Vajdaság
Vajdaságban 41 koronavírussal fertőzött személy van, Újvidéken 22

A tegnap délután 15 órakor kiadott hivatalos közlemény szerint Vajdaságban 41 koronavírussal fertőzött személy van, ebből 22 Újvidék város területén, nyilatkozta Igor Mirović tartományi kormányfő, a vajdasági rendkívüli állapottal foglalkozó válságstáb elnöke a Vajdasági Rádió és Televíziónak (RTV).

A tartományi kormányfő kiemelte, hogy Belgrád, Niš és Valjevo után potenciálisan Újvidék a legveszélyeztetettebb város, ezért fokozott óvatosságra és szociális távolságtartásra van szükség, és minden kihívást át tudunk vészelni, ha tartjuk magunkat az előírásokhoz.

Mirović elmondta, hogy a Vajdasági Klinikai Központban 14 koronavírussal fertőzött személy van, akik közül néhány személy állapota javult, három beteg pedig lélegeztető gépen van és küzd az életéért.

„Az Újvidéki Vásár csarnokait előkészítjük a páciensek elhelyezésére, arra az esetre, ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, holnap már megkezdjük az egyik csarnok felszerelését. Vajdaság területén vannak más objektumok is, amelyek alkalmasak a karantén kialakítására a külföldről hazatérő polgárok számára. Itt van a Fruška gorán a letenkai karantén és a zombori kaszárnya, de más helyszíneken is gondolkodunk, ez a helyzet alakulásától függ”, emelte ki Mirović.

A tartományi kormányfő elmondta, hogy a koronavírus okozta járvány következményeinek csökkentése és a polgárok mindennapjainak megkönnyítése érdekében a tartományi kormány pénteken és hétfőn 111 millió dinárt különített el a kevésbé fejlett helyi önkormányzatok megsegítésére, ez 23 önkormányzatot érint. (RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pancsován Covid-kórház létesül - illusztráció
2020. ÁPRILIS 9.
[ 18:04 ]
A szociálisan veszélyeztetett személyek és a népkonyha felhasználói után, az elkövetkező napokban több mint 10 ezer kisnyugdíjas kap segélycsomagot, ami alapvető élelmiszereket és fertőtlenítőket tartalmaz majd. Az önkéntesek most készítik a csomagokat, a munka csütörtökön befejeződik, jelentette be Bogdan Laban...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 16:24 ]
A vonatkozó kormányutasításokat figyelembe véve, illetve a járvány ideje alatt a teljes betegellátás megszervezésének szempontját szem előtt tartva, a Szabadkai Egészségház csütörtökön bezárta a Kumičić utcai speciális rendelőjét, ahol eddig a légzőszervi problémával küzdő betegeket fogadták, hogy így...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 16:14 ]
A 62 éves Engi Marika a koronavírus szabadkai áldozata. Az asszony fia hétfőn közölte az ismerősökkel a gyászhírt az egyik közösségi oldalon, miszerint édesanyját legyőzte a koronavírus. A férfi a Večernje Novostinak nyilatkozva elmondta, hogy nem tudják, hogyan fertőződött meg az édesanyja. Talán március 10-én...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:07 ]
Beolvasás folyamatban