Vajdaság
Már szabadkai áldozata is van a koronavírusnak

A 62 éves Engi Marika a koronavírus szabadkai áldozata. Az asszony fia hétfőn közölte az ismerősökkel a gyászhírt az egyik közösségi oldalon, miszerint édesanyját legyőzte a koronavírus.

A férfi a Večernje Novostinak nyilatkozva elmondta, hogy nem tudják, hogyan fertőződött meg az édesanyja. Talán március 10-én történt, amikor elment a bankba, hogy felvegye a férje nyugdíját. Kerékpárral ment, két órát állt a sorban, kicsit el is ázott. Utána még kibiciklizett az ócskapiacra. Másnap azt érezte, hogy fáj a torka. Két napra rá felkereste az orvosát, aki azt mondta, semmi komoly, s gyulladáscsökkentőt írt fel neki. Kicsit jobban lett, majd három napra rá felszökött a láza. A fia felhívta az egészségügyi rendelőt, ahol azt kérdezték, hogy voltak-e külföldön. Miután mondta, hogy nem, azt válaszolták, hogy nem kell elmenniük az orvoshoz. Március 18-án egy magánrendelőbe vitte az édesanyját, ahol vért vettek tőle, de jó volt a vérképe, a láza azonban nem csökkent 38 fok alá.

Az asszony három hétig feküdt. Antibiotikumokat kapott, mert azt hitték, hogy meghűlt, mikor elázott. Megvizsgálták a tüdejét is, de semmi sem utalt gyulladásra. Azt javasolták, hogy feküdjön és szedje a gyógyszereket. Ez szerdán volt, péntekre meg már annyira rosszul lett, hogy a mentők vitték a kórházba. Lélegeztetőgépre helyezték, majd március 28-án átszállították Újvidékre, ahol április 6-án hunyt el.

Az asszony cukorbeteg volt, de 16 évig élt ezzel a kórral, két éve emlődaganattal is kezelték. Minden lelet azt mutatta, hogy egészséges, a koronavírus végzett vele.

Az áldozat egy háztartásban élt férjével, s ugyanabban az udvarban lakott fia is a családjával. Most mindannyian karanténban vannak. A temetést sem tartották még meg, telefonon intézik az ügyeket. Remélik, hogy engedélyt kapnak majd, hogy a karantén ellenére részt vehessenek a temetésen. Legfeljebb tízen vehetnek búcsút az édesanyjától, pedig sok tisztelője volt az asszonynak, mert sok emberen segített. Azon a március 10-ei napon is, amikor elázott, bevásárolt idősebb barátnőinek.

A család gyászol, próbálja a történteket feldolgozni, de nem értik, miért kellett mindennek így történnie.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. ÁPRILIS 10. [ 22:26 ]

A részvétem mellé egy videót ajánlanék: https://www.youtube.com/watch?v=sO5t7sK3XfQ&feature=emb_rel_end


Csilla
2020. ÁPRILIS 9. [ 21:46 ]

😔Őszinte részvétem az egész családnak


Zizi
2020. ÁPRILIS 9. [ 21:00 ]

Részvét a családnak.A halál oka koronavirus fertőzés hivatalossan, vagy csak feltételelezik.??


Három új szobrot kap Szabadka - illusztráció
2020. MÁJUS 28.
[ 15:57 ]
A városi közlekedési vállalat elárusító helyein mától, május 27-étől kezdik a kedvezményes éves bérletek kiadását az arra jogosultak számára. A bérlet ára változatlanul 1650 dinár, míg a kártya kidolgozása 375 dinárba kerül. Arról, hogy kik jogosultak a kedvezményes bérletre, ITT olvasható bővebb...
2020. MÁJUS 27.
[ 10:15 ]
Az online zárókonferenciát követő sajtótájékoztatóval ért véget Pacséron a Helyi ízek – helyi értékek elnevezésű Iterreg – IPA CBC projektum, melynek kedvezményezettjei a magyarországi, Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft., és a szerbiai, helybeli Mezőgazdasági Termelők Egyesülete....
2020. MÁJUS 26.
[ 17:37 ]
A jövendőbeli együttműködésről írt alá kedden szándéknyilatkozatot a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Regionális Hulladéktároló Kft., tudósít a Subotica.com portál. Hulladékfeldolgozás Szerbiában is mind nagyobb figyelmet kap. A szabadkai hulladéktároló országosan is az egyik legmodernebb. A szemét...
2020. MÁJUS 26.
[ 15:18 ]
Beolvasás folyamatban