Vajdaság
Tiltakozások Újvidéken: A tüntetők szombaton is megismételték követeléseiket

Az újvidékiek szombaton este is összegyűltek az újvidéki Szabadság téren, hogy tiltakozzanak a hatalom, illetve azon intézkedések ellen, amelyet a koronavírus elleni harc nevében hoznak.

A tiltakozók először is köszönetet mondtak a tegnap estéért, a kitartásért és a visszafogottságért, racionalitásért.

“Amit eddig elértünk az az, hogy nem helyeztek bennünket karantén alá. Ez az első kis győzelem és nem állunk meg”, mondta a vezérszónak Miran Pogačar, akit a rendőrség néhány nappal ezelőtt bekísért, majd tegnap szabadon engedett.

A tiltakozók szombaton is megismételték követeléseiket, ezek pedig: mondjon le a komplett válságtörzs, mondjon le Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója, mondjon le Nebojše Stefanovića belügyminiszter, Miloš Vučević újvidéki polgármester és ráadásként Aleksandar Vučič szerb elnök is. Ezen kívül, közöljék a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak pontos számát. Adjanak munkát további orvosoknak. Vegyék vissza a munkahelyükre azokat a dolgozókat, akiknek felmondtak a koronavírus-járvány idején. A Szerb Pravoszláv Egyháznak átutalt ajándékösszeget irányítsák át a koronavírus-fertőzöttek gyógyítására.

A beszédek elhangzása után a jelenlévők menetté alakultak és megkezdődött a tiltakozó séta. A jelenlévők többsége viselt védőmaszkot. A tiltakozók ezután elsétáltak a rendőrállaomás elé, ahol a rendőrök felsorakoztak a kerítés előtt. Az egyebegyűltek azt üzenték nekik: “mi fizetünk benneteket” és “gyertek velünk”, majd pénzt és kutyaeledelt hagytak ott.

Pénteken este mintegy ezer tiltakozó megpróbálta eltorlaszolni az autópályát, de ettől elálltak, miután a rendőrség kordont állított fel és lehetetlenné tette az átjárást. A megmozdulás békésen ért véget. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskerek lélegezni szeretne! - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 19:28 ]
A kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ egy képzőművészeti pályázatot írt ki a begaszentgyörgyi, a magyarcsernyei és a nagykikindai község általános iskolás diákjai részére, akiktől azt kérik, hogy bármilyen technikával alkossák meg Szent István királyt, és azt lefotózva küldjék el...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 18:49 ]
A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán elmarad a búcsú, illetve az ünnepi szertartásokra nem tudják fogadni a zarándokokat. A Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus járvány miatt nem engedélyezi a töröktopolyai búcsú megtartását, és a hivatalos rendelkezések értelmében csak 10...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 17:22 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 181 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, közülük 9 személy lélegezetőgépen van – áll az intézmény által kiadott közleményben. Hozzáteszik, a Katonakórházban ápolt páciensek száma 14. Az egészségügyi intézmény illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy továbbra...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 16:48 ]
Beolvasás folyamatban