Vajdaság
Újvidéken is bevezethetik a rendkívüli helyzetet

Miloš Vučević Újvidék polgármestere elmondta: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ebben a városban is bevezetik a rendkívüli helyzetet.

Vučević a Prva televíziónak elmondta, hogy a válságstáb holnap ül össze.

„A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó válságstáb holnap ülésezik, nem zárhatom ki a rendkívüli helyzet bevezetését”, mondta a polgármester.

Vučević hozzátette: Újvidéken péntek óta érvényben van a járvány elleni intézkedéscsomag.

„439 aktív esetünk van, mintegy 89 százalékuk enyhébb tünetekkel, 10,3 százalék esetében pedig súlyosabb a fertőzés mértéke. Minden polgárnak arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy mennyire fontos, hogy betartsák az óvintézkedéseket”, mondta Vučević.

„Én személyesen láttam, hogy egyes üzletekbe és bevásárlóközpontokba maszk nélkül is be lehet menni. Be fogunk zárni néhány objektumot. Lehet, hogy rövidíteni fogjuk a vendéglátóipari egységek munkaidejét. Megpróbáljuk nem bezárni a munkahelyeket”, magyarázta a polgármester.

Szerinte hihetetlen az, hogy egyesek érettségi bankettet és ünnepségeket szerveznek.

„Járványügyi szempontból nagyon nagy a kihívás”, tette hozzá.

Vučević: Nagyon megrázott a tűzesetben elhunytak halálhíre

Vučević őszinte részvétét fejezte ki azoknak a családoknak, akiknek hozzátartozói ma délelőtt vesztették életüket a Koteks Viscofan gyárban történt tűzesetben.

„Nagyon megrázott a hír erről a szörnyű szerencsétlenségről, amelyben ketten életüket vesztették. Nincsenek szavak, amelyek vigaszt nyújthatnak a családtagjaiknak, de a város és a saját nevemben is őszinte részvétet nyilvánítok. Elvárom az illetékes szervektől, hogy mielőbb derítsék ki a szerencsétlenség okát, Újvidék városa pedig mindenben segítséget nyújt és a családtagok rendelkezésére áll, akik most szeretteik nélkül maradtak”, közölte Vučević. (B92, Kurir)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2020. JÚLIUS 8. [ 11:27 ]

Ha igy folytatjuk a gazdaság is össze fog omolni


Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a magyar rendőrség szombaton. Újra megindul az átléptetés a Tiszasziget-Gyála és a Bácsalmás-Bajmok közúti átkelőhelyen, valamint teljes nyitvatartással működik az Ásotthalom-Királyhalom közúti...
2021. JÚNIUS 12.
[ 9:06 ]
Topolyai látogatása után péntek délután Szabadkára érkezett Anđelka Atanasković gazdasági miniszter, hogy a helyi önkormányzatok vezetőségével és a vállalkozókkal a gazdasági lehetőségekről, a lakosság életszínvonalának javításáról tárgyaljon. A városházén megtartott tanácskozás után Stevan Bakić...
2021. JÚNIUS 11.
[ 17:38 ]
EcoBikeNet, azaz a határon átnyúló természetközeli kerékpárutak hálózatának együttes fejlesztése az elnevezése annak a projektnek, amelyben Magyarkanizsa is szerepelt vállalt. A cél az, hogy a nemzetközi Eurovelo 11 kerékpárút átszelje a kontinenst. Norvégia legészakibb területeiről indul az út, végighalad 11 országon,...
2021. JÚNIUS 11.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban