Vajdaság
Migránsválság: Szerb-magyar belügyminiszteri egyeztetés Palicson

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter csütörtökön Palicson megbeszéléseket folytatott Pintér Sándor magyar hivatali kollégájával. A központi téma a migráció okozta problémák voltak. Társaságukban volt Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója is, írja a Subotica.com portál.

Nebojša Stefanović elmondta, arról volt szó a tárgyalásokon, hogy Magyarország és az EU miként tudná segíteni Szerbiát az illegális migráció megfékezésében. Belgrád komolyan és felelősségteljesen kezeli a kérdést, de ugyanakkor azt is világossá tette, hogy nem tűri a törvénysértéseket. Szerbia nem lehet a migránsok gyülekezőhelye, ahonnan azok megpróbálnak bejutni az EU területére, ezért a belügyminisztérium fel fogja erősíteni a határrendőrséget, hogy meggátolja az illegális határátlépést, üzente Stefanović.

A találkozón szó volt a határátlépők kapacitásának a növeléséről, illetve arról, hogyan segíthetné Budapest a teherforgalom felgyorsítását az átkelőkön.

A megbeszélések előtt a két miniszter megtekintette a horgosi határkaput. Stefanović megköszönte, hogy a nyári időszakban, illetve az ünnepek idején a magyar hatóságok külön intézkedéseket hoznak, ami felgyorsítja a határátlépést.

A szerb belügyminiszter azt mondta, céljuk a schengeni standardok elérése, hogy a szerbiai határrendőrség is minden tekintetben eljusson az európai szintre, s hogy olyanok legyenek a szerb kapacitások is, hogy a lehető legnagyobb védelmet tudják biztosítani a határokon az Európai Unió polgárainak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai község területén élő kisnyugdíjasok hamarosan 2500 dinár értékű csomagot kapnak. A válságtörzs döntése alapján a költségvetésben erre a célra 11 millió dinárt irányoztak elő. Megállapítást nyert, hogy a község területén a helyzet kielégítő, folyamatos a közterületek fertőtlenítése és a polgárok...
2020. MÁRCIUS 27.
[ 18:00 ]
A nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok számára is elérhető anyanyelvükön a távoktatás, tájékoztatott az oktatási minisztérium. A Vajdasági Rádió és Televízióval (RTV), valamint a helyi és kisebbségi médiumokkal együttműködve, március 23-án kezdték el felvenni és sugározni az anyanyelvórákat nyolc kisebbségi...
2020. MÁRCIUS 27.
[ 17:44 ]
Egy 62 éves férfi halt bele a koronavírus fertőzésbe pénteken a Vajdasági Klinikai Központban. Egy nagykikindai férfi az áldozat, aki a vírusfertőzés mellett többféle betegségben is szenvedett, áll a klinikai központ közleményében. Március 16-án került kórházi felvételre és mindvégig lélegeztetőgépen volt. Egy...
2020. MÁRCIUS 27.
[ 17:30 ]
Beolvasás folyamatban