Vajdaság
Koronavírussal fertőződött a NIS négy dolgozója
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 37 beteget kezelnek

A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Egyelőre senki sem erősítette meg a híreket, melyek szerint a gyorsteszten 50-70 dolgozónál mutatták ki a fertőzést. Ha valakinek pozitív is a teszteredménye, az csak azt jelenti, hogy szervezetében volt vagy van a vírus, de kifejlesztette az antitesteket. Csak a PCR-teszt mutatja ki biztosan a betegséget.

A 021.rs portál értesülése szerint az infektológiai osztályon csütörtökhöz viszonyítva három pácienssel többet kezelnek enyhe tünetekkel. Szabadkai személyekről van szó, akiknél korábban azonosították a vírus jelenlétét.

Az ápoltak között vannak a péterváradi idősek otthonának betegei is, köztük a 69 éves R. S. is, az egyetlen, aki lélegeztetőgépre szorul.

Tegyük még hozzá, hogy az illetékes állami szervek szerint Vajdaság egyetlen más településén sincsenek újabb fertőzöttek. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 195 beteget ápolnak, akiknél igazolt a koronavírus-fertőzés. Ebből 13-an állapotuk súlyossága miatt mesterséges lélegeztetést igényelnek. Az ápoltak többsége Újvidék város területéről való, majd Verbász, Szabadka és más vajdasági települések betegei következnek. A...
2020. JÚLIUS 10.
[ 10:17 ]
A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a tartományban a szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák a legtöbb elhalálozást. Az utóbbi öt évben Vajdaságban szív- és érrendszeri betegségben hunyt el a betegek több mint 50 százaléka, gyakoriság szempontjából a tumor következik (több mint 20%), majd a...
2020. JÚLIUS 10.
[ 9:11 ]
Beolvasás folyamatban