Vajdaság
Mladen Šarčević: Nem hosszabbítják meg a téli szünidőt
A vajdasági diákok is hétfőn, február 24-én térnek vissza az iskolapadokba
Betűméret:             

Nem fogják meghosszabbítani a téli szünetet, mert csökkenőben van az influenza aktivitása, így a közép-szerbiai és vajdasági diákok hétfőn, február 24-én térnek vissza az iskolapadokba.

Mladen Šarčević oktatási miniszter elmondta a Tanjugnak, hogy a szünidő meghosszabbítása megállította az influenzavírus terjedését, és az elkövetkező napokban, amíg a gyerekek otthon vannak, még jobb lesz a helyzet.

Šarčević közölte, hogy folyamatos kapcsolatban volt Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterrel, és hogy az influenzavírus aktivitása csökkenőben van, és hogy 50 százalékkal csökkent a betegek száma, így semmi sem indokolja, hogy a diákok továbbra is kimaradjanak az iskolából.

Az elmaradt tanórák bepótolása nem fog problémát jelenteni a miniszter szerint, a közép-szerbiai diákoknak négy, a vajdaságiaknak pedig öt munkanapot kell bepótolniuk.

A miniszter azt tanácsolta az iskolaigazgatóknak, hogy minél kevesebb szombatot töltsenek munkával a közelgő versenyek miatt, amelyeket általában hétvégén szerveznek.

„Be lehet pótolni az órákat a rendes tanórák előtt és után, de akár 60 percesek is lehetnek az órák. Ezt az igazgatók is nagyon jól tudják”, mondta a miniszter.

A vajdasági diákok a második félévet január 15-én kezdték meg, de az influenza miatt öt napra felfüggesztették az oktatást.

Közép-Szerbiában és Koszovóban a diákok a téli szünidőről február 18-án kellett volna visszatérniük, de a szünetet négy nappal meghosszabbították, így a második félév február 24-én kezdődik.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Tanár
2020. FEBRUÁR 20. [ 10:59 ]

Érdekesen számolják egyesek a napokat! A tanítás február 12-én, szerdán szakadt meg a Vajdaságban. Számoljunk! Segítek: az első héten elveszett 3 nap. A második héten - mivel február 17-e, hétfő állami ünnep - kimaradt 4 nap. Nagy kérdés: 3+4=? Kitűnő = öt!


Április 16. és június 13. között a Beodra (Karlova)-Zenta-Szabadka vasútvonalon a szerelvények csak Csókáig közlekednek. A Csóka-Szabadka-Csóka vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, közli a szerb vasúti társaság. A változás érinti a 10.40-kor Nagybecskerekről Szabadkára induló járatot, illetve a...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:21 ]
Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikáért, demográfiáért és a nemek közötti egyenlőségért felelős titkár ma 30 nőnek adott át szerződést, akik sikeresen szerepeltek az ingatlanvásárlásra kiírt pályázaton, melynek összértéke 54 millió dinár volt. A pályázat célja a nők helyzetének javítása és gazdasági...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 19:19 ]
Kedden további 15 energiahatékonysági szerződést kötöttek meg a topolyai önkormányzattal a kedvezményezettek. Szatmári Adrián községi elnök további 15 támogatási szerződést írt alá a tavaly kiírt pályázatra jelentkező polgárokkal. Az energiahatékonysági pályázat legutóbbi körében olyan háztartások is...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:48 ]
Beolvasás folyamatban