Vajdaság
Terjed a járvány Szabadkán: Öt mintából három pozitív lett

A koronavírus járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazoltak koronavírus fertőzést, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán, olvasható a válságkezelő városi törzskar közleményében.

A Szabadkai Közkórház Fertőző Osztályán jelenleg 10 koronavírus-gyanús pácienset kezelnek, mindannyian stabil állapotban vannak.

Az elmúlt 24 órában a légúti megbetegedéseket kezelő kórházi rendelőben 14 beteget vizsgáltak meg, 5 pácienst hospitalizáltak, azaz koronavírus gyanújával kórházi kezelésen benntartottak. Őket a fertőző osztályon különítették el, várják a PCR-teszt eredményét.

A tegnapi öt mintavételből, amelyeket ellenőrzésre küldtek, három személynél pozitív lett.

Tekintettel a fertőzöttek számának növekedésére országos szinten, a válságkezelő városi törzskar javasolja a polgároknak, hogy

minden zárt helyiségben és a közlekedési eszközökön használjanak védőmaszkot, tartsák be a távolságot, használjanak fertőtlenítőszert és rendszeresen mossanak kezet.

Felkérik a polgárokat, hogy tartsák be az intézkedéseket és az ajánlásokat, viselkedjenek felelősségteljesen és viseljenek gondot a saját és legközelebbi hozzátartozóik egészségéről. A fiatalabbakat arra kérik, hogy ne gyülekezzenek sokan zárt helyiségben, tekintettel, hogy mind gyakrabban betegszenek meg koronavírustól fiatalabb személyek is.

A válságkezelő városi törzskar napi szinten a legnagyobb figyelemmel követi a járványhelyzetet a városban, és amennyiben szükség lesz a helyzet alakulásától függően meghozzuk a szigorító intézkedéseket, olvasható a közleményben.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Átadták az új szökőkutat - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:02 ]
Edita Stokić, a Vajasági Klinikai Központ (KCV) igazgatója ma reggel kijelentette, hogy ebben az intézményben csökkenő tendenciát mutat az új koronavírus-fertőzöttek száma. Stokić az RTS-nek elmondta, hogy jelenleg a klinikai központban 216 pácienst kezelnek, akik közül 13-an vannak lélegeztetőgépen. A KCV-ben kezelt...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:49 ]
A nagybecskereki Sörnapok szervezőbizottsága mai ülésén döntött arról, hogy a hagyományos rendezvényt az aktuális járványhelyzet miatt elhalasztják. A nagyméretű manifesztáció mintegy fél millió látogatót vonzott az elmúlt évben is, így a szervezők nem vállalhatják a kockázatot, hiszen nincsenek meg a feltételek...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:56 ]
Szabadkán a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentésből. Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:47 ]
Beolvasás folyamatban