmondta, arról volt szó a tárgyalásokon, hogy Magyarország és az EU miként tudná segíteni Szerbiát az illegális migráció megfékezésében. Belgrád komolyan és felelősségteljesen kezeli a kérdést, de ugyanakkor azt is világossá tette, hogy nem tűri a törvénysértéseket. Szerbia nem lehet a migránsok gyülekezőhelye, ahonnan azok megpróbálnak bejutni az EU területére, ezért a belügyminisztérium fel fogja erősíteni a határrendőrséget, hogy meggátolja az illegális határátlépést, üzente Stefanović.

A találkozón szó volt a határátlépők kapacitásának a növeléséről, illetve arról, hogyan segíthetné Budapest a teherforgalom felgyorsítását az átkelőkön.

A megbeszélések előtt a két miniszter megtekintette a horgosi határkaput. Stefanović megköszönte, hogy a nyári időszakban, illetve az ünnepek idején a magyar hatóságok külön intézkedéseket hoznak, ami felgyorsítja a határátlépést.

A szerb belügyminiszter azt mondta, céljuk a schengeni standardok elérése, hogy a szerbiai határrendőrség is minden tekintetben eljusson az európai szintre, s hogy olyanok legyenek a szerb kapacitások is, hogy a lehető legnagyobb védelmet tudják biztosítani a határokon az Európai Unió polgárainak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Átadták az új szökőkutat - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:02 ]
A nagybecskereki Sörnapok szervezőbizottsága mai ülésén döntött arról, hogy a hagyományos rendezvényt az aktuális járványhelyzet miatt elhalasztják. A nagyméretű manifesztáció mintegy fél millió látogatót vonzott az elmúlt évben is, így a szervezők nem vállalhatják a kockázatot, hiszen nincsenek meg a feltételek...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:56 ]
Szabadkán a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentésből. Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:47 ]
Hétfőn kezdődött és csütörtökig tart a pedagógusok 24. Szabadkai Nyári Akadémiája. A helyszín az Ivan Sarić Műszaki Iskola. A tervezett hat témakörből csak kettőnek az előadásait tudják megtartani, mivel a járvány miatt az előadók egy része nem tudott Magyarországról Szerbiába utazni. A továbbképzésen részt vevő...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 13:57 ]
Beolvasás folyamatban