Vajdaság
Egyenruhát kaptak az önkéntes tűzoltók

Átadták az Észak-Bácskai Körzet, illetve részben a Nyugat-Bácskai Körzet és az Észak-Bánáti Körzet önkéntes tűzoltóinak az új egyenruhát, amit a tartományi kormány vásárolt, jelenti a Szabadkai RTV. Komplett öltözéket kaptak: cipőt, nadrágot, inget, zakót és tányérsapkát.

Az önkéntes egységek eddig különféle ruhában voltak, de ez most végre egységesülhet, miután van olyan varroda, amely ezeket meg tudja varrni. Most már mindenki láthatja a ruháról is, hogy önkéntes tűzoltókról van szó, mondta Juhász Vilmos a Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület tagja, aki reméli, hogy rájuk is jobb idők jönnek, hisz mindannyian elszántak és tettre készek.

Összesen 22 önkéntes tűzoltó testület kapott 324 új egyenruhát a csantavéri átadáson. Siniša Šavija, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség elnöke szerint nagyon fontos a testületek tagjainak a felszerelése, képzése és fiatalítása. Szerepük fontosságát első ízben ismerték el az önkéntes tűzoltóságról szóló törvény révén, fogalmazott.

- Az elkövetkező időszakban arra kell törekednünk, hogy megfeleljünk a rendkívüli helyzetekre vonatkozó előírásoknak, s minden pillanatban megfelelően tudjunk reagálni. A rendkívüli állapot idején 1500 önkéntesünk, s mintegy 400 tűzoltó vett részt a közterületek fertőtlenítésében Vajdaság szerte – mondta Siniša Šavija.

Csantavéren 125 éve létezik az önkéntes tűzoltóság, s biztonsággal tölti el a polgárokat a jelenlétük és az a tudat, hogy éjjel-nappal, bármely pillanatban reagálni tudnak – mondta András Gyuricsin Attila, a Csantavéri HK tanácsának az elnöke. A falu, bármilyen szerények is az eszközei, mindig segíti az önkéntes tűzoltókat, hisz sokkal többet kapunk tőlük vissza, fogalmazott a település vezetője.

A tartomány egyébként 35 millió dinárt fordít összesen 1286 tűzoltó egyenruhájának a biztosítására.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban