Vajdaság
Koronavírussal fertőződött a NIS négy dolgozója
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 37 beteget kezelnek
Betűméret:             

A Vajdasági Klinikai Központban kezelt betegek között vannak a Szerbiai Kőolajipar Vállalat (NIS) dolgozói is, akik a NIS újvidékiek körében Carrington-palotaként emlegetett limáni székhelyén dolgoznak. Összesen 250 személyt teszteltek, közülük négynek a szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Egyelőre senki sem erősítette meg a híreket, melyek szerint a gyorsteszten 50-70 dolgozónál mutatták ki a fertőzést. Ha valakinek pozitív is a teszteredménye, az csak azt jelenti, hogy szervezetében volt vagy van a vírus, de kifejlesztette az antitesteket. Csak a PCR-teszt mutatja ki biztosan a betegséget.

A 021.rs portál értesülése szerint az infektológiai osztályon csütörtökhöz viszonyítva három pácienssel többet kezelnek enyhe tünetekkel. Szabadkai személyekről van szó, akiknél korábban azonosították a vírus jelenlétét.

Az ápoltak között vannak a péterváradi idősek otthonának betegei is, köztük a 69 éves R. S. is, az egyetlen, aki lélegeztetőgépre szorul.

Tegyük még hozzá, hogy az illetékes állami szervek szerint Vajdaság egyetlen más településén sincsenek újabb fertőzöttek. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke és Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár ma összesen 7,3 millió dinár értékben adott át szerződést 40 kedvezményezett női vállalkozónak, ebből 6 millió dinárt a beruházásokra és 1,3 millió dinárt a folyó költségekre, közölte a tartományi kormány. A...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:34 ]
Halálosan megfenyegették a közösségi oldalakon Christopher Hill amerikai nagykövetet és Dinko Gruhonjić professzort, miután a nagykövet tegnap ellátogatott az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karára. Amint arról az Autonomija portál beszámolt, a közösségi oldalakon azt írták, hogy „Golyót mindkettőnek” és...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:03 ]
Szerdától Szabadkán egy hétre lezárják a forgalom elől a Rudics utca egy részét. A Matko Vuković utcai körforgalomtól a gimnázium előtti körforgalomig lesz az utca lezárva az ivóvízhálózaton folyó javítási munkálatok miatt. A közelmúltban csőtörés volt az utcában, az egyik fővezeték sérült meg. A kiömlő víz...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 13:53 ]
Beolvasás folyamatban