Vajdaság
Emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Vajdaságban, de ellenőrzés alatt tartják a helyzetet

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet jelentése szerint az elmúlt három napban emelkedett a Covid-19 vírussal fertőzöttek száma, de a tartomány területén továbbra is ellenőrzés alatt tartják a járványügyi helyzetet.

Az előző hetekben is jelen volt a vírus, de a lakosság körében csupán egyszámjegyű volt az új fertőzöttek száma naponta. Három nappal ezelőtt az új esetek száma 13 volt, egy nappal később pedig már 30, míg szerdán 24-en lettek pozitívak az új típusú koronavírusra.

A Vajdasági Klinikai Központban az előző napokhoz viszonyítva, emelkedett a kórházban kezelt fertőzöttek száma, így jelenleg 45 pácienst látnak el ebben az egészségügyi intézményben, akik közül két személyt lélegeztetnek gépek segítségével.

A tartományi kormány arra szólítja fel a polgárokat, hogy továbbra is viselkedjenek felelősségteljesen, és hogy szigorúan tartsák be az összes megelőző intézkedést, vagyis a fizikai távolságtartást, a maszkok viselését a zárt térben, valamint a fertőtlenítőszerek használatát és a személyes higiéniára vonatkozó előírásokat.

A tartományi kormány felszólítja az egészségügyi és a szociális védelmi intézményekben dolgozókat, hogy külön fordítsanak figyelmet minden szükséges előírás betartására, hogy megakadályozzák a vírus terjedését az intézményekben tartózkodók és az ott dolgozók között. A munkáltatókat pedig arra szólítja fel a kormány, hogy továbbra is ellenőrizze az óvintézkedések betartását, amelynek szintén az a célja, hogy megakadályozzák a vírus terjedését a munkahelyi csoportokban és a kollektívákban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 3. [ 17:06 ]

A 11 haláleset után már értem. Az elbaltázást értik alatta.


sistvan
2020. JÚNIUS 30. [ 12:20 ]

Úgy látszik valamit nemjól csinálunk lebecsüljük a virust.Mossunk kezet de útkózben hazafelé ne tapogassuk a szájunkat ne cigarettázunk.


Óbecsei
2020. JÚNIUS 28. [ 11:43 ]

Kedves "olvasó" : Szerbiában "az ellenőrzés alatt tartás" azt jelenti, hogy még nem kell csinálni semmit.


olvasó
2020. JÚNIUS 25. [ 15:27 ]

Nem világos, hogy ebben az esetben mit jelent az ellenőrzés alatt tartás. Naponta megszámolják az új betegeket?


Közlekedési baleset Antalfalvánál - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 18:48 ]
Falunap Magyarcsernyén - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 8:23 ]
A verseny koncepciója nagyon egyszerű: minden csapat azt az ételt készíti el, amely a saját régiójára jellemző, amelyre büszkék, s amelyet a legfinomabbnak tartanak. A kispiaci vásártéren holnap, vasárnap tartják meg a XII. Nemzeteke Főzőversenyét Határok Nélkül. A Vajdasági Hagyományőrző Gasztronómiai Egyesület...
2021. JÚLIUS 24.
[ 9:50 ]
A kora délutáni órákban a Szabadka-Újvidék autópályán közlekedési baleset történt, amelyben kilenc személy sérült meg. A tájékoztatás szerint 12.45-kor történt a szerencsétlenség az autópálya 56-os kilométerénél, Topolya község területén. Egy belga és egy brit rendszámú személygépkocsi ütközött. Az...
2021. JÚLIUS 23.
[ 20:20 ]
Idén is a környezetvédelem, valamint a térség növény- és állatvilága van górcső alatt az Arcus Környezetvédő Egyesület Öko-camp táborban a Topolyai-tó partján. Az Arcus Környezetvédő Egyesület három évtizede szervezi meg hagyományos nyári táborát. Az idén ezen a héten zajlik több mint 60 résztvevővel a...
2021. JÚLIUS 23.
[ 15:44 ]
Beolvasás folyamatban