Vajdaság
Topolya: Szúnyogirtás lesz a község egész területén

Szúnyogirtás lesz Topolya község egész területén. Amennyiben az időjárási feltételek kedvezően alakulnak, június 29-én, hétfőn az esti órákban megkezdik a kellemetlen kis vérszívó rovarok módszeres irtását.

Sok bosszúságot okoznak nyaranta a szúnyogok, de még betegségeket is terjeszthetnek. Az időjárási körülmények kedveznek az elszaporodásuknak, ezért is fontos idejében megszervezni az irtásukat.

A 2020. június 29-e és július 5-e közötti időszakban az újvidéki Delco cég szúnyogirtást végez Topolya község egész területén. A Deltasect 1,2 ULV hatóanyagú szert földről permetezik, a megadott napokon 19 és 22 óra között, amennyiben az időjárási feltételek azt lehetővé teszik. A használt anyag méhekre is veszélyes, ezért az illetékesek kérik a méhészeket, hogy a kaptárakat költöztessék legalább 5 km távolságra a permetezés helyszínétől. A szer hatása három napig tart.

Az érintett települések: Topolya, Bajsa, Cserepes, Felsőroglatica, Gunaras, Kisbelgrád, Kavilló, Zobnatica, Karađorđevo, Pannónia, Zentagunaras, Njegoševo, Pacsér, Bácskossuthfalva, Brazília, Szurkos, azaz Középszállás, Svetićevo, Völgypart, Pobeda, Krivaja, Karkatur, Obornjača és Tomislavci. Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén az akciót egy későbbi időpontra halasztják, erről a méhészeket idejében értesítik. A kezelés pontos helyeiről és időpontjairól a Delco cégnél érdeklődhetnek a 021/636-00-91-es vagy a 063/514-952-es telefonszámon.

A topolyai önkormányzat minden évben külön eszközöket irányoz elő a községi költségvetésben, szúnyog-, és kullancsirtás céljaira. Egy kullancsirtási akciót a május elsejei ünnepek előtt már végrehajtottak.

T. P.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az adai Vöröskereszt évek óta komoly nehézségekkel küzd az árutartalékok raktározását illetően, ami az eddigiekben nagymértékben megnehezítette a munkájukat, most azonban a helyi önkormányzat segítségével sikerült megoldást találniuk az ebből fakadó problémákra. Ada község önkormányzata ugyanis biztosította...
2020. JÚLIUS 14.
[ 19:21 ]
Előre nem látott problémák, de a járvány is késlelteti a szabadkai Szent Teréz székesegyház teljes körű felújítását. A munkálatok 2015 tavaszán kezdődtek a magyar kormány támogatásával. Az épület süllyedését kellene megállítani, ami a homlokzatot elcsúfító óriási repedéseket is okozza, de eddig ez nem sikerült....
2020. JÚLIUS 14.
[ 15:44 ]
Érvényes útiokmányok és munkáltatói igazolás vagy földtulajdoni lap birtokában karanténmentesen átjárhatóak lesznek a szerb-magyar határátkelőhelyek az arra jogosultaknak – írja Facebook-oldalán a Vajdasági Magyar Szövetség. Mint a bejegyzésben olvasható, gyors és eredményes tárgyalásokat folytattak az ingázó...
2020. JÚLIUS 14.
[ 12:27 ]
Beolvasás folyamatban