Vajdaság
Több támogatás is elérhető a vajdasági családok számára

A tartomány több területen is támogatja a vajdasági családokat. Pályázhatnak házvásárlásra, illetve -felújításra, anyasági pótlékra, valamint mesterséges megtermékenyítésre.

Azok a vajdasági családok, amelyeknél megszületett a harmadik vagy a negyedik gyerek, s új házat vennének, vagy a meglévőt alakítanák át, újítanák fel, április 12-ig pályázhatnak a tartományi demográfiai titkárság pénzbeli támogatására.

Azok a családok jelentkezhetnek a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére szóló pályázatra, amelyek Vajdaságban élnek, s 2019. január 1-je óta megszületett harmadik vagy negyedik gyerekük. Összesen 150 millió dinárt ítélnek oda, minden család csak egyszer jelentkezhet, s családonként legfeljebb 1,2 millió dinárt fizetnek ki. Bővebb információ ezen a linken található.

Egész évben tart a munkanélküli anyák számára a harmadik vagy negyedik gyerek utáni anyasági pótlékra vonatkozó nyilvános hirdetés.

A tartományi költségvetésben idén összesen 300 millió dinárt terveztek az anyasági pótlékra azok számára a munkanélküli anyák számára, akik 2018 júliusa óta világra hozták harmadik vagy negyedik gyereküket, s a gyerek születése előtt legalább egy évvel már szerepeltek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, valamint a gyerek születése és a kérelem benyújtása közötti időszakban szintén, megszakítás nélkül.

Havonta 15 ezer dinárt utalnak, megszakítás nélkül, legfeljebb 24 hónapig. A kérelmeket a harmadik, illetve negyedik gyerek hat hónapos koráig lehet benyújtani az illetékes községi közigazgatási hivatalnál. Bővebb információ ezen a linken található.

Szintén elérhető az orvosilag támogatott megtermékenyítésre vonatkozó nyilvános hirdetés, 50 millió dinár értékben. Azok a párok és családok jelentkezhetnek mesterséges megtermékenyítésre valamelyik vajdasági egészségügyi intézményben, amelyeknél a nő életkora nem haladja meg a 45 évet.

Lehetőség van a mesterséges megtermékenyítés – embriólefagyasztási lehetőséggel – költségeinek társfinanszírozására 240 ezer dinár összegben, valamint a krio-embriótranszfer (a felolvasztott embriók beültetése) költségeinek társfinanszírozására 100 ezer dinár összegben. Bővebb információ ezen a linken található. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. FEBRUÁR 25. [ 12:17 ]

Szabó Attila, ... te Gyurcsány csippet viselsz alkarodban? A "szomszéd" helyett inkább magadat tépjed, az csak neked fájhat ...


München
2020. FEBRUÁR 25. [ 10:41 ]

Ahhoz, hogy valaki hozzászóljon egy cikkhez, feltétlenül el is kell olvasnia. Ha ezt nem teszi, akkor úgy jár, mint Szabó Attila.


Szabó Attila
2020. FEBRUÁR 24. [ 18:37 ]

A Magyarországi családokkal mi lesz? Azok majd szárkúpban fognak családot alapítani? Sajnos senki nem élt Magyarországon hogy tudná milyen helyzet van ott. Én nem a támogatás ellen vagyok de először a saját gyermekeim megélhetését kellene rendbe tenni majd csak utána a szomszédét!!


Szabadka város külön számlát nyitott, amelyre az önkéntes adományokat várják a koronavírus elleni harchoz. A rendkívüli helyzetek városi törzskara indítványára az illetékes pénzügyi igazgatóság megnyitotta a külön számlát, amelyre mind a magán-, mind a jogi személyek befizethetik adományaikat. Dinárszámla:...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Módosítani fogják Kishegyes Község képviselő-testületének ügyrendi szabályzatát és ezzel lehetővé teszik az ülések elektronikus formában történő megtartását. Minden más intézményhez és szervhez hasonlóan a testületnek is igazodnia kell a jelenlegi helyzethez – tette közzé a közösségi oldalon Sárközi István, a...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 13:50 ]
Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében. Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban