Vajdaság
Pásztor Bálint: „Nem lesz kereskedés a szavazatokkal!”

Tíz napja adta át Szabadkán a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati választási listáját, amit 4-es sorszám alatt ki is hirdetett a városi választási bizottság. A listavezető Pásztor Bálint, aki pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a polgárok megállítják az utcán, s kérdéseket tesznek fel neki. Mivel nem minden eléggé világos, úgy döntött, sajtótájékoztatón tisztázza a homályos dolgokat. Mint fogalmazott, négy ilyen kérdés van.

- Az első, hogy én vagyok-e a VMSZ szabadkai polgármester jelöltje? Igen, én vagyok az, nem árulunk zsákbamacskát. A szabadkaiak szavazata fog dönteni, hogy ki lesz a polgármester. Ha győzünk, elfogadom a város irányítását. Ez nem személyes ambíció a számomra, hanem hatalmas megtiszteltetés, hogy ezekkel az emberekkel lehetek egy listán – mutatott Pásztor Bálint a lista jelöltjeire, akik a sajtótájékoztató közben a háta mögött álltak.

Elmondta, sokan kérdezik tőle, hogy miért volt neki szükség minderre, hiszen 13 éve parlamenti képviselő.

- Szeretném tapasztalataimat a város javára fordítani. Ebben a városban tanultam, sportoltam. Megtanultam, mit jelent csapatban játszani. A koalíciós szerződésnek köszönhetően 37 millió eurót sikerült biztosítani az Y-ág megépítéséhez, a Népszínház épületének a felújításához. Mi tettük témává ezeket a kérdéseket. Szeretnék közvetlen módon is Szabadkáért tevékenykedni.

Harmadik kérdés, amit feltesznek neki, hogy ha nem lesz elég szavazat, polgármester lesz-e vagy sem? Illetve, hogy igaz-e, hogy Szabadkát egy alku keretében megkapja VMSZ?

- Kijelentem, hogy csak akkor leszek polgármester, ha győzünk. Az alkotmányjog tanára vagyok, s tudom, mit jelent a szavazók döntése, ami megkérdőjelezhetetlen. Nem jutna eszünkbe, hogy kereskedelem tárgyává tegyük a város irányítását. Két lehetőséget látok: Szabadka polgármestere vagy Bogdan Laban lesz vagy én. A jelenlegi polgármester és köztem nincs semmi személyes konfliktus, csak másmilyen prioritásaink vannak, más a személyiségünk. Az ellenfélnek is sok sikert kívánok.

Pásztor Bálint szerint a negyedik kérdés, amit feltesznek neki, hogy igaz-e, hogy Szabadka fejébe a VMSZ felajánlott más településeket, Topolyát, Magyarkanizsát, esetleg Zentát?

- Ahogy az előbb is elmondtam, nincs semmiféle kereskedés a szavazatokkal. Programunk lokálpatrióta, normális Szabadkát akarunk. Szabadkát szabadkaiak irányítsák. Nemet mondunk arra, hogy Belgrádból ideirányított zsoldosok irányítsák a közvállalatokat, s a városházán is ők kapják meg a tisztségeket. Egy ekkora városban van megfelelő helyi ember ezekre a posztokra.

Pásztor Bálint elmondta, hogy holnaptól a terepet járják, minél több szabadkaival szeretnének találkozni. Minden ajtón bekopogtatnak, de nem lesznek agresszívek, nem osztogatnak csomagokat. Bíznak abban, hogy a szabadkaiak nem adják el olcsón a szavazataikat, hanem a belátásuk, lelkiismeretük szerint szavaznak.

Újságírói kérdésre Pásztor Bálint elmondta, hogy szeretnék, ha a VMSZ sokkal jobban bele tudna szólni a város irányításába. Négy éve megosztották a magyar szavazatokat, most viszont ez lesz az egyetlen magyar lista.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Eumaiosz
2020. JÚNIUS 13. [ 19:01 ]

Hol is olvasták (ha nem, látni fogják nemsokára): ”Na akkor nekem hiszel vagy a szemednek?”


Óbecsei
2020. JÚNIUS 13. [ 9:59 ]

Igaza van "sistvan-nak". Mindenkinek csak a saját igaza az igaz. Lássuk csak: aki nem kapott 2000 din.-es csomagot annak az a csomag szavazat vásárlás. De mindenki aki kapott 100 EUR-t és elfogadta, ez már nem a szavazatért van. De mindkettőt a "haladó kormány" adta. Gyarló az ember.


sistvan
2020. JÚNIUS 12. [ 19:04 ]

Mindenki úgy gondolja hogy igaza van, .pedig a valóság sokszor más.Nem lehet azzal igazolni a kudarcot hogy más a hibás mert azzal czak visszafelé haladunk.A választás majd megtőrténik.


Alfonz
2020. JÚNIUS 10. [ 19:21 ]

Sajnos a szegényebb nyugdíjasok szavazatait már lefoglalták a "haladók". Csomagot kaptak és 2000 dinárt ígértek a szavazatért, amit több idős ismerősöm, sajnos, örömmel elfogadott. Röviden, lesz szavazat vásárlás, és én ezt is kereskedésnek nevezném. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy nagy eséllyel az győz, aki a szavazatokat számolja.


Varga Zoltán
2020. JÚNIUS 10. [ 11:15 ]

Jelenleg a magyarságunk, az identitásunk áll támadás alatt.Többről van itt szó mint kampányról!


Béla
2020. JÚNIUS 7. [ 19:24 ]

A cimre utalva:hazudtak már ettől nagyobbat is....


olvasó
2020. JÚNIUS 7. [ 11:35 ]

Garai Lászlónak igaza van. Itt most sokkal többről van szó, mint hogy szeretjük-e a VMSZ-t vagy nem.


Óbecsei
2020. JÚNIUS 6. [ 7:12 ]

Szabadkának magyar vezetés kell, mert különben tele lesz olyan szerb atyafiak szobrával akik soha nem éltek Szabadkán. A Laban még az önéletrajzában sem közli, hogy hol született.


Garai László
2020. JÚNIUS 5. [ 16:20 ]

Mindenki emlékszik, hogy évekkel ezelőtt a VMSZ halott párt volt, onnan kellett visszahozni. Sikerült. Most Szabadka van kómában, az utolsó utáni esélye a városnak Pásztor Bálint. Tegyétek félre ítéleteiteket és előítéleteiteket - menjetek szavazni. Aki ezt pártagitációnak véli, gondolkodjon el egy kicsit a kilátásokon.


Hatan sérültek meg a tegnap esti újvidéki tüntetés során – ismertette a 021 internetes portállal az újvidéki mentőszolgálat. Mint közölték, mindannyian könnyebb testi sérüléseket szenvedtek. Közöttük van az a férfi is, aki a Vajdasági Rádió és Televízió épülete előtt zajló tüntetés során sebesült...
2020. JÚLIUS 9.
[ 11:32 ]
A Topolyai Községi Rendkívüli Helyzetek Törzskara a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében új határozatokat hozott. Arról értesítették a nyilvánosságot, hogy amennyiben a júliusi kirakodóvásár vasárnap mégis engedélyezik, a polgárokat és a nyilvánosságot időben értesítik róla. Felhívják...
2020. JÚLIUS 8.
[ 22:34 ]
Mint ahogy tegnap este Belgrádban, ma Újvidéken is a kijárási tilalom bevezetésének bejelentése miatt tiltakoztak a polgárok. A tüntetők 18 órakor gyülekeztek a Szabadság téren. A demonstrálók kövekkel és petárdákkal betörték a városháza épületének ablakait, később egy részét fel is gyújtották. A tűzoltók...
2020. JÚLIUS 8.
[ 22:31 ]
Beolvasás folyamatban