Vajdaság
Mladen Šarčević: Nem hosszabbítják meg a téli szünidőt
A vajdasági diákok is hétfőn, február 24-én térnek vissza az iskolapadokba

Nem fogják meghosszabbítani a téli szünetet, mert csökkenőben van az influenza aktivitása, így a közép-szerbiai és vajdasági diákok hétfőn, február 24-én térnek vissza az iskolapadokba.

Mladen Šarčević oktatási miniszter elmondta a Tanjugnak, hogy a szünidő meghosszabbítása megállította az influenzavírus terjedését, és az elkövetkező napokban, amíg a gyerekek otthon vannak, még jobb lesz a helyzet.

Šarčević közölte, hogy folyamatos kapcsolatban volt Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterrel, és hogy az influenzavírus aktivitása csökkenőben van, és hogy 50 százalékkal csökkent a betegek száma, így semmi sem indokolja, hogy a diákok továbbra is kimaradjanak az iskolából.

Az elmaradt tanórák bepótolása nem fog problémát jelenteni a miniszter szerint, a közép-szerbiai diákoknak négy, a vajdaságiaknak pedig öt munkanapot kell bepótolniuk.

A miniszter azt tanácsolta az iskolaigazgatóknak, hogy minél kevesebb szombatot töltsenek munkával a közelgő versenyek miatt, amelyeket általában hétvégén szerveznek.

„Be lehet pótolni az órákat a rendes tanórák előtt és után, de akár 60 percesek is lehetnek az órák. Ezt az igazgatók is nagyon jól tudják”, mondta a miniszter.

A vajdasági diákok a második félévet január 15-én kezdték meg, de az influenza miatt öt napra felfüggesztették az oktatást.

Közép-Szerbiában és Koszovóban a diákok a téli szünidőről február 18-án kellett volna visszatérniük, de a szünetet négy nappal meghosszabbították, így a második félév február 24-én kezdődik.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Tanár
2020. FEBRUÁR 20. [ 10:59 ]

Érdekesen számolják egyesek a napokat! A tanítás február 12-én, szerdán szakadt meg a Vajdaságban. Számoljunk! Segítek: az első héten elveszett 3 nap. A második héten - mivel február 17-e, hétfő állami ünnep - kimaradt 4 nap. Nagy kérdés: 3+4=? Kitűnő = öt!


Szabadka város külön számlát nyitott, amelyre az önkéntes adományokat várják a koronavírus elleni harchoz. A rendkívüli helyzetek városi törzskara indítványára az illetékes pénzügyi igazgatóság megnyitotta a külön számlát, amelyre mind a magán-, mind a jogi személyek befizethetik adományaikat. Dinárszámla:...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Módosítani fogják Kishegyes Község képviselő-testületének ügyrendi szabályzatát és ezzel lehetővé teszik az ülések elektronikus formában történő megtartását. Minden más intézményhez és szervhez hasonlóan a testületnek is igazodnia kell a jelenlegi helyzethez – tette közzé a közösségi oldalon Sárközi István, a...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 13:50 ]
Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében. Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban