Vajdaság
Migránsellenes falfirkák Újvidéken: Az ombudsman elítéli
Betűméret:             

A tartományi ombudsman elítélte a migránsellenes falfikákat az egyik újvidéki városnegyedben.

Az intézmény szerint a soknemzetiségű Vajdaságban nincs helye semmiféle megkülönböztetésnek. Azt javasolja az illetékes szerveknek, hogy a gyűlöletkeltő falfirkák kiíróit azonosítsák, s tegyenek lépéseket felelősségre vonásuk érdekében. A kommunális szolgálatokat pedig arra kérik, hogy tüntessék el a feliratokat minél előbb.

A tartományi ombudsman aggodalommal állapította meg, hogy migránsellenes falfirkák korábban is jelentek meg a tartományi székvárosban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JÚLIUS 4. [ 4:52 ]

Csak kibújt a szög a zsákból! A vita erről szól: jöjjön-e még több migráns Szerbiába (és Európába), vagy ne?


Érett Ifjú
2020. JÚLIUS 1. [ 21:57 ]

Az itt tartózkodáshoz való jognak semmi köze az állampolgársághoz. A '9o-es években jó részünk csak szerb/jugoszláv állampolgársággal rendelkezett, mégis kínálgatták a szendvicset, nekünk kettőt is. Egyébként, most is több példa van, hogy megvonja a magyar kormány az állampolgárságot azoktól, akikről úgy gondolja, hogy jogtalanul szerezték meg.


olvasó
2020. JÚLIUS 1. [ 17:05 ]

Sándorral szemlátomást nem ugyanarról a dologról beszélünk.


olvasó
2020. JÚNIUS 30. [ 18:29 ]

Mozsori úr pontatlan. Nem a magyar kormány vette el a határon túlra került magyarok állampolgárságát, hanem a trianoni utódállamok, 1920 után. Én viszont az emberi jogok és alapvető szabadságok nemzetközi egyezményének a mai Szerbiában is hatályos elvére hivatkozva továbbra is úgy gondolom, állampolgárságától senki sem fosztható meg. Természetesen törvényesen nem.


Rácz Szabó László
2020. JÚNIUS 30. [ 8:40 ]

Az ombudsman ne ítélkezzen, hanem vigye haza, vagy Vucsity házába a migránsokat, Kellemes vendéglátást kívánunk nekik!


olvasó
2020. JÚNIUS 29. [ 8:55 ]

Nem gyűlölködni kell, hanem szigorúbban ellenőrizni a határokat. Ez nem sérti sem a nemzetközi, sem pedig az emberi jogokat. Szerbia nem köteles befogadni a gazdasági migránsokat, az illegális határátlépőket meg pláne. Állampolgárságától egyébként senki nem fosztható meg, így Óbecsei sem.


Érett Ifjú
2020. JÚNIUS 28. [ 21:09 ]

Óbecsi, ettől csak egy lépés, hogy az Ön itt tartózkodási jogát is megkérdőjelezzék.


Óbecsei
2020. JÚNIUS 28. [ 11:48 ]

Nincs ebben semmi migránsellenes, ez csak útmutató azoknak akik nem jogosultak az itt tartózkodásra.


Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban