Vajdaság
Már szabadkai áldozata is van a koronavírusnak
Betűméret:             

A 62 éves Engi Marika a koronavírus szabadkai áldozata. Az asszony fia hétfőn közölte az ismerősökkel a gyászhírt az egyik közösségi oldalon, miszerint édesanyját legyőzte a koronavírus.

A férfi a Večernje Novostinak nyilatkozva elmondta, hogy nem tudják, hogyan fertőződött meg az édesanyja. Talán március 10-én történt, amikor elment a bankba, hogy felvegye a férje nyugdíját. Kerékpárral ment, két órát állt a sorban, kicsit el is ázott. Utána még kibiciklizett az ócskapiacra. Másnap azt érezte, hogy fáj a torka. Két napra rá felkereste az orvosát, aki azt mondta, semmi komoly, s gyulladáscsökkentőt írt fel neki. Kicsit jobban lett, majd három napra rá felszökött a láza. A fia felhívta az egészségügyi rendelőt, ahol azt kérdezték, hogy voltak-e külföldön. Miután mondta, hogy nem, azt válaszolták, hogy nem kell elmenniük az orvoshoz. Március 18-án egy magánrendelőbe vitte az édesanyját, ahol vért vettek tőle, de jó volt a vérképe, a láza azonban nem csökkent 38 fok alá.

Az asszony három hétig feküdt. Antibiotikumokat kapott, mert azt hitték, hogy meghűlt, mikor elázott. Megvizsgálták a tüdejét is, de semmi sem utalt gyulladásra. Azt javasolták, hogy feküdjön és szedje a gyógyszereket. Ez szerdán volt, péntekre meg már annyira rosszul lett, hogy a mentők vitték a kórházba. Lélegeztetőgépre helyezték, majd március 28-án átszállították Újvidékre, ahol április 6-án hunyt el.

Az asszony cukorbeteg volt, de 16 évig élt ezzel a kórral, két éve emlődaganattal is kezelték. Minden lelet azt mutatta, hogy egészséges, a koronavírus végzett vele.

Az áldozat egy háztartásban élt férjével, s ugyanabban az udvarban lakott fia is a családjával. Most mindannyian karanténban vannak. A temetést sem tartották még meg, telefonon intézik az ügyeket. Remélik, hogy engedélyt kapnak majd, hogy a karantén ellenére részt vehessenek a temetésen. Legfeljebb tízen vehetnek búcsút az édesanyjától, pedig sok tisztelője volt az asszonynak, mert sok emberen segített. Azon a március 10-ei napon is, amikor elázott, bevásárolt idősebb barátnőinek.

A család gyászol, próbálja a történteket feldolgozni, de nem értik, miért kellett mindennek így történnie.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. ÁPRILIS 10. [ 22:26 ]

A részvétem mellé egy videót ajánlanék: https://www.youtube.com/watch?v=sO5t7sK3XfQ&feature=emb_rel_end


Csilla
2020. ÁPRILIS 9. [ 21:46 ]

😔Őszinte részvétem az egész családnak


Zizi
2020. ÁPRILIS 9. [ 21:00 ]

Részvét a családnak.A halál oka koronavirus fertőzés hivatalossan, vagy csak feltételelezik.??


Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban