Vajdaság
Migránsválság: Szerb-magyar belügyminiszteri egyeztetés Palicson

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter csütörtökön Palicson megbeszéléseket folytatott Pintér Sándor magyar hivatali kollégájával. A központi téma a migráció okozta problémák voltak. Társaságukban volt Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója is, írja a Subotica.com portál.

Nebojša Stefanović elmondta, arról volt szó a tárgyalásokon, hogy Magyarország és az EU miként tudná segíteni Szerbiát az illegális migráció megfékezésében. Belgrád komolyan és felelősségteljesen kezeli a kérdést, de ugyanakkor azt is világossá tette, hogy nem tűri a törvénysértéseket. Szerbia nem lehet a migránsok gyülekezőhelye, ahonnan azok megpróbálnak bejutni az EU területére, ezért a belügyminisztérium fel fogja erősíteni a határrendőrséget, hogy meggátolja az illegális határátlépést, üzente Stefanović.

A találkozón szó volt a határátlépők kapacitásának a növeléséről, illetve arról, hogyan segíthetné Budapest a teherforgalom felgyorsítását az átkelőkön.

A megbeszélések előtt a két miniszter megtekintette a horgosi határkaput. Stefanović megköszönte, hogy a nyári időszakban, illetve az ünnepek idején a magyar hatóságok külön intézkedéseket hoznak, ami felgyorsítja a határátlépést.

A szerb belügyminiszter azt mondta, céljuk a schengeni standardok elérése, hogy a szerbiai határrendőrség is minden tekintetben eljusson az európai szintre, s hogy olyanok legyenek a szerb kapacitások is, hogy a lehető legnagyobb védelmet tudják biztosítani a határokon az Európai Unió polgárainak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lassanként a nemrég bevezetett intézkedések szintje alá csökken az influenzajárvány Vajdaságban. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet (IZJZV) megjelentetett adatai szerint kevésbé aktív az influenza, pontosabban közepes intenzitású a vírus, amely az elmúlt héten meghaladta a járvány szintjét az észak-bácskai és az...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 11:47 ]
Lángoló férfihoz hívtak mentőt tegnap este, éjfél tájban Újvidéken, a Temerini és a Partizán utca sarkán lévő buszmegállóban. A mentősök közölték, hogy éjfél után 20 perccel látták el a férfit, aki szerencsére súlyosabb sérülések nélkül úszta meg az esetet. „Mentőegységünk az említett...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 10:25 ]
A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola volt a helyszíne a Ringató program első foglalkozásának, amelyre szép számban érkeztek az érdeklődők, kisgyermekes családok, anyukák, apukák, nagyszülők. A házigazdák nevében Molnár Attila iskolaigazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti...
2020. FEBRUÁR 18.
[ 23:57 ]
Beolvasás folyamatban