Vajdaság
Ada: Újabb adag ingyenes fertőtlenítőszer a község lakosainak

Ada község önkormányzata megkezdte a háztartások újbóli ellátását a helyben gyártott ingyenes fertőtlenítőszerrel, olvasható a községi törzskar ma kiadott közleményében, amely szerint a fertőtlenítőszert Ada és Mohol területén ismételten házhoz szállítással juttatják el a polgároknak.

Valkaisoron a boltban tudják a lakosok átvenni a szert, Völgyparton a Helyi Közösség épületében Molnár Józsefnél (telefonszám: 062/8045816), Törökfalun pedig Laták Ferencnél (telefonszám: 063/8574844) és Kovács Zsoltnál (telefonszám: 063/1888971). A törzskar illetékesei egyben megkérnek mindenkit a község falvaiban, hogy segítsenek eljuttatni a fertőtlenítőszert azokba a háztartásokba, ahol olyan személyek élnek, akiket érint a kijárási tilalom, vagyis hatvanöt éven felüliek. Kérik továbbá azt is, hogy a szükséges fertőtlenítőszer zavartalan biztosítása érdekében a polgárok a kiürült ötliteres flakonokat, amelyekben a fertőtlenítőszert kapták, mielőbb juttassák vissza a kijelölt gyűjtőhelyekre.

Mint írják, az önkénteseknek köszönhetően a község területén folyamatosan működik a hatvanöt évnél idősebb személyek ellátása, ami az alapszükségletek és a gyógyszerek beszerzését illeti, és az akció keretében az önkormányzatban fogadják szükségletekre vonatkozó lakossági bejelentéseket, és kézbesítik is azokat, a gyógyszertárak pedig szintén szervezett módon végzik a gyógyszerek házhoz szállítását.

A Népkonyha működése is zökkenőmentes, amelynek keretében a rászoruló személyekhez minden nap eljut az étel, írják a közleményben, amely szerint a szociális juttatások utalása is folyamatos, ugyanis a kormány végzése alapján azon joghasználóknak, akiknek a szociális juttatások kifizetésére való jogosultságuk március 15-én vagy azt követően lejárt, a jogosultságukat az előzőekben meghozott végzések alapján meghosszabbítják, legfeljebb három hónapra, illetve amíg a szükségállapot tart. Ez vonatkozik a pénzbeli szociális segélyre, a más személy segítése és ápolása utáni pótlékra, a más személy segítése és ápolása utáni megnövelt pótlékra, a gyermekpótlékra, a gyermekről való külön gondoskodás miatti távollét utáni fizetés térítményre és a gyermekről való külön gondoskodás alapján folyósított egyéb térítményekre.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az egyéni kérelmekkel kapcsolatos egyeztetésekhez és az Ada Község Szociális Gondozói Központjában végzett konkrét ügyintézéshez, ha lehetséges, használják a telefonos (024/851-039), vagy az e-mailes (ada.csr@minrzs.gov.rs) kapcsolatfelvételt munkanapon 8-12 óra között!

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pancsován Covid-kórház létesül - illusztráció
2020. ÁPRILIS 9.
[ 18:04 ]
A szociálisan veszélyeztetett személyek és a népkonyha felhasználói után, az elkövetkező napokban több mint 10 ezer kisnyugdíjas kap segélycsomagot, ami alapvető élelmiszereket és fertőtlenítőket tartalmaz majd. Az önkéntesek most készítik a csomagokat, a munka csütörtökön befejeződik, jelentette be Bogdan Laban...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 16:24 ]
A vonatkozó kormányutasításokat figyelembe véve, illetve a járvány ideje alatt a teljes betegellátás megszervezésének szempontját szem előtt tartva, a Szabadkai Egészségház csütörtökön bezárta a Kumičić utcai speciális rendelőjét, ahol eddig a légzőszervi problémával küzdő betegeket fogadták, hogy így...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 16:14 ]
A 62 éves Engi Marika a koronavírus szabadkai áldozata. Az asszony fia hétfőn közölte az ismerősökkel a gyászhírt az egyik közösségi oldalon, miszerint édesanyját legyőzte a koronavírus. A férfi a Večernje Novostinak nyilatkozva elmondta, hogy nem tudják, hogyan fertőződött meg az édesanyja. Talán március 10-én...
2020. ÁPRILIS 9.
[ 14:07 ]
Beolvasás folyamatban